Home » Affiliate marketing » Hoe jij kunt beginnen met geld verdienen & Affiliate Marketing | Met tips van Jacko Meijaard!

Hoe jij kunt beginnen met geld verdienen & Affiliate Marketing | Met tips van Jacko Meijaard!

Leestijd: 11 minuten

Beginnen met affiliate marketing en geld verdienen, waarschijnlijk ben je hierin geïnteresseerd. Anders zou je niet op deze blog hebben geklikt. Affiliate Marketing is een businessmodel waar steeds meer mensen, vooral jongeren en studenten, mee willen gaan starten en ik geef ze groot gelijk. De onlinewereld is al een groot onderdeel van ons dagelijks leven en het gaat alleen maar nóg groter worden. Waarom zou je dan niet een poging willen wagen om online geld te verdienen toch?

In dit artikel vertel ik jou letterlijk alles wat je moet weten om te kunnen beginnen met Affiliate Marketing. Zie het als een Ultieme Affiliate Marketing Startgids!

Leestip: heb jij geen zin om blogs te lezen en wil je gelijk beginnen? Klik dan op de link om meteen naar de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te gaan. Een perfecte cursus voor beginners waar je veel aan gaat hebben.

Beginnen met affiliate marketing, wat is Affiliate Marketing nou eigenlijk?

Affiliate Marketing is een vorm van online marketing waar de affiliate (de promoter) een product van een bedrijf promoot. Deze promotie wordt meestal gedaan met blogartikelen op een website die jij zelf hebt gebouwd. Andere opties zijn bijvoorbeeld Youtube video’s of advertenties.

De bezoekers die jij krijgt kunnen via een persoonlijke affiliate link doorklikken naar het desbetreffende product dat gepromoot wordt. Wanneer die bezoekers daadwerkelijk doorklikken op die link wordt er een cookie geplaats op hun browser en daarmee zijn alle resultaten en statistieken te tracken.

Als de bezoeker dan via die affiliate link op de website komt van de verkoper en een aankoop verricht krijg jij een vergoeding in de vorm van een commissie. Deze commissies kunnen variëren van 5% tot wel 70% en worden vooraf bepaald door de verkoper.

Dus even kort samengevat: bij Affiliate Marketing promoot je een product van een ander bedrijf waar jij commissies voor krijgt als er een aankoop gedaan wordt.

Dit gezegd hebbende, laten we snel beginnen met deze startgids over dit ideale businessmodel!

1 2 3 lets go

Stap 1: Bedenk wat voor producten je wilt gaan promoten

Het kiezen van de campagnes en producten bepaalt al voor een groot deel of je veel, relatief lage commissies of juist wat minder, maar hogere commissies gaat binnenhalen. Bijna iedereen denkt gelijk dat ze de duurste producten moeten promoten, omdat daar dikke commissies op zitten. Terwijl het misschien wel verstandiger is om op de goedkopere producten te focussen, je zult dan namelijk veel meer conversies binnenslepen. Vanuit dat punt zou je wat meer naar duurdere producten kunnen kijken.

Een cursus of een nieuwe TV kost al gauw meer dan €1000,- euro, potentiële klanten zullen daardoor sneller gaan twijfelen om het product te kopen dan bij een hotel overnachting van €150,- euro. Denk daarom goed na over de niche waar jij de focus op gaat leggen op jouw website.

Stap 2: Sluit je aan bij affiliate-netwerken

Als jij je afvraagt waar je dan bedrijven gaat vinden die samen willen werken met affiliates zou ik je aanraden door te lezen. Om mogelijke samenwerkingen te starten kun je je aanmelden bij zogenaamde ‘Affiliate-netwerken’. Zo’n netwerk heeft als doel om verkopers in contact te brengen met affiliates.

Leestip: veel netwerken vereisen een website of mediakanaal om goedgekeurd te worden. Als jij wilt gaan bloggen zou ik je aanraden om een software zoals Phoenix van de IMU te gebruiken. Maak via deze link een gratis 14-dagen proefaccount aan.

De verkopers kunnen bij deze netwerken aankloppen om hun diensten/producten beschikbaar te stellen ter promotie. Dit is erg gunstig, omdat veel affiliates zich aanbieden bij affiliate-netwerken om een extra zakcentje te verdienen. Je kunt affiliate-netwerken dus ook wel een tussenpersoon noemen. De onderstaande afbeelding verduidelijkt hoe affiliate-netwerken, verkopers en affiliates in verband staan met elkaar.

Beginnen met affiliate marketing

Ik krijg vaak de vraag van beginnende affiliate marketeers waar ze moeten beginnen en welke netwerken ik gebruik. Daarom zal ik mijn 4 favorietjes aan jullie geven.

Beginnen met affiliate marketing: Mijn favoriete netwerken

Paypro

PayPro is veruit het meest gebruikt in Nederland. Ze hebben een enorm aanbod aan beschikbare campagnes in verschillende niches. Er is bijna altijd wel een product/dienst te vinden die bij jou past en de commissies zijn niet misselijkmakend.

Er is wel een nadeel aan PayPro, je kunt pas de commissies laten uitbetalen zonder kosten vanaf €100,- euro.

Meld je aan als affiliate bij PayPro

Plug & Pay

Velen van jullie kennen het bedrijf IMU vast wel, dit is de eigenaar van Plug en Pay. Plug en Pay is oorspronkelijk een programma dat sterke checkout- en betaalpagina’s mogelijk maakt.

Sinds 2020 zijn ze bezig dit uit te breiden naar een geweldig affiliate-netwerk en dat is tot nu toe aardig gelukt. De service is top, de commissies zijn hoog en je hebt een duidelijk overzicht van de beschikbare producten en partners waar je al mee werkt.

Met name de marketplace die laatst is toegevoegd is top! Hier staan de bedrijven en producten die zich aanbieden op Plug en Pay. Zo kun je nieuwe campagnes vinden die je anders misschien niet eens had gevonden.

Tradetracker

Tradetracker, een netwerk met een aanbod waar je u tegen zegt! Hier zijn campagnes te vinden van reizen tot aan benodigdheden voor huisdieren. Aanmelden gaat super eenvoudig, je hoeft alleen maar goedgekeurd te worden en dan kun je aan de slag.

Helaas zijn op Tradetracker de verdiensten niet heel hoog, maar met de juiste producten/diensten valt hier zeker een mooi salaris mee te verdienen

Meld je aan als affiliate bij TradeTracker

Daisycon

Op de vierde plek staat Daisycon. Begrijp me niet verkeerd, heel veel affiliate marketeers gebruiken Daisycon dagelijks, maar de campagnes die erop staan vallen niet heel lekker in mijn niche. Daardoor gebruik ik het minder.
Dat betekent niet dat jij helemaal niet om moet kijken naar Daisycon, het biedt veel kansen en de diversiteit is hoog.

Naast de genoemde affiliate netwerken zijn er nog meer dan genoeg om te ontdekken. Als we die hier allemaal gaan behandelen zijn we nog wel even bezig. Mijn advies is dus om ook zelf wat research te doen naar waar jij mogelijk geïnteresseerd in zult zijn.

Meld je aan als affiliate bij Daisycon

Stap 3: Begin met content te maken

This is where the magic happens ladies and gentlemen!

Content gaat ervoor zorgen dat jij bezoekers krijgt. Zorg ervoor dat dit allemaal van hoge kwaliteit is en dat jouw potentiële leads er ook echt wat aan hebben. Je wilt namelijk dat ze betrokken raken bij content en doorklikken op die affiliate link.

Buiten het feit dat goeie content goed is voor jouw portemonnee vindt Google het ook fijn. Google geeft namelijk maar om één ding: de bezoekerservaring. Als mensen dus lang op jouw website blijven, de hele blogs lezen en misschien wel gaan rondkijken op de site omdat ze er wat aan hebben, dan heeft dat positieve invloed op jouw rankings. En iedereen weet dat hogere rankings in Google een direct verband legt met meer bezoekers.

Nu we weten waarom waardevolle content van belang is gaan we hier dieper op in. Wat voor content zou je kunnen maken? Hoevaak moet ik content uploaden? Dit zijn vragen waar je tegenaan kunt lopen. Het begrip ‘content’ is namelijk enorm breed en er zijn veel manieren die je zou kunnen uitproberen.

content

Er zijn 2 soorten content: blogartikelen en video’s. Hieronder ga ik je vertellen wat je zou kunnen maken binnen deze 2 vormen van content.

Beginnen met affiliate marketing: Blogartikelen

De meest gekozen optie binnen affiliate marketing, in Nederland tenminste, zijn blogartikelen. Je zou bijvoorbeeld kunnen schrijven over bepaalde ondernemingen, cursussen, software, of fysiek producten.

Stel dat ik een blog ga schrijven over een dure drone. Dan kies ik er waarschijnlijk voor om een review te doen. Veel mensen willen namelijk graag goed geïnformeerd worden en alle mogelijke informatie weten die hen kan helpen een beslissing te maken of ze de drone wel of niet gaan kopen.

Als ik bijvoorbeeld een blog ga schrijven over bepaalde manieren om online geld te verdienen, dan zou die ongeveer hetzelfde zijn als deze. Je wilt de bezoekers zo goed mogelijk informeren zodat alle vragen beantwoord zijn en ze denken van; ja, dit lijkt me leuk!

Als dat gelukt is, is de kans groot dat ze doorklikken op jouw affiliate link naar het product waar de promotie mee te maken heeft.

Video’s

Bij video’s is de gedachtegang bijna hetzelfde als bij blogartikelen. Persoonlijk maak ik nog geen gebruik van Youtube of TikTok waar ik zelf op beeld sta. Puur om het feit dat ik niet graag met mijn kop op het internet sta. Maar we zullen geen echte ondernemers zijn als dat ons tegenhoudt. Tegenwoordig maken veel mensen namelijk gebruik van cashcow kanalen. Dit zijn mediakanalen op Youtube waar je zelf niet op beeld staat, maar waar je wel enorm veel geld kunt verdienen vanwege de hoge aantallen views.

Leestip: wil je nou meer weten over deze cashcow kanalen en hoe je geld kunt verdienen met YouTube? Check dan deze pagina die we speciaal voor geïnteresseerden in YouTube Cash Cow hebben gemaakt.

Stap 4: Zorg dat je content gezien wordt

De laatste stap van deze Ultieme Affiliate Marketing Startgids is ervoor zorgen dat mensen ook echt bij jouw blogs of video’s terechtkomen. Dit is overigens wel de moeilijkste stap.

Om de bezoekersaantallen de lucht in te laten schieten als een raket zijn er simpelweg 2 methoden.

  • Paid traffic
  • Organic traffic

Paid Traffic

Laten we beginnen met “paid traffic”. Waarschijnlijk heb je hier zelf ook al een idee bij. Paid traffic kan je vergelijken met advertenties. Paid traffic zijn ook gewoon advertenties, je betaald namelijk een platform of bedrijf dat veel klanten en bezoekers heeft om jouw eigen onderneming de promoten.

Je zou bijvoorbeeld een banner of video kunnen plaatsten op Youtube die iedereen te zien krijgt, ook al hebben ze er niet op geklikt.

Een ander soort paid traffic kan een ‘Google Ad’ zijn. Stel dat jij op Google deze zoekopdracht gebruikt: wasmachine kopen. Dan kom je terecht op de zoekresultatenpagina (SERP). Zoals op de onderstaande afbeelding te zien is zie je dat bovenaan wat resultaten komen waar in het zwart ‘advertentie’ voor staat. Deze resultaten zijn vormen van paid traffic. Potentiële klanten zien jouw aanbod dus als eerste en de kans is dus groter dat ze op die van jou klikken in plaats van een aanbod waar ze voor naar beneden moeten scrollen.

paid traffic

Organic Traffic

Organic traffic is verkeer dat jij naar je website zal krijgen zonder dat je daar voor hoeft te betalen. Dit gebeurt vooral met SEO. Als jij dus bezoekers wilt gaan krijgen zonder daarvoor te betalen zal je de SEO goed op orde moeten hebben. Om te weten hoe je dit voor elkaar krijgt is het handig om te weten wat SEO nou eigenlijk is.

SEO is de afkorting van ‘Search Engine Optimization’. De naam zegt het al een beetje, je gaat teksten en pagina’s van jouw website optimaliseren voor zoekmachines.

Dit onderwerp is zo extreem breed dat ik dat niet even kan uitleggen hoe het allemaal werkt, maar ik ga een paar basis dingen vertellen. Als je echt dieper op SEO in wilt gaan kun je mijn blog over SEO lezen.

Allereerst moet je weten dat elke tekst en pagina moeten gaan over een paar zoekwoorden waar jij hoog op wilt gaan scoren in Google. Zoals we bij paid traffic de zoekopdracht ‘wasmachine kopen’ hebben gebruikt gaan we dat ook hier doen. Stel dat ik nog een 2e wasmachine wil gaan kopen, maar dit keer niet via een advertentie. Dan scroll ik iets naar beneden zodat ik bij de zoekresultaten kom die goed scoren op het zoekwoord ‘wasmachine kopen’.

organic traffic

Zo te zien scoort Expert.nl erg goed, het komt immers bovenaan te staan van de organische zoekresultaten. Waarschijnlijk staat er op die pagina dus heel vaak het zoekwoord ‘wasmachine kopen’ in combinatie met waardevolle content in diezelfde context.

Helaas kan je niet een pagina op #1 laten komen door het zoekwoord waar je op wilt ranken 100x te spammen in de tekst. Het is een combinatie van meerdere factoren. De website moet ook een bepaalde autoriteitsscore krijgen van Google en dat brengt ons bij het volgende punt: autoriteit.

Autoriteit

Google let bij de autoriteitsscore op 3 dingen. Dit zijn:

De domein autoriteit
Dit is simpelweg hoelang het domein al bestaat, hoe populair de website is en hoeveel pagina’s je hebt.

De autoriteit van pagina’s
Bij de autoriteit van pagina’s draait het om de leeftijd van de pagina’s, de kwaliteit van de content op de pagina’s en de hoeveelheid internal- en backlinks naar de pagina’s.

De linkbuilding autoriteit
Linkbuilding is misschien wel een van de belangrijkste factoren op het gebied van autoriteit. Wanneer jij veel kwalitatieve backlinks krijgt wordt jouw website als waardevol gewaardeerd.
Niet alleen de hoeveelheid van links is belangrijk, maar ook de plaats. Backlinks die jij ontvangt die in de footer staan worden nauwelijks gewaardeerd en kunnen zelfs schadelijk zijn voor jouw SEO ranking.

Beginnen met affiliate marketing: Afsluiting + 3 tips van een expert

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel wat wijzer geworden op het gebied van Affiliate Marketing. Met deze basiskennis zou je al een eind kunnen komen. Om af te sluiten heb ik geregeld dat je van een van de bekenste affiliate marketeers in Nederland 3 game changing tips krijgt. Deze expert helpt nu meer dan 10.000 mensen naar financiële vrijheid en dat worden er steeds meer!

Tip #1
Start met het kiezen van de juiste niche. Doe onderzoek naar de meeste concurrentie en wat voor jou een passie is om mee bezig te zijn.

Tip #2
Zorg dat je uniek bent met je content en dat iedereen jouw website gaat herkennen als een autoriteit.

Tip #3
Start met extra kanalen als social media om meer zichtbaarheid te krijgen voor je website en zo bezoekers te genereren.

Wil jij na het lezen van deze Ultieme Affiliate Marketing Startgids gelijk beginnen? Dat kan! Via deze link kom je terecht bij de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Momenteel loopt er een MEGA kortingsactie van 84%, je kunt de cursus nu aanschaffen voor máár €47,-!

start nu met affiliate marketing om financiele vrijheid te bereiken

De Affiliate Marketing Revolutie is een uitgebreide cursus waarin je alles leert over beginnen met affiliate marketing. Deze cursus is zeker geschikt voor beginners. Je leert hier stap voor stap hoe je geld kunt verdienen met je website. De cursus is ontwikkeld door Jacko Meijaard, In mijn artikel Wie is Jacko Meijaard lees je meer over hem. Hij heeft ook het gratis boek De Laptop Lifestyle geschreven.

Wil je meer weten over de Affiliate Marketing Revolutie? Lees dan mijn Affiliate Marketing Revolutie review.

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie