Home » Online ondernemen » Beste Vastgoed Cursus

Beste Vastgoed Cursus

Leestijd: 22 minuten

Wil jij ook gaan investeren in vastgoed? Dat is een hele verstandige keuze! Alle grote beleggers investeren namelijk onder andere in vastgoed, en dat is niet voor niets. Al honderden jaren blijkt vastgoed een slimme en stabiele investering te zijn. Door je geld in vastgoed te investeren, zal je vermogen meegroeien met de inflatie en kun je mooie rendementen behalen. Maar de vastgoedwereld is een wereld op zich. Waar moet je beginnen? De beste vastgoed cursus helpt je hierin op weg en leert je alles wat je moet weten als je wilt beginnen met beleggen in vastgoed, zodat je na het volgen van deze cursus ook daadwerkelijk van start kunt gaan met beleggen in vastgoed.

Inhoudsopgave toon

Beste vastgoed cursus: Mijn selectie

  1. Verhuur van garageboxen: De Cashflow Box
  2. Online cursus Vasgoed verhuren: Vastgoed Academy Vrijheid Vastgoed van Martijn van de Berg
  3. Vastgoed Community van Thuiz Hypotheken

Waarom investeren in vastgoed?

Al honderden jaren blijkt dat vastgoed een stabiele en dus verstandige investering is. Uiteraard zijn er ook in de vastgoedmarkt pieken en dalen, maar over het algemeen stijgt vastgoed over de langere periode altijd in waarde. En een investering in vastgoed doe je niet voor de korte termijn, maar vrijwel altijd met een lange beleggingshorizon, waardoor je eventuele dipjes op korte termijn goed op kunt vangen, waardoor ze te verwaarlozen zullen zijn.

De waarde van vastgoed groeit mee met de inflatie. Je beschermt dus je vermogen tegen de inflatie wanneer je je geld belegt in vastgoed, terwijl het op een spaarrekening alleen maar minder waard zal worden. Zeker met de huidige lage spaarrentes.

beste vastgoed cursus

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je je al wat meer aan het verdiepen bent in de wereld van vastgoed, ben je er vast al achter gekomen dat er behoorlijk wat bij komt kijken als je wil starten met beleggen in vastgoed. Financieringen, soorten vastgoed, rendementsberekeningen, strategieën… Het is een wereld op zich en het gaat om flinke bedragen en belangrijke beslissingen.

Het is dan ook van groot belang dat je goed voorbereid bent als je wil starten met beleggen in vastgoed. Een goede vastgoed cursus stoomt jou helemaal klaar voor de aankoop van je eerste pand. En wij helpen je hier met het vinden van de beste vastgoed cursus, zodat jij goed voorbereid aan de slag kunt.

Waarom een vastgoed cursus onmisbaar is

Het is dus belangrijk om goed voorbereid te zijn en de nodige kennis op te doen met betrekking tot de wereld van vastgoed. Je kunt ook een uitgebreide opleiding volgen en stapels boeken lezen, zoals vroeger nodig was als je iets nieuws wilde leren. Maar tegenwoordig bieden veel experts en ervaringsdeskundigen online trainingen aan waarin ze hun kennis, ervaring en vaardigheden graag met je delen. Zo kun je relatief gemakkelijk en snel alle benodigde kennis opdoen die nodig is om te beginnen met beleggen in vastgoed.

Een goede vastgoed cursus zal je daarom zeeën met tijd en dus ook geld besparen. Bovendien is deze manier van leren voor veel meer mensen een stuk prettiger en onthoud je de informatie veel beter wanneer deze op een interactieve en enthousiaste manier gebracht wordt. Daar kan het eindeloos lezen van boeken natuurlijk nooit tegenop.

Waar moet je beginnen?

Er zijn op dit moment diverse aanbieders van vastgoed cursussen. De prijzen lopen behoorlijk uiteen en niet elke aanbieder zal jou evenveel waarde verschaffen. Voordat je begint met het investeren in vastgoed is het verstandig om te weten hoe dit werkt en wat je beter wel en niet kunt doen.

Maar voordat je een vastgoed cursus aanschaft, is het ook belangrijk dat je voor jezelf een duidelijk beeld hebt van wat je zou willen leren. Welke kennis en vaardigheden bezit jij nog niet, maar wil jij graag leren? Een cursus die dit kan bieden zal voor jou de beste vastgoed cursus zijn.

beleggen in vastgoed

Wat voor soort vastgoed cursussen zijn er?

Zoals gezegd worden er dus verschillende soorten vastgoed cursussen aangeboden. Zo worden er online masterclasses en webinars gegeven, soms gratis en soms moet je hiervoor betalen. Ook zijn er veel online trainingen beschikbaar die je meer leren over beleggen in vastgoed. Tenslotte worden er ook complete persoonlijke trajecten aangeboden. Dit zijn vaak de duurste en meest uitgebreide vastgoed cursussen die er te verkrijgen zijn.

Online masterclasses en webinars

Het volgen van een online masterclass of webinar over beleggen in vastgoed is een hele makkelijke en laagdrempelige manier om meer over dit onderwerp te leren. De aanschafprijs is vaak laag en je kunt ze vanuit thuis volgen. Daarnaast kosten online masterclasses en webinars ook nog eens weinig tijd. Deze factoren zorgen ervoor dat het een laagdrempelige manier is om meer te leren over beleggen in vastgoed.

Gratis webinars

De gratis webinars die worden gegeven worden vaak op social media gepromoot. Vaak zijn dit lokkertjes om je warm te maken voor de eigenlijke cursus, waarvoor vaak een behoorlijk bedrag gevraagd wordt. Dit wil niet zeggen dat je hier geen gebruik van kunt maken. Je kunt er altijd iets van opsteken, het kost je niets, behalve vaak anderhalf of twee uur van je tijd.

Aan het einde van de gratis webinars wordt vaak een kortingscode weggegeven voor de uitgebreidere vastgoed cursus. Ben je dus van plan een vastgoed cursus aan te schaffen, dan kan het zeker de moeite lonen eerst een gratis webinar van dezelfde aanbieder te volgen.

beste vastgoed cursus: Online trainingen

De online trainingen komen het meest voor en bevinden zich in het midden wat betreft de prijsklasse van vastgoed cursussen. Er is echter veel prijsverschil tussen de diverse online vastgoed trainingen die worden aangeboden. Let er voordat je een online vastgoed training aanschaf dan ook op wat er allemaal wordt geboden voor de aangeboden prijs. Een online vastgoed training is gemakkelijk te volgen waar en wanneer je maar wil en kan een zeer informatieve, volledige en waardevolle inhoud bevatten.

Persoonlijke trajecten

Wil je echt het meest uitgebreide pakket en de beste vastgoed cursus die er maar verkrijgbaar is? Dan zijn de uitgebreide persoonlijke trajecten die worden aangeboden precies wat je zoekt. Hierbij leer je niet alleen over de theoretische kant van beleggen in vastgoed, maar er worden ook gerichte tools en tips gegeven om daadwerkelijke aan de slag te gaan.

Vaak worden bij deze persoonlijke trajecten online trainingen gecombineerd met bijeenkomsten met medestudenten en ervaringsdeskundigen, waardoor je direct aan een netwerk kunt bouwen. Als klap op de vuurpijl wordt je persoonlijk bijgestaan door een ervaringsdeskundige, bij wie je terecht kunt met je vragen en onzekerheden, zodat je ook echt toe komt aan het zetten van de eerste stap en het aankopen van je eerste beleggingspand.

Waarom is een netwerk zo belangrijk?

Door het opbouwen van een netwerk en het kennen van de juiste mensen, zit je altijd dichtbij het vuur. Dit kan voordelen opleveren, omdat je beter geadviseerd kunnen worden wat betreft een eventuele financiering, omdat je eerder hoort over panden die te koop komen en omdat je een betere deal kunt sluiten. Panden die al worden verhuurd worden namelijk van belegger op belegger verkocht, zonder dat ze echt op de markt komen. Deze zogenaamde “off market deals” zullen zomaar niet bij jou terecht komen, tenzij je de juiste mensen kent.

De juiste motivatie zal je op weg helpen

Vergeet ook niet dat de beste vastgoed cursus je meer te bieden zal hebben dan alleen theorie en praktijkvoorbeelden. De beste vastgoed cursus zal jou motiveren om daadwerkelijk stappen te gaan ondernemen. Beginnen met beleggen in vastgoed kan een flinke drempel zijn voor de kleine, particuliere belegger.

Als je op de juiste manier gemotiveerd wordt en er het vertrouwen in krijgt dat ook jij deze stap kunt zetten en hier succesvol in kunt zijn, wordt die drempel steeds lager. Dit zal je uiteindelijk helpen om concrete stappen te ondernemen en daadwerkelijk te gaan beginnen met beleggen in vastgoed. Deze motivatie kan dus erg veel waard zijn, omdat je zonder misschien simpelweg wel nooit de eerste stap zal durven te zetten.

vastgoed kopen huren

De beste vastgoed cursus vergelijken

Als je besloten hebt om een vastgoed cursus aan te schaffen, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de beste vastgoed cursus neemt. Er worden verschillende cursussen aangeboden, dus een goed vergelijk is daarom erg belangrijk. De prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen, dus zorg eerst dat je weet wat er in de prijs zit inbegrepen.

Krijg je alleen een online cursus? Of zijn er ook klassikale lessen of netwerk bijeenkomsten die je bij kunt wonen? Krijg je lesmateriaal, zoals een werkboek of e-book? En is er ook persoonlijke ondersteuning wanneer je daadwerkelijk zover bent om te gaan investeren in vastgoed? Het is niet erg als een cursus wat duurder is, zolang er dan ook maar meer waarde wordt geboden in de cursus.

Je eigen wensenlijstje voor de beste vastgoed cursus

Als je weet wat elke cursus te bieden heeft, kun je gaan kijken welke cursus voor jou de beste vastgoed cursus is. De cursussen die niet genoeg waar voor hun geld bieden heb je als het goed is al af laten vallen. Nu is het belangrijk om te kijken naar welke kennis en vaardigheden jij op zou willen doen.

Zoek een cursus uit die dit allemaal te bieden heeft en jij hebt de beste vastgoed cursus voor jouw persoonlijke situatie gevonden. De één heeft namelijk wel behoefte aan persoonlijke begeleiding, terwijl de ander dit niet nodig heeft. Het is daarom een heel persoonlijke keuze welke cursus voor jou de beste vastgoed cursus is.

Je moet je geld terug kunnen verdienen

Je gaat natuurlijk een vastgoed cursus aanschaffen omdat je wil gaan beginnen met beleggen in vastgoed. Uiteraard is het de bedoeling dat je hiermee geld gaat verdienen. De beste cursus leert jou hoe je dit gaat doen en zal zichzelf dus ongetwijfeld terug gaan verdienen. Het is dus vooral erg belangrijk om de beste vastgoed cursus uit te kiezen, en niet alleen naar de prijs te kijken.

Als je een goedkope cursus aanschaft die voor jou geen toegevoegde waarde heeft, is het weggegooid geld. Kies je voor een duurdere cursus die jou exact leert wat je nodig hebt, dan zul je het geld op korte termijn al terug kunnen gaan verdienen door het rendement wat je kunt gaan behalen op je eigen vastgoed. Zie een goede cursus daarom echt als een investering, die zichzelf later zal terugbetalen.

Reviews

Het lezen van reviews is essentieel bij het uitkiezen van de beste online cursussen. Dit geldt dus ook voor het kiezen van de beste vastgoed cursus. Reviews van cursisten die de opleiding al eerder gevolgd hebben bieden zeer waardevolle informatie en een inkijkje in wat je van de cursus kunt verwachten.

Zo kun je vooraf al een beeld krijgen van de inhoud van de cursus, de manier waarop de cursus gegeven wordt en of het de cursisten ook daadwerkelijk iets gebracht heeft. Op basis van deze reviews kun je alvast een goed beeld krijgen of de cursus bij jou past en jou dat kan bieden wat je nodig hebt.

Welke vastgoed trainingen van dit moment zijn het beste?

Er worden op dit moment dus diverse vastgoed cursussen aangeboden. Er zijn diverse cursussen die van erg hoog niveau zijn en veel waar hun voor hun geld bieden. Zo zijn er onder andere De Cashflow Box, de Vastgoed Academy en de Vastgoed Community. Deze cursussen verschillen inhoudelijk van elkaar, waardoor de prijzen van deze cursussen ook behoorlijk uiteen lopen. We zullen deze trainingen hieronder nader toelichten, zodat je zelf kunt bepalen welke van deze vastgoed cursussen het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

garagebox huren

De Cashflow Box

De Cashflow Box is een goede vastgoed cursus die zich richt op de verhuur van garageboxen. Alle informatie die je nodig hebt om te starten met beleggen in garageboxen wordt je in deze cursus gegeven. Er worden je praktische handvatten aangeboden, zodat je ook daadwerkelijk tot je eerste investering over kunt gaan. De Cashflow Box is een duidelijke videotraining die bestaat uit tien video’s, waarin ervaringsdeskundige Sandra je alles uitlegt met betrekking tot regelgeving en alle stappen die je dient te ondernemen als je tot de aankoop van een garagebox voor verhuur wilt overgaan.

De voordelen van de Cashflow Box

Je krijgt zeer complete informatie en de cursus is inclusief een handig stappenplan en een checklist, zodat je zelf gemakkelijk stap voor stap aan de slag kunt. De cursus neemt niet al teveel tijd van je in beslag, omdat deze uit slechts tien video’s bestaat. Hierdoor is de prijs ook erg aantrekkelijk. Dit is namelijk één van de goedkopere vastgoed cursussen, die toch zeer volledig is als je van plan bent om je te gaan richten op garageboxen.

De nadelen van de Cashflow Box

De Cashflow Box is dus een goede online cursus als het gaat om beleggen in garageboxen. Een nadeel is echter dat de cursus met name gericht is op de aankoop van nieuwbouw boxen in complete garageboxparken, omdat Sandra hier zelf voornamelijk ervaring mee heeft. De bestaande, losse garageboxen komen in deze cursus wat minder aan bod. Een ander nadeel is dat je extra moet betalen voor het persoonlijk contact met Sandra, bijvoorbeeld als je haar vraag wilt stellen. Ondanks deze nadelen is dit een goede, complete cursus, zeker in verhouding tot de aanschafprijs.

Aanbieding: Koop de Cashflowbox nu met 50% korting. Klik hier voor de beste prijs.

vrijheid vastgoed cursus

De Vastgoed Academy

De Vastgoed Academy is misschien wel de beste vastgoed cursus die er is. Het is in elk geval de meest uitgebreide. Ervaringsdeskundige Martijn legt je van A tot Z uit wat je moet weten over de wereld van beleggen in vastgoed. Naast een online training met meer dan twintig uur aan zeer informatief videomateriaal, kom je ook wekelijks samen met mede cursisten voor een groepstraining.

Bij de Vastgoed Academy krijg je een eigen mentor toegewezen. Daarnaast is de cursus niet alleen op saaie theorie gericht, maar is deze zeer interactief. Bovendien wordt er al aan het begin van de cursus aandacht besteed aan je mindset. De juiste mindset is namelijk van groot belang als je wil beginnen met investeren in vastgoed en hier een leuk bedrag aan passieve inkomsten mee wil gaan verdienen. Zonder de juiste mindset zul je het namelijk nooit ver schoppen, ook al weet je nog zo goed hoe alles werkt.

Doordat er wekelijkse bijeenkomsten zijn, is er binnen de Vastgoed Academy voldoende ruimte om te kijken naar actualiteiten op de woning- en beleggingsmarkt. Een erg belangrijk aspect, want deze markten zijn beiden constant in beweging. Het is dan ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de actualiteiten, zodat je eventueel je beleggingsstrategie hierop aan kunt passen.

De voordelen van de Vastgoed Academy

De Vastgoed Academy is zeer uitgebreid en compleet. Naast het vele online lesmateriaal zijn er ook groepstrainingen en krijg je een persoonlijke mentor die je zal helpen je eerste stappen te zetten in de wereld van het beleggen in vastgoed. Dit maakt de cursus zeer compleet. Een ander voordeel is het contact met medestudenten. Je kunt hier levenslange vriendschappen aan overhouden en nog eens op elkaar terugvallen voor wat steun of motivatie wanneer dat nodig is.

De nadelen van de Vastgoed Academy

De Vastgoed Academy is dus zoals gezegd misschien wel de beste vastgoed cursus die er op dit moment gegeven wordt. Er is eigenlijk maar één nadeel aan deze cursus en dat is de prijs. Deze is relatief hoog, maar je krijgt dan ook veel waar voor je geld én veel persoonlijke begeleiding. Deze persoonlijke begeleiding is erg waardevol en kan je net dat laatste zetje geven om daadwerkelijk tot de aankoop van je eerste beleggingspand over te gaan. Als je de kosten van de cursus dan afzet tegen de rendementen die je kunt gaan behalen met jouw eigen vastgoedportefeuille, is het een zeer goede investering die je al in korte tijd terug kunt verdienen.

Lees mijn review over de Vastgoed Academy

Aanbieding: Koop de Vastgoed Academy Vrijheid Vastgoed nu met 40% korting. Bekijk de beste prijs.

Vastgoed Community

De Vastgoed Community

De Vastgoed Community is er voor iedereen die alles wil leren over beleggen in vastgoed. Het is een grote online community waar je je bij kunt aansluiten en waarbij je contact hebt met andere mensen, die net zoals jij zijn geïnteresseerd in beleggen in vastgoed. Via de Vastgoed Community worden er regelmatig masterclasses en online trainingen aangeboden. Soms zitten deze trainingen in het lidmaatschap, maar soms zul je er ook extra voor moeten betalen.

Er wordt veel informatie verspreid via deze community en je kunt erg snel antwoord krijgen op je vragen. De prijs is relatief laag, en door de grootte van de community kun je ook leren van anderen. De ervaring van mensen die je voor gingen is dan ook erg positief. Eerdere deelnemers vinden over het algemeen dat je veel waar krijgt voor je geld.

Betalingen van dit abonnement

De Vastgoed Community is dus een online community, waar je een lidmaatschap voor afsluit. Dit is dus anders dan bij de voorgaande vastgoed cursussen die we besproken hebben. Je kunt je lidmaatschap op elk gewenst moment stopzetten. De kosten voor het lidmaatschap kunnen per maand betaald worden, per kwartaal, of per jaar. De keuze is aan jou. Als je direct een jaarabonnement afneemt, ben je het voordeligst uit. Op dit moment kost een jaarabonnement op de Vastgoed Community € 450,-. Een kwartaal kost € 125,- en per maand betaal je € 45,-. Als je direct een jaarabonnement afsluit, krijg je dus in feite twee maanden gratis toegang tot deze zeer waardevolle community. 

De voordelen van de Vastgoed Community

De Vastgoed Community kent vele voordelen. Zo is de prijs relatief laag voor dat wat je ervoor terugkrijgt. Er wordt veel waardevolle informatie gegeven en het feit dat je in contact komt met gelijkgestemden en mensen die wellicht net wat meer ervaring hebben dan jij, heeft een grote toegevoegde waarde. Dit maakt de Vastgoed Community dan ook uniek ten opzichte van andere vastgoed trainingen en cursussen.

Daarnaast is het een groot voordeel dat je deel kunt nemen waar je maar wil en wanneer jou het uitkomt. Je zit niet vast aan opleidingsdagen of -locaties. En je bent helemaal vrij in wanneer je het abonnement wilt stopzetten, zo hou je zelf helemaal in de hand hoeveel geld je uitgeeft aan de Vastgoed Community. Je kunt zelf bepalen wanneer je vind dat je genoeg geleerd hebt en je voor jezelf de meeste waarde uit het traject hebt gehaald.

De nadelen van de Vastgoed Community

De Vastgoed Community kent dus veel voordelen, maar een nadeel is dat je voor de meeste online cursussen en trainingen die er te volgen zijn extra zult moeten betalen. Deze zijn dus niet in het abonnement inbegrepen. Verder zijn er vrijwel geen nadelen te bedenken aan de Vastgoed Community. Ook als je ervaringen leest van mensen die je al voor gingen, zal je zien dat dit vrijwel als enige nadeel genoemd zal worden.

Lees mijn review over de Vastgoed community

Aanbieding: Probeer de Vastgoed Community 1 maand uit Ga naar de actiepagina van de Vastgoed Community

Nieuwsgierig geworden?

Ben je na het lezen van al deze informatie over deze diverse vastgoed cursussen benieuwd geworden naar de beste vastgoed cursus? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt natuurlijk nog eens de uitgebreide informatie bekijken bij de partijen die deze cursussen aanbieden, om zo nog beter een keuze te kunnen maken. Daarnaast kun je op zoek gaan naar ervaringen van anderen. De drie cursussen die wij hier beschreven hebben, worden door vrijwel iedereen als waardevol ervaren, met kwalitatief goede en complete informatie.

Daarnaast kun je bij alle drie deze mogelijkheden een gratis webinar volgen. Deze gratis webinars geven je een inkijkje in wat je van de diverse vastgoed cursussen kunt verwachten. Je zult een beter beeld krijgen van de inhoud van de cursussen en trainingen, maar ook van de manier waarop dit gebracht wordt en welke mensen er achter deze vastgoedtrainingen en -trajecten zitten.

Vaak worden er in de gratis webinars ook een kortingscode gegeven voor de te volgen training of cursus. Alleen daarom is het al de moeite om deel te nemen aan de gratis webinars. Bovendien werken ze vaak erg inspirerend, omdat er mensen aan het woord komen die uit ervaring spreken en jou graag willen helpen met iets waar ze zelf 100% achter staan en goede ervaringen mee hebben. Op deze manier is het volgen van een gratis webinar al gauw dat uurtje over anderhalf van je tijd meer dan waard.

Waarom een vastgoed cursus volgen?

De vastgoedwereld is een wereld op zich. Om hier op de juiste manier in te stappen en je geld verstandig te kunnen investeren, is het van groot belang dat je over de juiste kennis beschikt. Het is dus hoe dan ook belangrijk om tijd te steken in het leerproces. Je kunt natuurlijk alles helemaal zelf uit gaan zoeken, maar dat is een erg tijdrovend proces. En in het vastgoed geld hoe dan ook: tijd is geld. Je kunt dus maar beter zo snel mogelijk van start kunnen gaan, want hoe eerder je je eerste pand koopt, hoe sneller je je geld kunt laten renderen.

Kan iedereen beleggen in vastgoed?

In principe kan iedereen beginnen met beleggen in vastgoed. Soms denken mensen dat het niet voor hen is weggelegd, omdat ze niet “in het wereldje” zitten of denken dat ze niet over genoeg vermogen beschikken om te beleggen in vastgoed. Het kopen van een pand kost immers veel geld, en dat zal niet iedereen zomaar op zijn spaarrekening hebben staan. Maar in feite kan iedereen beginnen met beleggen in vastgoed. Ook met een kleiner budget zijn er mogelijkheden, zolang je maar de juiste weg weet te vinden.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden

Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden. Investeren in vastgoed is meer dan alleen een huis kopen en deze verhuren om zo elke maand passieve inkomsten binnen te krijgen. Met het volgen van de beste vastgoed cursus, leer jij alles over welke mogelijkheden er allemaal zijn om te investeren in vastgoed en op welke manier dit jou extra geld op kan leveren. In de vastgoed cursussen krijg je alle handvatten aangereikt. Er wordt uitgelegd welke wegen je kunt bewandelen om jouw vastgoeddromen waar te maken.

De juiste mindset kan je ver brengen

Het hebben van de juiste mindset wordt vaak behoorlijk onderschat. Niet je budget, opleiding of wat dan ook bepaald hoe ver jij komt in het leven en met beleggen. De juiste mindset doet dit. De beste vastgoed cursus zal dan ook vooral jouw mindset beïnvloeden en ervoor zorgen dat jij de juiste mindset krijgt om in jezelf te geloven, open te staan voor alle mogelijkheden en daadwerkelijk te starten met beleggen.

Zolang je zelf namelijk denkt dat het niet voor jou is weggelegd om te investeren in vastgoed, zal het er nooit van komen. De beste vastgoed cursus zal jou daarom niet alleen alle kennis bijbrengen die je nodig hebt om te starten met beleggen in vastgoed, maar zal ook veel tijd een aandacht besteden aan de motivatie en het verkrijgen van de juiste mindset.

Omring je met gelijkgestemden

Als je mindset goed is, is een netwerk ook erg belangrijk. Er wordt weleens gezegd dat je het gemiddelde bent van de vijf mensen met wie je het meeste omgaat. Omring je dus met gelijkgestemden en het liefst met mensen die al wat verder zijn dan jij. Zij kunnen je motiveren en je kunt veel van hen leren.

Misschien hebben ze in het verleden al geleerd van hun fouten, waardoor jij deze fouten nu niet meer hoeft te maken. Ze weten vaak welke wegen te bewandelen, welke financieringsmogelijkheden er zijn en welke connecties van essentieel belang kunnen zijn. Het is dus erg belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben.

En dit is nu het mooie van online vastgoed cursussen: je komt vaak in contact met mensen met dezelfde wensen, dromen en mindset, en met mensen die al een of meerdere stapjes verder zijn dan jij. Deze mensen zal je in het normale leven misschien niet zo snel ontmoeten, maar het volgen van een online cursus over vastgoed brengt een groep gelijkgestemden bij elkaar. Ook daarin zit dus een behoorlijke waarde die de cursus je zal brengen.

Ga ook zelf op onderzoek uit

Wil je graag gaan starten met beleggen in vastgoed? Dan is het volgen van een goede vastgoed cursus natuurlijk een erg goed uitgangspunt. Je zult veel leren en krijgt in feite alle informatie die je maar nodig hebt. Maar ga ook zelf op onderzoek uit. Bekijk eens wat er mogelijk is binnen je eigen omgeving.

Neem eens contact op met een makelaar en ga eens wat panden bezichtigen om wat feeling te krijgen en meer kennis op te doen met betrekking tot de lokale markt. Een makelaar bij jou in de buurt heeft namelijk vaak een goede kennis van de lokale markt, zowel wat betreft koop- als huurwoningen. Dit soort mensen kunnen je zeker voorzien van waardevolle extra informatie.

Lezen

Er zijn tal van boeken geschreven over beleggen, het ontwikkelen van passieve inkomsten, financiële onafhankelijkheid en mindset. Dompel je onder in al deze informatie, zodat je op al deze vlakken meer en meer kennis op zult doen. De boeken zijn negen van de tien keer geschreven door ervaringsdeskundigen, die je meenemen op de weg die zij gevolgd hebben om te komen waar ze nu staan. Dit is waardevolle informatie waarmee je zelf een hoop tijd kunt besparen als jij nog maar aan het begin staat van jouw beleggingspad. Maak hier dus dankbaar gebruik van, zodat je zelf het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

Wat volgt een vastgoed cursus dan nog extra toe?

Er dus veel informatie voor handen, als je maar weet waar je deze informatie moet zoeken, een beetje moeite doet en de juiste mensen om je heen verzamelt. Maar niet iedereen leert goed en makkelijk door te lezen. En een netwerk opbouwen is tijdrovend. Combineer dit daarom zeker met een online cursus over beleggen in vastgoed, zodat jij op een leuke, interactieve manier veel kunt leren.

Als je het leuk vindt, zal je namelijk veel meer onthouden en zal je veel meer gemotiveerd zijn om door te gaan en verdere stappen te ondernemen. Daarnaast kun je met behulp van een goede vastgoed cursus op een hele korte termijn ontzettend veel informatie tot je krijgen, zonder dat je daar erg veel moeite voor hoeft te doen.

Is het de investering waard?

Je zult je misschien afvragen of een vastgoed cursus de investering wel waard is. Met name de beste vastgoed cursus vraagt een behoorlijke investering van je, waardoor je wellicht twijfelt of je wel tot aankoop van een cursus over moet gaan. Maar een goede vastgoed cursus is zijn geld dubbel en dwars waard. Deze waarde zit hem in de uitgebreide informatie die al voor jou verzameld is, de motivatie, de ondersteuning en het contact met gelijkgestemden.

Deze aspecten samen zijn zo ontzettend waardevol als je wilt beginnen met beleggen in vastgoed, dat deze amper in een prijs uit te drukken zijn. Je zult daarom ook de investering in de duurdere vastgoed cursussen met gemak terug kunnen verdienen als je de kennis die je hebt opgedaan op de juiste manier en zo snel mogelijk gaat toepassen in de praktijk.

Beleggen in vastgoed is altijd voor de lange termijn, en hoe eerder je begint, hoe meer je ermee kunt verdienen. Als je enkele jaren later terugkijkt, zal je weten dat de investering in de cursus die je dit allemaal heeft gebracht, een schijntje is geweest. En sterker nog, je zal waarschijnlijk wensen dat je eerder deze stappen had ondernomen als je weet wat je ermee kunt bereiken.

Vrijheid voorop

Als je van plan bent om te gaan beleggen in vastgoed heb je daar ongetwijfeld een doel mee. Vaak is dit doel het laten groeien van je vermogen én het creëren van passieve inkomsten, welke op hun beurt zorgen voor meer vrijheid en onafhankelijkheid. Een van de mooie dingen van het volgen van een online training, is dan ook dat je dit kunt doen waar je maar wil en wanneer je maar wil.

Er zijn uiteraard ook vastgoed cursussen waarbij er trainingsdagen op locatie worden gegeven of waar je alleen op bepaalde momenten in kunt stappen omdat er veel met livesessies gewerkt wordt. Maar over het algemeen geldt dat je erg vrij bent in het volgen van een vastgoed training. Het is dan ook prima te combineren met bijvoorbeeld een baan, een eigen bedrijf of een gezin.

De kracht van passieve inkomsten

Het creëren van passieve inkomsten is dus voor veel mensen een reden om te gaan beleggen in vastgoed. Vastgoed is dé manier om maandelijks een inkomen te verkrijgen, zonder dat je daar al teveel voor hoeft te doen. Met de juiste investering en relatief weinig werk, kun je elke maand € 1.000,- verdienen op een passieve manier. Met meerdere panden kun je dit bedrag verveelvoudigen. Bedenk je eens wat je zou kunnen doen met je tijd als je je baan op zou kunnen zeggen, omdat je met vastgoed net zoveel of meer kunt verdienen!

Passieve inkomsten geven je de vrijheid om je tijd te besteden aan andere dingen, dingen die je echt leuk vindt om te doen. Als dat je werk is, dan is dat natuurlijk helemaal mooi, maar het punt is, dat je dat helemaal zelf kunt bepalen als je financieel onafhankelijk bent. Je bent dan niet meer afhankelijk van je baas of je salaris om te voorzien in je levensonderhoud. Je dopt je eigen boontjes en kunt je tijd indelen zoals je zelf maar wilt. Ideaal toch?

Hoeveel startkapitaal heb je nodig om te beginnen met beleggen in vastgoed?

Veel mensen denken dat je tonnen op de bank moet hebben staan op te kunnen starten met beleggen in vastgoed. Maar niets is minder waar. Met een startkapitaal van zo’n € 25.000,- kun je ook al beginnen met vastgoed, en er zijn zelf mogelijkheden om ook met een kleiner budget in vastgoed te investeren. Er zijn namelijk verschillende strategieën om te investeren in vastgoed.

Welke strategie en welke vorm van vastgoed het beste bij jou past, is afhankelijk van je doel en je budget. Vergeet echter niet dat er verschillende manieren zijn om je budget te vergroten, dus denk vooral in mogelijkheden en niet in beperkingen. Zorg dat je, voordat je van start gaat met een vastgoed cursus, duidelijk voor jezelf op een rijtje hebt wat je doelen zijn en wat je zou willen bereiken met beleggen in vastgoed.

Start vandaag nog met de beste vastgoed cursus!

Ben je enthousiast en wil je graag meer leren over beleggen in vastgoed? Start dan vandaag nog met de beste vastgoed cursus, zodat jij op korte termijn over alle nodige kennis en tools beschikt om ook daadwerkelijk zelf van start te gaan. Verdiep je in de wereld van vastgoed, volg gratis webinars, lees boeken en schaf een goede vastgoed cursus aan. En voor je het weet, ben jij zover om zelf je eerste pand aan te kopen!

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.