Home » Geld verdienen tips » 15 manieren om geld te verdienen met thuiswerk

15 manieren om geld te verdienen met thuiswerk

Leestijd: 9 minuten

Veel mensen werken vanuit huis, soms fulltime, soms parttime om wat bij te verdienen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je vanuit huis zou willen werken. Bijvoorbeeld omdat je dan meer bij de kinderen kan zijn of dat je je tijd flexibel in wil delen. Dat zijn namelijk wel voordelen die aan thuiswerken zitten. Geld verdienen met thuiswerk is best wel populair.

Er zijn verschillenden manieren om vanuit huis te werken. Ik heb het in dit artikel niet over als je voor je baas thuis werkt of als je een eigen bedrijf hebt en dan als zzp-er vanuit huis werkt. Dit artikel gaat over manieren om bij te verdienen. Werk wat veel gedaan wordt is inpakwerk, administratief werk, montage- en assemblage werk en tegenwoordig ook veel met de computer.

Je moet wel oppassen als je aan thuiswerk begint, niet alle aanbieders zijn even betrouwbaar. Soms moet je eerst een bedrag overmaken of jezelf ergens inschrijven. Dan kan je beter op zoek gaan naar manieren waar dat niet hoeft. Je moet het thuiswerk wat je doet ook leuk vinden anders hou je het niet vol. In dit artikel bespreek ik 15 manieren om vanuit huis werken. Er zijn er natuurlijk nog meer, maar zo kun je wellicht inspiratie op doen.

1. Geld verdienen met bloggen

Een populaire manier om vanuit huis te gaan bijverdienen is bloggen. Er zijn al veel blogs maar er zijn dagelijks ook heel veel mensen online die op zoek zijn naar informatie. Je kan een blog maken over een bepaald onderwerp wat je leuk vindt en waar je veel van af weet. Door een blog te maken die gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp is het makkelijker om te scoren in Google, dan is er minder concurrentie.

Je kan op je blog producten en diensten promoten van anderen, iedere keer als je wat verkoopt ontvang je dan commissie. Dit wordt affiliate marketing genoemd. Wil je meer weten over affiliate marketing lees dan eens ons artikel “Affiliate marketing hoe werkt dit” of bekijk onze review over de Affiliate Marketing Domination. Deze laatste is een cursus waarin alles uitgelegd wordt over affiliate marketing.

Een andere manier om geld te verdienen door thuiswerk met je blog is met Google Adsense. Dit zijn kleine advertenties van Google en iedere keer als iemand daar op klikt verdien je wat. Meer informatie over hoe Google Adsense werkt vindt je in ons artikel Geld verdienen met Google Adsense.

2. Geld verdienen met een eigen webshop

webshop beginnenNaast een blog kun je ook een eigen online webshop beginnen. Hier kun je eigen producten in verkopen of producten van anderen. Bij producten van anderen kun je bijvoorbeeld een bepaald percentage per verkoop verdienen. Voor een online webshop heb je geen fysieke winkel nodig, alleen een opslag waar de producten staan die je verkoopt. Dit is iets wat je gewoon vanuit huis mag doen. Wel moet een webshop aan bepaalde regels voldoen.

Je kan ook tweedehands artikelen gaan verkopen. Artikelen die je zelf ergens goedkoop inkoopt en dan met winst verkoopt. Via blogs, websites en social media worden dagelijks veel tweedehands artikelen verkocht. Of defecte spullen inkopen, repareren en weer verkopen is ook een mogelijkheid.

3. Handelen in opties

Eén van de nieuwere manieren om online geld te verdienen is handelen in opties. Dit is een bepaalde vorm van handelen in aandelen maar bij deze manier loop je veel minder risico. Bij een optie wordt het bedrag wat je wil besteden aan een bepaald aandeel van te voren bepaald. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om niet van de optie gebruik te maken. Een optie is vrijblijvend.

Meer informatie over handelen in opties lees je in ons artikel Geld verdienen met opties. Hier is ook een boek te koop waarin alles uitgelegd wordt over geld verdienen met opties.

4. Schrijven van eenvoudige web artikelen

Veel bedrijven besteden het schrijven van teksten uit. Dit gebeurt niet alleen voor hun website of webshop maar ook voor hun social media kanalen. Vaak hebben bedrijven geen tijd om dat allemaal zelf bij te houden. Als je een beetje handig met schrijven bent is dit prima vanuit huis te doen.

Er is constant vraag naar nieuwe content. Je kan ook een eigen website beginnen waarop je je schrijfkunsten aanbied. Je zou je dan kunnen specialiseren in een bepaald soort content waar je veel vanaf weet. Naast schrijven is het maken van filmpjes voor YouTube ook iets wat veel gevraagd wordt. En natuurlijk is het ook mogelijk om als freelance schrijver voor een tijdschrift te gaan werken.

5. Enquêtes invullen

Met het invullen van online enquêtes kun je ook geld verdienen. Je krijgt dan per ingevulde enquête uitbetaald. De verdiensten zijn hier meestal niet zo hoog, je moet het hier meer hebben van de hoeveelheid die je doet.

Voor meedoen aan panels en onderzoeken kun je ook betaald krijgen. Dit levert over het algemeen meer op dan enquêtes invullen. Als je googelt op “meedoen met panels en onderzoeken” vindt je verschillende mogelijkheden.

6. Social media beheerder

Veel bedrijven hebben tegenwoordig één of meerdere social media kanalen. Bekende zijn Facebook, Instagram en YouTube. Hierop worden filmpjes en advertenties geplaatst van de producten of diensten van het bedrijf. Ook worden via deze social media kanalen vragen gesteld of klachten ingediend. Bedrijven hebben mensen nodig die de berichten en filmpjes op social media plaatsen.

Ook hebben ze mensen nodig die de vragen en klachten kunnen beantwoorden. Het is wel noodzakelijk dat je kennis hebt van het product af de dienst die het bedrijf aanbiedt. Je moet de vragen immers goed kunnen beantwoorden. Daarnaast moet je klantvriendelijk ingesteld zijn. Als je alleen berichten en filmpjes voor een bedrijf plaatst is dit minder nodig.

Daarnaast moeten de social media kanalen ook gepromoot worden. Daarvoor moeten er likes gegeven worden, commentaren geschreven worden en moet je actief zijn op social media. Veel ondernemers hebben daar zelf geen tijd voor en besteden dit uit. Omdat op social media alles online gaat is dit werk wat je makkelijk als thuiswerk kunt doen.

7. Verdienen met inpakken

geld verdienen met thuiswerkHeb je niet zoveel ervaring met de computer dan is het mogelijk om geld te verdienen in de shoppingwereld. Alles wat online besteld wordt moet ook ingepakt en verzonden worden. Soms willen bedrijven hun eigen logo of webshop op het artikel dan moet het ook opnieuw verpakt worden. Of een bedrijf koopt een grote hoeveelheid in die nog in de verpakking van de leverancier zit, deze moet dan opnieuw verpakt worden met eigen verpakking van het bedrijf.

Inpakken is iets wat je makkelijk vanuit huis kan doen. Je krijgt de artikelen en het verpakkingsmateriaal bij je thuisbezorgd en als je klaar bent wordt het weer opgehaald. Van jouw wordt dat verwacht dat je alles netjes inpakt binnen de afgesproken tijd. Per opdracht kan een bedrag afgesproken worden wat jij verdiend.

8. E-book of online cursus maken

Je kan ook een eigen e-book of online cursus maken over iets waar je veel vanaf weet. Je moet dan iets kiezen waar mensen voor zouden willen betalen. Hierbij zou je kunnen denken aan het oplossen van bepaalde problemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je e-book of cursus te verkopen. Dan kan natuurlijk via een eigen website of webshop, maar je kunt ook gebruik maken van bekende verkoopkanalen als marktplaats, bol.com en Amazon.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van affiliate marketing. Hierbij kun je anderen jouw e-book of cursus laten promoten. Iedere keer als zij een verkoop hebben verdienen ze dan een bepaald bedrag of percentage van de verkoopprijs. Je kan dit via kanalen doen als PayPro en Plugandpay. Je moet in dit geval wel een bepaald deel van de prijs afstaan aan de degene die dit voor jouw verkocht heeft, de affiliate genoemd, maar daar staat tegenover dat jij geen kosten hebt om je e-book of cursus te promoten, dit doet de affiliate voor je.

Het mooie van een e-book of digitale cursus is dat je deze net zoveel keer kan verkopen als je wil. Er is geen herdruk zoals bij een fysiek boek. Daarnaast is een e-book of digitale cursus gemakkelijk te updaten, je kunt de kopers dan bijvoorbeeld aanbieden dat zij steeds toegang hebben tot de nieuwste versie. Een makkelijke manier om geld te verdienen met thuiswerk.

9. Oppassen

Op kinderen van anderen oppassen is ook een manier van thuiswerken. Bij veel gezinnen werken beide ouders en hebben die vaak een oppas nodig. Je kan een soort opvang aan huis aanbieden. Hiervoor moet je wel de juiste diploma’s hebben en genoeg ruimte aan huis. Niet iedereen kan dit dus zomaar gaan doen. Je kunt ook bij mensen thuis oppassen maar dan is het geen thuiswerk meer.

10. Huishoud coach

Veel mensen het moeilijk om hun huishouden op de juiste manier in te delen, vooral wanneer men allebei werkt. Je kan mensen hier bij ondersteunen en bepaalde schema’s maken waarmee zij zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Dit kan zijn van het organiseren van de financiën en papierwerk tot aan de huishoudelijke taken zoals schoonmaken en opruimen. Er is zelfs een organisatie die heet de HuishoudCoach waar je jezelf bij kan aansluiten.

11. Taarten en cup cakes maken

taarten makenBak je graag dan kun je overwegen om taarten en cup cakes te gaan maken en verkopen. Hier heeft men dikwijls speciale wensen voor waardoor deze op maat gemaakt moeten worden. De gemiddelde supermarkt verkoopt deze niet. Denk bijvoorbeeld aan bruidstaarten. Maar ook naar andere gepersonaliseerde taarten is vraag dit kan zijn voor een jubileum of voor een bepaalde persoon.

Bij taarten en cup cakes maken is hygiëne van groot belang. Ook moet het gebak op een nette manier bezorgd worden. Bij het bepalen van de prijs moet je de kosten en uren die je nodig hebt goed meerekenen.

12. Huiswerk hulp

Sommige leerlingen lopen wat achter op school en hebben hulp nodig bij het maken van het huiswerk. Door omstandigheden thuis kan het zijn dat zij daar niet rustig hun huiswerk kunnen maken. Het kan ook zijn dat ze wat extra hulp nodig hebben in een bepaald vak. Als jij daar veel van af weet kun je overwegen om leerlingen daarmee te helpen. Ook het plannen van huiswerk geeft bij sommige leerlingen problemen. Je kan ze daarin ondersteunen door samen een goede planning op te stellen.

Je kan leerlingen bij je thuis uitnodigen maar tegenwoordig kan dit ook allemaal online. Een mogelijkheid is videobellen.

13. Honden uitlaatservice

Veel mensen werken de hele dag waardoor de hond de hele dag thuis zit. Maar deze moet wel uitgelaten worden. Heb je wat tijd over en houdt je van dieren dan kun je overwegen om honden van anderen uit te gaan laten. In principe kan iedereen een honden uitlaatservice beginnen. Je moet wel duidelijke afspraken met de eigenaar maken, ook moet je beschikken over vervoer voor de honden.

14. Boekhouden

geld verdienen onlineHeb je administratieve ervaring dan kun je boekhoudwerkzaamheden voor anderen gaan. Er zijn mensen die daar geen tijd voor hebben of de kennis niet hebben. Bijvoorbeeld oudere mensen of mensen met een bepaalde beperking. Naast de boekhoudwerkzaamheden kun je mensen ook ondersteunen in het verantwoord uitgeven van geld. Niet iedereen kan dat of heeft een goed overzicht daarin.

Je kan ook particulieren helpen met het invullen van de belastingaangifte of andere zaken regelen op financieel gebied. Omdat het om geld zaken gaat moet je goed betrouwbaar overkomen en goed contact houden met je klanten.

15. YouTube

Geld verdienen met YouTube is iets wat veel mensen tegenwoordig doen. Je kan leuke filmpjes maken of informatieve filmpjes met een uitleg van een bepaald onderwerp. Deze plaats je op YouTube. YouTube zet reclame bij jou filmpje en daar verdien jij ook wat aan. Door veel filmpjes te plaatsen kan dit behoorlijk oplopen. Binnenkort vindt je hier op geldverdienenpagina.nl een uitgebreid artikel over Geld verdienen met YouTube.

Conclusie geld te verdienen met thuiswerk

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met thuiswerk. In dit artikel zijn 15 mogelijkheden besproken maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren te bedenken. Hoe meer je weet van een bepaald onderwerp hoe meer je daar mee kan doen.

De mogelijkheden die in dit artikel genoemd worden zijn bedoeld om bij te verdienen met thuiswerk. Het is ook mogelijk om dit verder uit te bouwen en er een fulltime baan van te maken. Dan zou je wel een eigen bedrijf moeten beginnen, maar tegenwoordig is het niet zo moeilijk om als zzp-er vanuit huis te gaan werken.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!