Home » Crypto » 10 manieren om geld te verdienen met bitcoins

10 manieren om geld te verdienen met bitcoins

Leestijd: 11 minuten

Door de opkomst van cryptocurrency is het makkelijker geworden om online geld te gaan verdienen met bitcoins. Voor degenen die zich in deze materie willen verdiepen zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Je kan maandelijks bij gaan verdienen met botcoins en zo een passief inkomen opbouwen met crypto. Sommigen zijn er heel rijk van geworden. Alles is mogelijk. De belangrijkste manieren waarop men dit doet gaan we in dit artikel bespreken.

De laatste jaren is geld verdienen met bitcoins en andere cryptocurrencies heel populair geworden. Toen de bitcoin veel waard begon te worden keek men daar van op. Dit had men nog niet verwacht. Hierdoor zijn veel mensen wakker geschud en zijn ook met handelen in cryptocurrency begonnen. Je kan met crypto veel geld verdienen. Zeker nu het spaargeld bij de reguliere banken niets meer oplevert gaat men op zoek naar andere manieren om meer uit het geld te halen. Het is natuurlijk ook mogelijk om te gaan beleggen in aandelen, opties of vastgoed. Maar omdat je met crypto grote winsten kunt maken kiezen velen hiervoor.

Ook ondernemers kijken steeds meer naar de blockchain wereld. Ze gaan beleggen in cryptocurrency of zelfs een crypto exchange starten. Je ziet ook dat je online overal steeds meer met de bitcoin kan betalen. Als je een beetje handig bent met de computer kun je daar geld mee verdienen. Hier op geldverdienenpagina.nl bespreken wel verschillende mogelijkheden om online geld te verdienen. Eén daarvan is verdienen met bitcoins en altcoins.

1. Beleggen in cryptomunten

verdienen met bitcoinsAls je weet hoe de blockchain technologie werkt weet je dat de cryptomunten zullen blijven bestaan. Het is geen hype maat iets blijvends. Bockchain is een zeer betrouwbaar en bijna niet te hacken register. In dit register staat informatie over wie waarvan eigenaar is en transacties. Je zou het kunnen zien als een soort database waar alles in blokken opgeslagen is. Zonder interne munt heb je geen aansporing om een platform zoals een cryptomunt blijvend te laten werken. De cryptomunten zijn nodig voor de blockchain technologie en dat is ook een reden waarom dit niet snel zal stoppen.

Tegenwoordig kan iedereen gaan beleggen in crypto. Dat is nu erg makkelijk geworden voor nieuwe investeerders. Op een crypto exchange als Bitvavo, Binance of welke dan ook kun je je registreren. Vervolgens valideer je je identiteit met je ID-kaart. Daarna kun je al je een cryptocurrencies gaan kopen.

Beleggen in verschillende cryptocurrency

De meeste investeerders kiezen er voor om te gaan beleggen in verschillende cryptocurrency. Veilige blockchain projecten die robuust of vernieuwend zijn daar kiest men voor. Naar iedere project waar in geïnvesteerd wordt wordt eerst onderzoek gedaan vooral om te kijken wat de mogelijkheden in de toekomst zijn. Bij beleggen in de bitcoin of andere cryptomunten is het cruciaal dat je op je juiste moment belegt. Voor weinig inkopen en met veel winst verkopen. Hier op geldverdienenpagina.nl staan reviews over cursussen waarin je dat kunt leren.

Je kan niet beleggen in cryptomunten bij een reguliere bank, dat gaat via een crypto exchange. Deze websites zijn in beleggen in cryptomunten gespecialiseerd. Zo is er bij Bitvavo, ook een crypto exchange, een actie dat je geen transactiekosten betaald voor de eerste 1000 euro die je investeert in crypto.

Maar in welke cryptomunten kun je nu het beste gaan beleggen? Dat zijn diegene die het meeste toekomstperspectief hebben. Momenteel zijn dat de Bitcoin en de Etherium, deze 2 worden het meest gekozen om in te gaan investeren. Maar er zijn ook andere altcoins (alternatieve munten) die steeds meer in opkomst zijn zoals Chainlink en Tezos.

2. Cryptomunten kopen en verkopen

Het kopen en verkopen van cryptomunten wordt ook wel trading genoemd. Dit is één van de meest winstgevende manieren om online met bitcoins en altcoins geld te verdienen. Traders hebben maar één doel en dat is zoveel mogelijk winst maken. Als de koers van de bitcoin omhoog gaat kan de trader winst maken. Dat klinkt op zich logisch. Maar wist je dat je ook winst kan maken als de koers omlaag gaat? Dat noemt men Shorting. Dit kan op speciale exchanges, op die exchanges kun je margin traden. Een exchange waar dat kan is Bybit.

Met Risk management kun je het risico wat je loopt controleren. Zowel het potentieel verlies als de potentiële winst kan je hier mee controleren.

3. Mining

bitcoin miningMet mining worden transacties gebundeld in een block. Men probeert deze achteraan de blockchain toe te voegen. Als je aan mining doet help je mee aan het onderhoud en de voortzetting van de blockchain. Ook hiermee kun je online geld verdienen.

Minen gebeurt met speciale computer. Maar een block toevoegen achteraan een blockchain gaat niet zomaar daarvoor moet je eerst een moeilijke wiskunde puzzel oplossen. De eerste miner die deze oplost krijgt als financiële beloning de transactiekosten van de transacties die gevalideerd. Ook krijgt deze het block reward.

Een block reward is dus een financiële compensatie die je ontvangt als je met minen een nieuw block hebt toegevoegd. Je ontvangt deze niet in euro’s of dollars maar in cryptomunten en wel in de cryptomunt die de interne munt is van de blockchain waar het block aan toegevoegd is. Dus als dat Bitcoins is ontvangt degene die gemind heeft bitcoins. Mining is de enige manier waarop nieuwe cryptomunten op de markt komen.

Toch is mining niet altijd winstgevend. De computer moet namelijk behoorlijk wat overuren maken voordat er resultaat bereikt is. Dit kost heel veel stroom. Met zonnepanelen kan het interessant zijn. Mining gebeurt vooral in landen waar de elektriciteitskosten erg laag zijn.

4. Staking

Behalve mining is er nog een manier om waarmee je meehelpt aan de blockchain. Deze manier heet staking. In tegenstelling tot mining kost staking niet veel elektriciteit. Je hebt ook geen dure computers, processors of grafische kaarten nodig.

Staking houdt in het vastzetten van een bepaalde hoeveelheid cryptomunten in een speciale wallet. Het beste is om daar zoveel mogelijk munten in vast te zeggen. Je kunt dan worden gekozen als validator van dat block. Daarmee kun je het block reward, wat we eerder noemden, verdienen.

Bij de Proof of Work methode worden transacties in blokken verzameld. Deze worden vervolgens aan elkaar gekoppeld om zo een blcokchain te maken. Met proof of stake kunnen deelnemers munten vergrendelen. Deze deelnemers maken er dan kans op dat zij het volgende block mogen valideren. Hoe meer munten men heeft vergrendeld hoe groter de kans is dat je gekozen wordt.

Je kan niet alle cryptomunten staken. Dat kan alleen met cryptomunten die een bepaald mechanisme gebruiken namelijk het proof of stake mechanisme. Cryptomunten waarmee je kan staken zijn o.a. Cardano, Tezos, EOS en Neo. Een crypto exchange waar je aan staking kunt doen is bijvoorbeeld Bitvavo.

Wat kan je verdienen met staking? Omdat staking in tegenstelling tot mining niet veel elektriciteit kost is het makkelijker om hier mee te gaan verdienen. Staken kan een rendement opleveren van 2 tot 10 procent op jaarbasis. Voorwaarde hierbij is wel dat je de juiste munten kiest in de juiste marktomstandigheden.

5. Affiliate Marketing

crypto affiliate marketingBij affiliate marketing promoot men producten of diensten van anderen. Bij iedere verkoop ontvangt degene die het product of de dienst promoot een bepaalde commissie. Dit kan een vast bedrag zijn of een bepaald percentage van de verkoopprijs. Je kan ook abonnementen promoten, dan krijg je meestal maandelijks een commissie zolang dat abonnement loopt.

Een manier om aan afiliate marketing te doen is bijvoorbeeld het maken van een blog. In een blogartikel schrijf je dan over een bepaald product waarin je het product aanprijst. Maar niet teveel aanprijzen want anders komt het niet geloofwaardig over. In het artikel worden dan links geplaatst met een bepaalde code. Deze links ontvang je van de verkoper. Aan de hand van deze code kan bepaald worden wie het product verkocht heeft en ontvang je commissie. Mocht je meer willen weten over affiliate marketing lees dan eens ons artikel Hoe werkt affiliate marketing.

Veel bedrijven schakelen partners, ook wel affiliates in, om hun producten of diensten extra te promoten. Als aanvulling op de gebruikelijke manieren als advertenties, kortingen, promo’s of acties.
Ook in de cryptowereld wordt gebruik gemaakt van affiliate marketing om nieuwe klanten te werven.

Affiliate marketing bij Crypto exchanges en brokers

Het gebruik maken van een crypto exchange is gratis. Maar wanneer je gaat kopen of verkopen betaal je transactiekosten. Dit is de winst voor de crypto exchange. Van die winst stelt men een bepaald percentage beschikbaar voor affiliate marketing. Bekende exchanges als Bitvavo, Bybit en Bitfines hebben een winstgevend affiliate programma.

Iedere keer als een gebruiker die door jouw is doorverwezen een transactie doet, dus koopt of verkoopt, ontvang je een bepaald percentage van de transactiekosten. Dit kan wel tot 30 procent zijn. Dus als iemand veel transacties doet kan dat lekker oplopen. Daarnaast kun je ook nog commissie ontvangen als je een andere partner aanbrengt. Dan ontvang je ook nog eens 10 procent van diens verdiensten.

Affiliate marketing bij Crypto Wallets

Zodra je een account aanmaakt op een crypto exchange maak je daar ook automatisch een crypto wallet aan. Je zou zo’n crypto wallet kunnen vergelijken met je bankrekening alleen is deze alleen online en uitsluitend voor cryptomunten. Je kunt er geen euro’s of dollars op storten. In de wallet zie je overzicht van je transacties en van de soorten cryptomunten die je hebt. De wallet hout ook de private sleutels bij.

Een online wallet moet goed beveiligd zijn, want omdat jij online inlogt in de wallet kan een hacker dat ook proberen en zo jou munten proberen te stelen. Daarom kiezen tegenwoordig steeds meer mensen voor een hardware wallet. Dat is een klein apparaatje die je verbindt met de USB poort van je computer. Dit apparaatje fungeert als wallet. Men kan dan niet meer online toegang krijgen tot jou wallet maar alleen met dat apparaatje en dat heb jij alleen. Een hardware wallet is dus veiliger.

Een hardware wallet kan je bijvoorbeeld kopen bij Trezor. Je hebt er al een voor 50 euro maar er zijn er ook voor meer dan 500 euro die uiteraard beter zijn. Je kan met affiliate marketing ook hardware wallet promoten waarbij je bij een verkoop dan een bepaalde percentage ontvangt, bijvoorbeeld 10 procent.

Zoals je ziet zijn er ook meerdere mogelijkheden om crypto te promoten met affiliate marketing. Op die manier kun je nog wat extra verdienen. Het kan dus met een blog waar je bijvoorbeeld schrijft over wallets of exchanges. Je kan ook een youtube kanaal starten of zelfs een adviesbureau voor crypto beginnen.

6. Margin lending

geld verdienen met cryptoAls je in de cryptowereld belegt kun je zelf ook bank worden. Je kan namelijk je eigen cryptomunten uitlenen tegen een bepaalde rente. Degenen die al langer met crypto bezig zijn gebruiken een investeringstechniek die “margin trading” heet. Met margin trading worden bitcoins en altcoins geleend. Daarmee kan men meer kopen en zo meer winst maken. Er ontstaat een hefboom effect. Met dit geleend cryptogeld kun je je eigen cryptomunten laten groeien.

Sommige platformen zoals Bitfinex bieden de mogelijkheid om zelf tot 5 maal de inzet te lenen. Dat betekent dat je met 1 bitcoin als onderpand een nieuwe trade kan openen die 5 bitcoin waard. De 4 bitcoin die je dan tekort komt worden geleend van gebruikers die aan margin lending doen. Die dus hun cryptomunten uitlenen. Wanneer iemand een trade begint voor een groter bedrag dan dat hij of zij heeft start de lening vanzelf. Als de trade gesloten wordt wordt de lening ook weer gestopt. En op die manier wordt het geld wat geleend is weer terug betaald, met de bijbehorende rente uiteraard.

Degene die het geld uitleent en dus aan margin lending doet kan zelf een minimum rente instellen die hij of zij graag wil ontvangen. Dit uitlenen kan 3 tot 20 procent rente opleveren mits je het goed aanpakt. Zo verdien je dus door je cryptomunten uit te lenen.

7. Yieldfarming

Yield farming noemt men ook wel liquidity mining. Je zet dat je cryptomunten vast in een liquidity pool. Op deze manier kun je bonussen verdienen. Yield farming bestaat nog niet zo lang.
Een liquidity pool is een contract waarin men cryptomunten kan plaatsen. Degenen die dit doen noemt men liquidity providers. Deze pool kan worden gebruikt door een online markt. In deze online markt kan men tokens en munten lenen, uitlenen of wisselen. Iedere keer wanneer men dat doet ontvangt de liquidity provider een bonusbedrag. De liquidity provider kan instellen wat de hoogte van de bonus is die hij of zij ontvangt.

8. Een crypto trading bot programmeren

Online kan er van alles geautomatiseerd worden. Dat is een voordeel van de digitale techniek. Zo kun je ook het kopen en verkopen van je cryptomunten automatiseren. Daar wordt een bot voor gebruikt. Deze bot handelt op basis van bepaalde gegevens die je er in hebt gezet. Als je de juiste kennis bezit kun je deze bot gewoon op eigen computer maken. Het werkend maken van zo’n bot is niet zo moeilijk. Moeilijker is om er voor te zorgen dat deze bot ook wat op gaat leveren. Er bestaat ook automatische trading software die je gewoon kan kopen. Dan hoef je die niet zelf te programmeren. Als je het zelf doet bespaar je natuurlijk de kosten van het kopen.

9. Een cryptomunt starten

Je kunt ook makkelijk een eigen cryptomunt gaan beginnen. Het lijkt ingewikkeld maar dat valt mee. Bijna alle crypto projecten zijn namelijk open source. Dat wil zeggen dat je de broncode kan bekijken. Als je een eigen cryptomunten wil beginnen moet je eerst een goed idee hebben zodat men daar in gaat investeren. Daarna moet je een crypto token maken. Dat kan door blockchain technologie te gebruiken van bijvoorbeeld Etherneum. Een crypto token maken kan binnen enkele uren. En als het goed loopt zou je ook je eigen blockchain kunnen beginnen. Er zijn op internet genoeg artikelen te vinden waarin dit duidelijk wordt uitgelegd.

10. Een crypto exchange beginnen

Een eigen crypto exchange behoort ook nog tot de mogelijkheden. Dan verdien je iedere keer als iemand koopt of verkoopt via jou exchange. Het is echter niet zo makkelijke om een eigen exchange te beginnen. Het moet allemaal snel en vooral veilig zijn. Een exchange laten bouwen door een gespecialiseerd bedrijf is erg duur. Je moet dan rekenen op een bedrag tussen de 200.000 en 1 miljoen euro.

Zoals je gezien hebt zijn er verschillende manieren om geld te verdienen met bitcoins en altcoins. Er bestaan ook illegale manieren. Er zijn veel oplichters die proberen jouw cryptomunten afhandig te maken. Wees dus altijd op je hoede!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!