Besparen op internet, bellen en televisie

Leestijd: 4 minuten

Internet, bellen en televisie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vroeger had je al deze luxe niet en ook geen extra kosten. Tegenwoordig heb je echt nodig. Vooral een telefoon. Het is maar net wat je wilt. Echter kunnen de kosten voor internet, bellen en televisie aardig oplopen. Veel mensen sluiten vaak maar wat af, maar ze vergeten dat je er echt veel op kunt besparen. Gewoon door alles rustig te vergelijken, aanbiedingen te pakken of door iets minder of iets niets af te sluiten. Hoe je dit kunt doen? Hoe je kunt besparen? Leggen wij je allemaal uit in dit artikel.

Besparen op bellen

Vaak kun je via jouw internetverbinding ook bellen. Je kunt dan via Skype en dergelijke bellen. Wil je liever toch een vaste telefoon? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een pakket waarin televisie en internet erbij zitten. Vaak scheelt dit enorm veel geld.
Daarnaast is het ook goed om alle aanbieders goed te vergelijken. Soms zijn er hele mooie aanbiedingen en krijg je bij bepaalde pakketten het bellen zelfs gratis. Het gaat dan via de internet verbinding. Dit is zeker een optie waar je eens naar zou kunnen kijken. Vaak heb je al een mobiele telefoon en dan zijn die extra kosten niet fijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen vaste telefoonlijn te nemen.
Indien je wel een vaste telefoonlijn wilt is het aan te raden om eens te kijken naar een onbeperkt abonnement. Via het internet is het vaak goedkoop, maar als je dat niet nodig hebt of wilt is het aan te raden om een pakket te pakken waarmee je onbeperkt belt. Het kan je enorm veel geld schelen.
Indien je wel kiest voor een vaste telefoonlijn omdat: je geen mobiele telefoon hebt, mobiele telefoon alleen prepaid gebruikt, je liever via de vaste lijn belt. Kun je kijken of je wel veel belt. Indien je niet veel belt is het aan te raden om eens uit te rekenen wat je verbruik is. Het kan namelijk soms veel goedkoper zijn om te bellen per minuut. Je betaalt dan gewoon je verbruik en krijgt achteraf de rekening. Let natuurlijk wel op! Indien je veel meer gaat bellen kan het alsnog duur worden. Toch kan bellen per minuut zeer voordelig uitpakken.

Besparen op televisie

Iedere Nederlander heeft over het algemeen wel een televisie in huis. Mensen sluiten daarom ook een televisie abonnement af. Indien je geen televisie hebt en gewoon op internet kijkt kun je ervoor kiezen om geen televisie abonnement af te sluiten. Hierdoor bespaar je al snel veel geld. Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijke manieren om te besparen op televisie. Hieronder leggen we dat uit.

Geen uitgebreid zenderpakket als je ‘light’-kijker bent

Vaak klinkt het aantrekkelijk om een uitgebreid zenderpakket aan te schaffen. Je zult wel denken hoe meer zenders hoe beter, dan is er altijd wat om te kijken. Echter kijk je niet veel, of kijk je alleen naar de publieke omroep? Neem dan een klein abonnement. Een klein abonnement is vaak veel goedkoper en je hebt het toch niet nodig. Zo bespaar je al snel veel geld.

Besparen op internet

Internet kan soms erg duur zijn. Het is goed om daar naar te kijken en het te vergelijken. Het is geheel afhankelijk van het soort internet wat je neemt. Hieronder beschrijven we alles wat beter en vertellen wij je hoe je kunt besparen.

Welke soorten internet zijn er?

besparen op internet-tv-mobielEr zijn vier soorten verbindingen beschikbaar als het internet betreft. Deze zorgen ervoor dat je kunt bellen, internetten en tv kijken. Vaak zijn er pakketten die alles in een bieden, maar los internet is vaak ook mogelijk. Het verschil zit in de prijs, beschikbaarheid en snelheid.
ADSL is het goedkoopst, maar niet overal zo snel. VDSL is de opvolger van ADSL, sneller dan ADSL, maar wel iets duurder. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden via kabel en glasvezel.
De kabel is een wat duurdere verbinding, het nadeel is dat er vaak maar een aanbieder op je adres is. Tevens heb je ook glasvezel, echter is dit nog niet overal beschikbaar. Je kunt dit via een postcodecheck nagaan bij de aanbieder.

Kies Mb/s naar nodige internetsnelheid

Hoe snel internet je nodig hebt is afhankelijk van de manier hoe jij internet gebruikt. Indien je het voor zware dingen gebruikt heb je meer nodig. Het is goed om dit na te kijken want hoe meer Mb/s je pakt, hoe meer je betaalt. Door dit goed uit te zoeken kun je veel besparen.
De internetsnelheid die jij nodig denkt te hebben is afhankelijk van het aantal apparaten waarmee jij op het internet zit. Kijk naar wat je nodig hebt. Indien je maar een apparaat gebruikt en gewoon mailt en surft op het internet is LICHT genoeg. Dat is tot ongeveer 20 Mb/s. Indien je ook veel muziek download, films kijkt en meerdere apparaten aansluit raden wij jou 20 tot 50 Mb/s aan. Indien je een groot gezin hebt of veel gamet ben je een grootverbruiker. Dan heb je een abonnement nodig vanaf 50 Mb/s. Het is goed om dit na te kijken omdat het je veel geld kan besparen. Waarom meer Mb/s nemen als je niet meer nodig hebt?

Vergelijken

Er zijn heel veel vergelijkingssites te vinden. Op deze sites kun je heel gemakkelijk al jouw opties invullen en internet, bellen en televisie vergelijken. Vaak kun je ook kijken naar alles in een pakketten en staan er ook leuke aanbiedingen bij. Het is wel belangrijk dat je goed vergelijkt, dit kan jou namelijk veel geld besparen. Het is altijd de moeite waard en kijk ook eens rond op meerdere websites. Soms is er ergens net een andere aanbieding.
Het is verstandig om alles goed op te schrijven en een overzicht voor jezelf te maken. Alles gewoon maar klakkeloos afsluiten kan, echter kan het dan zijn dat je een dief van je eigen portemonnee bent. Het is daarom verstandig om gewoon eens rustig uit te rekenen wat je echt nodig hebt. Waarom iets afsluiten wat je toch niet nodig hebt?

error: Content is protected !!