Besparen op je vakantie

Leestijd: 4 minuten

Ieder mens gaat graag op vakantie. Het is fijn je bent even weg van huis en je kunt heerlijk ontspannen. Er zijn verschillende manieren hoe je op vakantie kunt gaan. Denk aan: kamperen, op cruise gaan, naar een stad, met de auto, backpacken, met de boot, of in een hotel of resort. Je kunt natuurlijk ook naar een pretpark gaan. Je kunt ook in de buurt op vakantie gaan of ver weg. Het is maar net waar je zin in hebt en wat voor vakantietype je bent. Het kan vaak ook van je budget afhangen. Sommige mensen zouden wel op een luxe cruise willen, maar hebben er gewoonweg het geld net voor. Het zijn allemaal factoren die mee spelen. Het is vaak ook wel een flinke hap uit je budget zo’n vakantie. Daarom wijden wij dit artikel aan: “ Hoe je kunt besparen op je vakantie?”

Waarom zou je op je vakantie besparen?

Soms hoor je mensen waarschijnlijk wel eens zeggen: “ Waarom zou je op je vakantie besparen?” Het is per slotte van rekening je vakantie en geniet ervan. Zo vaak ga je niet op vakantie. Toch kan je soms net zoveel lol hebben door met minder geld op vakantie te gaan.
Je kunt dit geld apart zetten en sparen voor iets anders. Denk aan:
● Investeren in je huis.
● Je hypotheek eerder aflossen.
● Sparen voor je pensioen.
● Sparen voor de kinderen.
● Een potje maken voor als er iets kapot gaat: auto, wasmachine, c.v. ketel.
● Extra op vakantie gaan.
● Meer kleding kopen.
Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je zou besparen op je vakantie. Het heeft zo allemaal zijn voor en nadelen en het kan jou echt helpen. Een beetje geld achter de hand kan nooit kwaad.

Kies de soort vakantie uit!

De soort vakantie die je kiest kan er ook al voor zorgen dat je veel geld kunt besparen.
Indien je gaat kamperen ben je al minder kwijt omdat je jouw eigen tent, caravan of camper mee neemt. Let wel op! Niet alle campings zijn even goedkoop. Soms kunnen deze duurder zijn dan een hotel. Bepaal daarom indien je wilt gaan kamperen waar je hene wilt. Zoek het land goed uit en vergelijk de campings. Zo is een camping met zwembad vaak al duurder dan een camping in het bos. Zoek alles goed uit.
Indien je met de auto wilt zoek dit dan ook goed uit. Soms is het voordeliger om te vliegen dan dat je met de auto gaat. Zeker met al die prijsvechters van tegenwoordig. Ook als je zelf boekt en alles regelt is het vaak goedkoper. Hoe eerder je een ticket regelt hoe meer geld je bespaart.
De trein kan ook een optie zijn dit is tegenwoordig erg aantrekkelijk en zeker met kinderen. Deze kunnen vaak voor een gereduceerd tarief mee reizen en soms bespaar je dan ook veel geld.
De auto is nog steeds favoriet maar zoek goed uit waar je heen wilt. In sommige landen betaal je veel tol en is de benzine erg duur.
Kies goed uit waar je op vakantie gaat. Sommige landen kunnen zeer goedkoop zijn, maar als je er ver heen moet rijden kun je soms net zoveel kwijt zijn aan benzine. Reken alles goed uit en vergelijk.

Vrijetijdsactiviteiten

besparen op vakantieNiets is leuker dan op je vakantie leuke dingen doen. Toch kan dit veel geld kosten. Het is soms een derde of meer van je budget. Stel van te voren een budget en zoek uit wat je wilt gaan doen.
Voorbeeld: Indien jij jouw vakantie aan zee door wilt brengen wil je wellicht: duiken, jetskiën, wakeboarden of een excursie maken. Zoek van te voren alles uit. Pak Google en vergelijk de prijzen. Het kan soms echt enkele tientjes schelen omdat een andere organisatie gewoon
minder vraagt.
Het is aan te raden om verschillende activiteiten en prijzen goed met elkaar te vergelijken. Je kunt daar enorm veel mee besparen. Echter is dit niet altijd even makkelijk omdat deze vergelijkingen in het buitenland soms in een andere taal zijn. Toch kan het je veel geld schelen en zoek alles van te voren uit. Je kunt ook kijken of er kortingsacties of kortingsbonnen zijn. Zo kun je bij sommige musea gratis terecht of krijg je met een bepaalde leeftijd of pas korting. Soms zijn er ook steden of plaatsen die bepaalde pasjes aanbieden. Je kunt deze dan kopen. Daar kun je dan of gratis mee naar musea of je bespaart doordat je veel korting krijgt.
Vaak zijn er echt ook veel leuke dingen te doen die geen geld kosten. Naar een mooi natuurgebied gaan of geen prullaria kopen kan je ook al veel geld besparen. Kook zelf en ga niet te veel uit eten. Uit eten kan namelijk ook veel geld kosten. Neem zelf genoeg eten en drinken mee en koop niets extra’s. Indien je dan toch wat wilt kopen ga dan naar de lokale supermarkt. Dit is vaak goedkoper dan een kiosk of bar.

Vakantie zelf regelen!

Je hebt veel reisbureaus en vroeger was het ook normaal om erheen te gaan. Vooral omdat het makkelijk is en je niets hoeft uit te zoeken. Toch kan het veel geld schelen als je het zelf regelt. Bij een reisbureau betaal je vaak veel extra’s en zelf boeken scheelt soms echt heel veel. Het kost wel meer moeite maar het is echt de moeite waard. Je kunt op internet veel sites vinden waar je vakanties vergelijken kan. Toch boek je dan ook vaak iets bij een aanbieder. Je kunt ook naar een hotel zelf bellen of iets uitzoeken. Daarbij kan het zelf regelen van een vakantie ook nog eens super leuk zijn. Je komt meer te weten over het land en je weet exact waar je aan toe bent. Wel heb je dan meer verantwoordelijkheden en dat is bij een reisbureau dus niet. Als zij een fout maken kost het jou geen geld. Weeg het af en maak zelf de beslissing.

Het is maar net wat je zelf wilt en wat je kunt missen aan tijd. Hoe dan ook. Met bovenstaande tips zul je vast veel besparen en vergeet niet een leuke vakantie hoeft niet duur te zijn.

Vakantietips:
Backpacken in Australië, Azië of Zuid-Amerika
Boek Emigreren naar Suriname

error: Content is protected !!