Besparen op mobiele telefoon

Leestijd: 4 minuten

Je kunt het je haast niet meer voorstellen dat we ooit geen mobiele telefoon hadden vroeger. Je moest in een telefooncel bellen of bij iemand thuis of in cafe. Inmiddels is de mobiele telefoon er al heel lang en is deze niet meer weg te denken uit ons leven. Toch is het een extra kostenpost die je vroeger niet had. Als je niet oppast kan het ook aardig in de kosten oplopen. Er zijn veel soorten telefoons en veel aanbieders. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt en niet zomaar iets afsluit, want het kan aardig in de kosten oplopen. In dit artikel leggen wij je uit hoe je geld kunt besparen op de aanschaf van een mobiele telefoon.

Simonly!

Je kunt je geld maar één keer uitgeven.Het is zonde als je er veel geld aan uitgeeft. Voor veel mensen is het een grote kostenpost. Besparen op je telefoon abonnement is een makkelijke win-win situatie. waar je eigenlijk niets voor hoeft te laten. Je kunt er daarom voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten. Je hebt dan geen telefoon bij het abonnement zitten en dit kan wel veel geld schelen. Bij een gewoon abonnement zit er vaak een dure telefoon bij en die betaal je af.

Flexibel en voordelig

Veel telefoonproviders zorgen ervoor dat je jouw sim only abonnement maandelijks kunt opzeggen of aanpassen. Je bent hierdoor flexibel en kun je jouw maandelijkse kosten tijdens de duur van het contract eenvoudig onder controle houden. Als bijvoorbeeld blijkt dat je meer GB’s gebruikt dan dat je verwachtte kun je deze gewoon verhogen.Dit kan zeer veel geld schelen. Zo voorkom je dat je veel hogere kosten buiten je bundel krijgt.
Vergelijk verschillende providers en kies welke het beste bij je past. Laat jezelf goed voorlichten. Je betaalt alleen voor de data, belminuten en sms’jes die je afneemt in de bundel. Soms zijn er mooie aanbiedingen op een abonnement zonder telefoon. Door een abonnement met korting af te sluiten geniet je iedere maand weer van voordeel.

Geen BKR-registratie

Indien je een abonnement afsluit zonder gloednieuwe smartphone is een kredietcheck niet nodig. Sinds 2017 is dit verplicht en krijg je een registratie bij het BKR. Indien je dit abonnement afsluit met een telefoon van €250,- of meer wordt dit als een lening gezien. Er wordt dan gekeken of je die lasten wel kunt krijgen. Het is wellicht vervelend, maar ook voor je eigen belang. Uiteindelijk heb je er niets aan als je zonder geld komt te zitten of problemen krijgt.

Los toestel kopen

besparen op mobiele telefoonJe kunt ervoor kiezen om een los toestel aan te schaffen. Je koopt dan zelf de telefoon en kiest voor een losse simkaart. Je kunt kiezen voor prepaid, maar het nadeel is dat het duurder is als je zeer veel belt. Je kunt er ook voor kiezen om een sim only abonnement te nemen. Hierover hebben we in bovenstaande alinea al wat vertelt. Je kunt er ook voor kiezen om een goedkoper toestel aan te schaffen als je ervoor kiest om een los toestel te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om een refurbished of tweedehands telefoon aan te schaffen. Er zijn veel bedrijven die refurbished telefoons aanbieden. Deze zijn vaak van de zaak geweest en die worden omgewisseld na een tijdje.
Je kunt ook kijken op tweedehands aanbiedingssites , vaak worden er hele mooie toestellen voor heel weinig aangeboden. Het nadeel is dat je niet weet of deze nog goed is en hoelang de batterij nog meegaat. Het is afhankelijk van je voorkeur .

Weet wat je nodig hebt

Het is belangrijk dat je weet wat je nodig hebt en waarvoor. Het heeft geen zin om een heel dure telefoon te kopen, waarvan je de helft toch niet gebruikt. Onnodige dingen in je abonnement die je niet gebruikt, kosten wel gewoon geld!
● Heb je vaak of altijd wifi ter beschikking? Kies er dan voor om vaak alleen op de wifi te zetten.
● Bellen kan gratis via Whatsapp en Facetime.
● SMS-en doet niemand meer toch? Whatsapp is gratis!
● Bel je naar het buitenland? Neem dat dan in je bundel, want dit los moeten afrekenen is vaak erg prijzig;
● Heb je juist wel veel nodig aan internet, SMS of belminuten? Zorg er dan voor dat je die genoeg in je abonnement hebt. Want als je over je abonnement heen gaat is dat veel duurder!

Tips besparen mobiele telefoon!

Er zijn diverse manieren om te besparen op je telefoon en kosten. Hieronder geven wij een aantal tips:
● Zorg ervoor dat je zo vaak mogelijk op wifi zit, denk aan hotspots in publieke gebouwen (restaurants, stations etc.) en op school / je werk. Dit zorgt ervoor dat je minder internet verbruikt en geen kosten buiten je bundel maakt.
● Er is een bespaarstand op je telefoon, waarmee app’s alleen update als je op wifi zit. Zo gaat de batterij langer mee.
● Houd altijd je verbruik in de gaten. Het is erg duur om over je bundel heen te gaan.
● Kies een laag abonnement.
● Kies een abonnement met een iets ouder toestel.
● Schrijf een lijstje en bedenk wat je echt nodig hebt.

Vergelijk abonnementen!

Er zijn veel telefoonproviders in Nederland. De een is duurder dan de andere. Ze bieden ook allemaal verschillende opties aan. Het kan bij een bepaalde aanbieding echt veel geld schelen als je kiest voor een specifiek abonnement. Zoek wel alles goed uit voor je iets afsluit. Vergelijk ook alles goed. Je wilt natuurlijk niet dat je een abonnement hebt waar je niets aan hebt en niets meer mee kan.

error: Content is protected !!