Home » Affilate marketing » Een affiliate website maken

Een affiliate website maken

Leestijd: 6 minuten

Eindelijk is het zover, je hebt besloten om mee te stappen in de affiliate marketing en je kan al bijna niet meer wachten om van start te gaan. Het idee is er, de beslissing is genomen, nu komt het echte werk. Om succesvol te worden als affiliate moet je enkele belangrijke stappen doorlopen, we helpen je hiermee graag op weg. We tonen je niet alleen hoe je jouw website op poten, en natuurlijk op het internet, zet, we geven je ook tal van tips om van jouw website een geschikte affiliate website te maken.

Een niche kiezen

Door een niche te kiezen, ga je eigenlijk een bewuste keuze maken naar de doelgroep die je wil bereiken met jouw website. Veel beginnende affiliates maken de fout om deze niche heel ruim te nemen en deze met de regelmaat van de klok te veranderen. Maak niet dezelfde fout en denk hier vooraf goed over na. Om een bepaalde doelgroep aan te trekken en zo overtuigend een product of dienst te kunnen promoten, kies je best een niche waar je zelf al veel kennis over hebt en waar je gepassioneerd kan over schrijven. Door een heel specifieke niche te kiezen, hou je aan de ene kant een goede focus op jouw doelgroep maar verklein je aan de andere kant ook het aantal online beschikbare concurrenten.

Een domeinnaam en webhosting regelen

een affiliate website makenOm jouw website te kunnen opstarten, heb je uiteraard een domeinnaam nodig en daaraan gekoppeld ook webhosting. Voor de domeinnaam hou je in het achterhoofd dat deze best relatief eenvoudig is en een directe connectie bevat naar waar jouw website voor staat. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat veel bezoekers zich de naam van jouw website niet meer herinneren en dus ook niet meer terugkomen. Webhosting dan zorgt ervoor dat jouw website op een server geplaatst wordt en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Beide zijn dus essentieel voor het opstarten van jouw affiliate marketing verhaal en kan je eenvoudig en voor een klein bedrag provider aanvragen.

WordPress installeren en een thema kiezen

Een domeinnaam en webhosting heb je al, nu komt het erop aan om jouw website effectief vorm te geven. WordPress installeren en hier een thema kiezen, is de volgende logische stap naar jouw website. Door het gebruiksgemak en de vele beschikbare mogelijkheden kan je met behulp van WordPress in geen tijd jouw thema kiezen, dit installeren en bovendien ook aanpassen naar jouw wensen en de noden van jouw website. Jouw website is nu eigenlijk klaar en wacht op bezoekers.

Jouw ideale zoekwoorden bepalen

Je weet al dat je, om succesvol te worden als affiliate, voldoende bezoekers nodig hebt. Wachten tot iemand toevallig de weg naar jouw website vindt? Nee, er zijn andere manieren om dit proces te versnellen en bovendien niet alleen zomaar bezoekers, maar wel de juiste bezoekers aan te trekken. Dit doe je door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden, de woorden waarvan jij wilt dat als mensen ze opzoeken, ze een link naar jouw website krijgen. Door het voeren van een zoekwoordenonderzoek kom je te weten welke zoekwoorden mensen vaak intypen en welke daarvan van toepassing zijn op jouw website. Google Keyword Planner geeft je een perfect beeld van het zoekgedrag van mensen.

Klaar voor de eerste artikelen

Nu je op de hoogte bent van de zoekwoorden die passen bij jouw website en die bovendien veel gebruikt worden door mensen, kan je aan het schrijven beginnen. Jouw eerste artikelen, een spannend moment voor iedere affiliate en dus ongetwijfeld ook voor jou. Belangrijk om te weten is hier dat jouw artikelen een meerwaarde moeten zijn voor de bezoeker, dat ze een correcte inhoud moeten hebben en dat ze de lezer overtuigen om door te klikken naar de website van de adverteerder. Goede content maakt echt het verschil, dus als je hier van jezelf vindt dat je er niet goed in bent, kan je overwegen dit over te laten aan een copywriter.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Om geld te verdienen met affiliate marketing heb je natuurlijk affiliate links naar adverteerders nodig om op jouw website te plaatsen. Het zijn die links die ervoor zorgen dat een bezoeker van jouw website een aankoop doet op de website van de adverteerder waardoor jij een vergoeding krijgt. Via een affiliate netwerk kom je in contact met adverteerders en kan je er net diegene uitkiezen die dicht aansluiten bij jouw website en de inhoud daarvan.

Links toevoegen

Heb je via het affiliate netwerk een campagne gevonden van een adverteerder die jij wel op jouw website wil plaatsen. Via het netwerk krijg je het marketingmateriaal dat je door middel van een HTML-code op een door jouw gekozen plaats op jouw website kan plaatsen. Vanaf het moment dat deze link op actief is, kunnen jouw bezoekers hierop klikken en worden ze doorgestuurd naar de website van de adverteerder. Je kan er ook voor kiezen om doorheen jouw artikelen ook links naar de website van de adverteerder te plaatsen, wat de kans op succes natuurlijk aanzienlijk vergroot. Geen nood voor verwarring, de links die jij plaats hebben een unieke code waardoor de adverteerder precies weet welke klant door welke affiliate werd doorgestuurd.

Content marketing

affiliate websiteBezoekers doen terugkomen naar jouw website en hen geboeid houden, doe je aan de ene kant door waardevolle content te plaatsen, maar aan de andere kant ook door deze content regelmatig bij te werken. Als bezoekers merken dat ze telkens iets nieuws kunnen ontdekken bij jou, zullen ze veel sneller geneigd zijn jouw website regelmatig een bezoekje te brengen en verhoogt de kans dat zij uiteindelijk ook op de website van de adverteerder terechtkomen en een aankoop doen. Maak een planning op van artikelen die je online wil zetten en zorg voor voldoende regelmaat hierin. Het houdt mensen geboeid en nieuwsgierig.

Een seo-vriendelijke website

We hadden het enkele stappen hiervoor al over het onderzoek dat je moet doen naar de beste zoekwoorden voor jouw website. Ook hier blijft consistentie de boodschap en komt het erop aan steeds nieuwe artikelen te plaatsen die hoog scoren in de zoekmachine. Hoe meer je dit toepast, hoe hoger je zal scoren op Google en hoe meer bezoekers je zal aantrekken en bezoekers leiden tot inkomsten. Lees ook ons artikel over zoekmachine optimalisatie.

Jouw website promoten

Je wilt zoveel mogelijk waardevolle en betrokken bezoekers aantrekken en daarvoor kan je gebruik maken van de kracht van social media. Social media biedt jou een schat een onschatbaar breed publiek en zorgt voor jouw naamsbekendheid. Als je dan ook nog eens iedereen in jouw social media netwerk er warm voor kan maken om jouw website te delen, ben je helemaal op goede weg. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe groter de kans dat er aankopen gedaan worden op de website van de adverteerder en hoe groter de kans dat jij een mooie vergoeding krijgt voor jouw harde werk.

Met bovenstaand stappenplan en de bijbehorende tips heb je in geen tijd jouw eigen, unieke affilate website gemaakt, deze online gezet en een mooi aantal bezoekers aangetrokken. Denk bij het opstarten steeds op langere termijn, je kan niet verwachten dat jouw website vandaag online gaat en dat je morgen als een serieus inkomen kan verwachten. Geduld en gedrevenheid zijn en blijven de sleutelwoorden naar succes. Hou vast aan jouw strategie, promoot jouw website, hou voeling met jouw doelpubliek en je zal zeker en vast je doel bereiken. Affiliate marketing zorgt op termijn ook voor jou voor een mooi passief inkomen.

Cursus affiliate marketing

In dit artikel hebben we je tips geven om een affiliate website maken. Wil jij hier meer over weten en ook geld verdienen met je website? Dit kun je leren met de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een van de populairste cursussen op het gebied van affiliate marketing van Nederland en Vlaanderen. Deze cursus kost slechts 47 euro. Hier op geldverdienenpagina.nl staat een uitgebreide review over deze cursus. Jacko heeft ook een boek over affiliate marketing geschreven dit boek heet De laptop lifestyle.

Bekijk onze review over de Affiliate Marketing Revolutie

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie