Home » Crypto » Geld verdienen met Bitcoins? Ook jij kan het!

Geld verdienen met Bitcoins? Ook jij kan het!

Leestijd: 6 minuten

De Bitcoin lijkt steeds populairder te worden. Steeds meer mensen wagen hun kans om deel uit te maken van het succesverhaal dat intussen overal bekend is. Er gaat bijna geen dag voorbij of je leest of hoort ergens wel een succesverhaal van iemand die veel geld verdiende met het handelen in Bitcoins. De kans is dan ook groot dat dit jou interesse heeft gewekt en dat je graag wil weten hoe jij hier ook een graantje kan van meepikken. We nemen je maar wat graag mee in de wereld van de Bitcoin en vertellen je hoe je geld kunt verdienen met Bitcoins.

Wat is Bitcoin?

bitcoinBitcoin, ook wel BTC genoemd, is ongetwijfeld de bekendste en meest verhandelde cryptocurrency ter wereld. Het is een digitale munt die al in 2008 werd bedacht door programmeur Satoshi Nakamoto. Sindsdien kan deze munt heel wat mensen overtuigen tot handelen. Zijn grote populariteit dankt de Bitcoin aan het feit dat er voor het verhandelen ervan geen enkele tussenkomst van een bank nodig is. Het kopen en verkopen is dus anoniem en niet onbekend.

Zowel de oorsprong als de bestemming van het gebruikte kapitaal zijn volledig aan het oog van de fiscale diensten onttrokken. Dat biedt natuurlijk mogelijkheden. Momenteel zijn er steeds meer winkels, voornamelijk nog online, die de Bitcoin als betaalmiddel aanvaarden wat hem nog aantrekkelijker maakt. Er worden door bedrijven zelfs al voorzichtige stappen gezet om lonen uit te betalen in Bitcoins of facturen van zelfstandigen hiermee te betalen. Er ligt dus nog een heuse toekomst open voor verdere groei.

Valt er echt geld te verdienen met Bitcoins?

Geld verdienen met Bitcoins is vast en zeker mogelijk, dat hebben tal van succesverhalen trouwens al bewezen. Over de hele wereld zijn mensen te vinden die hun kapitaal zagen vermenigvuldigen door het handelen in deze digitale munt. Hier moet ook wel eerlijkheidshalve aan toegevoegd worden dat het tegenovergestelde ook voorkomt. Vaak is dit dan te wijten aan het impulsief starten met handelen zonder kennis van de markt. De koers van de Bitcoin kent pieken en dalen. Door kennis en ervaring leer je de beste momenten uit te kiezen om er in of uit te stappen.

Met deze tips ben je goed voorbereid om zelf ook geld te verdienen met Bitcoins

Om van jouw Bitcoin-verhaal een succesverhaal te maken, is het belangrijk om doordacht en slim te werk te gaan. Ga niet onbezonnen Bitcoins aankopen omdat iemand uit je omgeving net een mooie winst heeft gemaakt. De kans is dan groot dat je op het verkeerde moment aankoopt en zo heel wat kansen mist. We geven je graag enkele gouden tips die je zeker zullen helpen.

Ga voor een betrouwbare en veilige broker

Hoe meer mensen starten met het handelen in Bitcoins, hoe meer brokers we op de markt zullen zien verschijnen. Velen beloven  jou gigantische winsten, maar is dat wel waar? Het kan als beginner dan ook enorm moeilijk zijn om tussen al die mooie woorden de echt goede, betrouwbare en professionele brokers terug te vinden. Enkele zaken waar je op moet letten bij het kiezen van jouw broker:

  • Brokers die een jou een eigen wallet aanbieden. Een wallet is eigenlijk jouw virtuele portefeuille van waaruit je Bitcoins aankoopt en waarop jouw verkopen terechtkomen. Als jij een eigen wallet krijgt, betekent dit dat je transacties onmiddellijk in realtime gebeuren. Je loopt dus niet het risico loopt om door een wachttijd een mooie kans te ontlopen.
  • De aangerekende handelskosten. Voor iedere transactie zal je handelskosten betalen en die kost kan sterk variëren bij de verschillende brokers. Het kan niet de bedoeling zijn dat een groot deel van jouw opbrengst hieraan verloren gaat. Met kosten die gaan van 0.25% tot 5% zie je al snel dat dit een groot verschil in uiteindelijke netto winst kan betekenen.
  • Een beschikbare mobiele app. Brokers die een mobiele app aanbieden, geven jou de kans om overal waar jij dat wilt aan te kopen en te verkopen. Omdat we al weten dat de koersen gedurende de dag enorme schommelingen kunnen vertonen, moet je snel kunnen reageren op de situatie. Dit kan natuurlijk enkel maar als je over een goed werkende app beschikt.
  • De klantendienst. Een goede broker zal een professionele en bereikbare klantendienst voorzien. Heb je een probleem met een transactie, dan ben je er zeker van dat je snel geholpen kunt worden. Belangrijk natuurlijk als er zich een mooie kans in de koers voordoet en je kan op dat moment niet handelen. Het geeft ook blijk van transparantie, openheid en een goede communicatie, wat toch een belangrijke maatstaf is om de goede brokers te ontdekken.
  • Snelle betaalopties. Kies voor een broker die betaling via iDeal, Bancontact of creditcard aanbiedt. Je kan dan steeds geld bijstorten of afhalen zonder wachttijd. Vooral wanneer je short time wilt aan- en verkopen, is dit een belangrijke troef. Stel je maar eens voor dat er zich een kans voordoet en je 3 werkdagen moet wachten tot het geld in jouw wallet beschikbaar is.

Verdiep je in de koers van de Bitcoin

geld verdienen met bitcoinsWe hadden het er al over, de koers van de Bitcoin is enorm volatiel. Die gaat steeds op en neer. Op één en dezelfde dag kunnen zelfs enorme verschillen genoteerd worden. Door de koers over een langere periode te analyseren, zal je al snel bepaalde patronen gaan opmerken. Die geven jou een indicatie van het goede moment om te handelen. Ook het volgen van de voorspellingen van analisten en de economische nieuwsberichten geven jou een schat aan waardevolle informatie.

Denk maar aan bepaalde uitspraken die Elon Musk de afgelopen tijd deed en die een onmiddellijke invloed hadden op de koers. Ook aankondigingen van een veranderende reglementering in bepaalde landen, kan de koers een flinke dus geven in één of andere richting. Goed op de hoogte blijven van de actualiteit is dus de boodschap en hier snel op anticiperen. Goede research is van essentieel belang voor wie geld wil verdienen met Bitcoins.

Paniek is een slechte raadgever

Verliezen zijn vaak te wijten aan paniekreacties, en laat paniek nu zeker in het geval van de Bitcoin een hele slechte raadgever zijn. Door de sterk schommelende koers kan je op een bepaald moment de waarde van jouw portefeuille echt de diepte in zien ingaan. Je zal dan geneigd zijn om ze snel te verkopen om verder verlies te verhinderen. Maar dat is het slechtste wat je kan doen. Na regen komt zonneschijn en dat geldt ook hier. Wacht geduldig af en je zal zien dat de koers eerst zal stabiliseren en daarna terug stijgen, dit zal niet altijd onmiddellijk zijn, dit kan even duren

Kan je de andere cryptomunten al?

Spreiden is altijd een goed idee. Bitcoin is namelijk slechts één van de vele beschikbare en verhandelbare digitale munten. Door aan spreiding over verschillende munten te doen, beperk je het risico voor een groot stuk en kan je van verschillende schommelingen op verschillende momenten gebruik maken om meer winst te maken. Let er wel op enkel en alleen geld te gebruiken dat je kan missen.

Ben jij al geruime tijd op zoek naar een goede bestemming voor een deel van jouw spaargeld en spreekt de wereld van de Bitcoin jou wel aan? Met bovenstaande tips kan je direct aan de slag en net als zovele anderen mee profiteren van mooie winsten. Onthoud dat alle begin moeilijk is en laat je niet al te snel ontmoedigen. Als je eenmaal je de geheimen van de cryptomunten en hun koersen kan ontcijferen, zal je er ongetwijfeld geld aan verdienen en jezelf dat extraatje kunnen gunnen.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!