Besparen op uitvaartkosten

Leestijd: 4 minuten

Het is natuurlijk geheel aan jezelf of je bespaart op je uitvaartkosten. Je kunt er ook voor kiezen om er niks voor te doen. Echter kun je er dan tegenaan lopen dat je nabestaanden voor hoge kosten komen te staan. Je bent een mooi en waardig mens, ieder mens verdiend een mooie uitvaart. Het is je eigen keuze die jezelf moet maken. Daarom is het slim om erover na te denken. Maar wil je er wel veel aan uitgeven? Hoe bespaar je? Hoe regel je het? Lees het in dit artikel over besparen op uitvaartkosten.

Welke factoren bepalen de hoogte van de premie?

De hoogte van een premie van de uitvaartverzekering is afhankelijk van een aantal factoren:
● Wanneer je de uitvaartverzekering afsluit.
● Hoe en bij wie je hem afsluit.
● Of je het in een keer betaalt of per maand.
● Leeftijd.
● Gezondheid.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen

Voordat je een uitvaartverzekering afsluit is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Het is ook belangrijk om alles te vergelijken. Een uitvaartverzekering kan namelijk veel verschillen hebben en aardig in de kosten oplopen. Je kunt op verschillende manieren besparen.
De meest voor de hand liggende manier om te besparen op een uitvaartverzekering is om een lagere dekking af te sluiten. Je hebt dan een lagere premie. Houdt er rekening mee dat een gemiddelde uitvaart in Nederland €7000,- kost. Bij specifieke wensen is het van belang om te kiezen voor een hogere dekking. Vergelijk alle verzekeringen goed en vindt zo de juiste combinatie. Het is belangrijk om te kijken naar de premie en de vergoeding die je krijgt.

Het is belangrijk om de uitvaartverzekering van een verzekering te vergelijken, maar dat is niet het enige. Het is ook aan te raden om in het aanbod van andere verzekeraars te kijken. Let niet alleen op de premie! De polisvoorwaarden zijn ook belangrijk. Je kunt nog zo’n goede verzekering hebben, maar indien de polisvoorwaarden niet goed zijn en je bij een andere verzekering betere polisvoorwaarden krijgt is dat wellicht meer waard.
Verdiep jezelf er goed in. Het kan echt zo zijn dat de vergoeding minder is dan bij de andere. Indien je het lastig vindt om een uitvaartverzekering af te sluiten kun je ook advies inwinnen bij een onafhankelijke uitvaartconsulent.

Hoe kunt u besparen op de uitvaartverzekering?

besparen op uitvaartverzekeringDe premie van een uitvaart verzekering is afhankelijk van een heleboel facetten.
Namelijk:
● Door het in een keer te voldoen krijg je een fixe korting op de totale premie.
● Indien je per maand betaald is het maandbedrag veel hoger.
● Je kunt ook kiezen om het per kwartaal te betalen. Dan ben je minder kwijt dan per maand.
● Of je een natura of kapitaal verzekering hebt.
● Wat je wilt?
● Of je veel poespas wilt.
● Een uitgebreide locatie, opbaring, bloemen en dergelijke.

Je kunt er ook voor kiezen om geen kapitaal verzekering maar een natura verzekering af te sluiten. Bij een kapitaalverzekering zijn nabestaanden vrijer in de besteding van het bedrag wat wordt uitgekeerd. Ze kunnen dan makkelijker zelf alles invullen. Echter kost dit wel vaak meer geld. Bij een natura verzekering zijn de kosten voor een uitvaart gedekt. Het nadeel is dat de nabestaanden wel minder keus hebben om de uitvaart zelf in te vullen. Toch is de premie voor jou als verzekerde lager. Je kunt ook kiezen om een combinatie van deze twee verzekering af te sluiten. Je hebt dan meer keuze, maar bent minder kwijt dan bij een kapitaalverzekering, je hebt als voordeel dat je vrijer bent dan dat je helemaal voor natura gaat. Het is een afweging die jezelf moet maken.

Tips voor het besparen op uitvaartkosten

Hieronder geven wij je een aantal tips. Tips die je kunt gebruiken om te besparen op je uitvaart.
Op welke manier kan er bespaard worden op de uitvaart?
● Kijk goed naar de locatie waar je de opbaring houdt. Indien je alles in een gebouw doet heb je geen auto nodig voor verplaatsing.
● Kies voor digitale rouwkaarten. Denk hierbij aan het digitaal verzenden van kaarten, maar ook het digitaal ontwerpen van de rouwkaarten.
● Door geen rouwadvertentie te plaatsen bespaar je veel geld.
● Je kunt indien je toch een rouwadvertentie wilt ook voor een simpele advertentie kiezen.
● Iemand thuis opbaren is goedkoper dan een uitvaartcentrum. In het geval iemand thuis overlijdt scheelt het ook de kosten van een rit naar een uitvaartcentrum. Thuis opbaren heeft nog een ander voordeel: het is persoonlijker
● Gebruik sociale media om het overlijden bekend te maken.
● Maak zelf een kist of kies een van gebruikt hout.
● Organiseer de afscheidsbijeenkomst thuis.
● Of huur een plek waar de overledene bekend is zoals een kerk of kantine van sportclub of school. Zoek in ieder geval een plek waar het is toegestaan eigen hapjes en drankjes mee te nemen want een cateraar inhuren kan zeer begrijpelijk zijn. En zeg gewoon JA tegen vrienden en buren die aanbieden te helpen om van de bijeenkomst iets moois te maken.
● Gebruik je eigen auto om de kist te vervoeren.
● Dat is gewoon toegestaan. Of huur een busje. Zeker bij langere afstanden kun je gauw een paar honderd euro besparen. Of neem de fiets; de Ode heeft een fietskar waar een kist op kan. Of neem de uitvaartbus, dat is goedkoper dan een rouwwagen plus volgwagens en ook iets gezelliger.
● Vergelijk de prijzen van crematoria.
● Deze tip is bedoeld voor een crematie zonder gebruik van aula of koffiekamer, dus als je de hele afscheidsbijeenkomst op een andere locatie organiseert. In het jargon van het crematorium heet dit een ‘aanvoer’. Als er niemand mee komt van de familie is het het goedkoopst. Het ene crematorium rekent hier €500 voor, het andere €1000.
● Huur een nieuw eigen graf voor 10 i.p.v. 20 jaar of kijk naar een begraafplaats waar je het voor eeuwig kunt afkopen op natuurbegraafplaatsen is dit mogelijk. Je familie heeft zo nooit extra kosten en jij kunt eeuwig rusten.
● Verstrooi de as buiten de begraafplaats of het crematorium.
● In Nederland mag je met de as doen wat je wilt. Dit kan veel geld schelen. Indien je namelijk je de as wilt begraven, bijzetten of uitstrooien op een begraafplaats of op het terrein van een crematorium zijn er kosten aan verbonden. Als je de as ergens in de natuur of op zee verstrooid hoeft het niets te kosten.

Hoe je het ook wilt doen je kunt echt op veel manieren besparen op je uitvaartkosten. Denk er goed over na en kijk wat bij je past.

error: Content is protected !!