Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met Google Adsense

Geld verdienen met Google Adsense

Leestijd: 6 minuten

Willen we niet allemaal een mooie bijverdienste waarmee we dat leuke extraatje kunnen kopen of die mooie reis kunnen maken? En als het dan nog niet eens zoveel tijd en moeite kost, is het plaatje helemaal compleet. Online zijn er eindeloos veel mogelijkheden te vinden hiervoor, maar helaas ook eindeloos veel “te mooi om waar te zijn” mogelijkheden. Tussen al die verschillende verdienmodellen ben je zeker Google Adsense al ergens tegengekomen.We gaan je in dit artikel vertellen hoe je geld kunt verdienen met Google Adsense.

Heel rijk zal je hier niet mee worden, maar wie een eigen website heeft, bereid is hiervan een deeltje af te staan voor het plaatsen van advertenties en doordacht te werk gaat, kan op termijn wel een mooi passief inkomen opbouwen hiermee. Geld verdienen met Adsense, het klinkt niet alleen mooi, dat is het ook echt en het is makkelijk en eenvoudig. Lees snel verder en ontdek hoe ook jij een mooi extra inkomen kan opbouwen enkel en alleen door het beschikbaar stellen van vrije ruimte op jouw website.

Wat is Google Adsense?

Bij Adsense gaat het allemaal om het aanbieden van advertentieruimte aan anderen op jouw eigen website. Het is een advertentieplatform dat aanbieders en adverteerders aan elkaar linkt op een snelle en eenvoudige manier. Voor beide partijen wordt een win-win situatie gecreëerd. Jij verdient geld doordat mensen klikken op de advertenties die jij plaatst en de adverteerder verdient geld omdat zijn diensten en producten ruimer onder de aandacht worden gebracht.

Hoe kan jij geld verdienen met Google Adsense?

geld verdienen met googleDe eerste voorwaarde is dat je over een Google account moet beschikken of bereid moet zijn om er een aan te maken, zonder kan je geen Adsense account openen. Dit account kan je vervolgens koppelen aan Adsense, waarna je aanvraag hiervoor beoordeeld zal worden. Hou er rekening mee dat die beoordeling tot twee weken in beslag kan nemen. Je kan dus niet zomaar een account aanmaken en direct van start gaan. Google doet dit om te waken over de kwaliteit van de websites en de webmasters die ze in contact brengen met de adverteerders.

Is jouw aanvraag goedgekeurd, dan krijg je van Google een code die je kan invoegen op een door jou gekozen plaats en in een door jou gekozen formaat op je website. Dit is dan ook meteen de plaats waar de advertentie zal komen te staan. Je kan bovendien bij het aanmaken van het Adsense account aangeven binnen welke categorie je wilt dat de website van de adverteerder valt. Belangrijke stap omdat je toch wel wilt dat de advertentie die je plaatst, past binnen jouw website en doelpubliek.

Het is en blijft wel nog steeds Google die de concrete adverteerder kiest en de advertentie plaatst, die kan je dus niet zelf kiezen. Naarmate jij meer bezoekers hebt op jouw website, vergroot de kans dat die ook zullen klikken op de advertentie en jij dus geld zult verdienen eraan. Neem zeker alle tijd en besteedt voldoende aandacht aan het aanmaken van jouw Adsense account. Het vergroot de kans op een goedkeuring en op een adverteerder die perfect binnen jouw doelen past. Het aanmaken van een Adsense account is enkel mogelijk voor meerderjarigen, ook dit wordt gecontroleerd bij de beoordeling van de aanvraag.

De voordelen van Google Adsense

Voor jou als eigenaar van een website zijn er tal van voordelen verbonden aan het aanmaken van een Adsense account.

  • Aanmelden gaat snel en eenvoudig. Je hebt enkel een Google account en vrije ruimte op jouw website nodig om te kunnen starten.
  • Je hoeft zelf geen product of dienst te leveren om toch inkomsten te kunnen genereren uit jouw website.
  • Door het klikken op de advertentie op jouw website komen bezoekers direct terecht op de website van de adverteerder. Vanaf dat moment zit voor jou het werk erop en is de verdienste binnen. Je moet dus zelf geen service bieden aan deze bezoekers.
  • De uitbetaling van jouw verdiensten verloopt geheel automatisch. Je hoeft hier geen tijd of werk in te steken.
  • Na verloop van tijd en als jouw website over een hoog aantal bezoekers beschikt, bouw je een mooi en constant passief inkomen op. Je hoeft hier zelf niets meer voor te doen.
  • Je kan meerdere advertenties tegelijk op jouw website plaatsen. Zorg er wel voor dat het zicht van jouw site er niet rommelig en onoverzichtelijk door wordt. Als je kiest voor meerdere adverteerders, zorg er dan ook voor dat ze onderling overeenkomsten vertonen.

De nadelen van Google Adsense

eld verdienen met je websiteWe kunnen het nadelen noemen, maar je kan het ook zien als zaken waarvoor je een oplossing kunt zien te bedenken om ze positief om te buigen en zo toch een kans op inkomsten te creëren.

  • Gemiddeld genomen brengen advertenties voor derden jou logischerwijs minder op dan de verkoop van eigen producten of diensten. Door echter te kiezen voor adverteerders die een meerwaarde bieden aan jouw doelpubliek, kan je jouw verdiensten met Adsense aanzienlijk verhogen. Jouw bezoekers krijgen een link te zien van een bedrijf dat hen interesseert, waardoor iedere klik een vergoeding voor jou betekent.
  • Niet iedereen die op het net aan het surfen is, waardeert de aanwezigheid van advertenties op de sites die ze bezoeken. Het kan ervoor zorgen dat ze ook van jouw website wegklikken. Ook dit kan je opnieuw omzeilen door te kiezen voor een advertentie van een bedrijf dat nauw aansluit bij de interesses van jouw doelgroep. De advertentie zal dan veel minder snel als storend ervaren worden en zal zelfs aanzetten door doorklikken. Dit levert inkomsten voor jou en een tevreden bezoeker op.
  • Door de grote hoeveelheid advertenties die op het internet aanwezig zijn er steeds meer mensen die adblockers op hun computer installeren. Hierdoor zijn de advertenties voor hen niet langer zichtbaar. Helaas heb je hier geen enkele invloed op en kan je hier ook niets tegen beginnen.

Hoeveel geld kan je verdienen met Google Adsense?

Op deze vraag is geen concreet antwoord te geven omdat het van veel verschillende factoren afhankelijk is. Gemiddeld genomen brengt het klikken op een advertentie door jouw bezoeker tussen de 10 en 20 cent op voor jou, dit kan echter oplopen tot 50 cent. Maar dit kan evengoed maar een paar cent zijn. Belangrijk in wat een adverteerder wil betalen is bijvoorbeeld het bereik van jouw website, wat de inhoud van jouw website is en hoe jij de advertenties integreert in jouw website.

Er zijn online verschillende berekeningstools te vinden waar je na het ingeven van bovenstaande factoren een schatting kan maken van wat jij met Adsense kan verdienen. Denk je eraan het systeem te slim af te zijn door zelf een heel aantal klikt uit te voeren, dan moeten we je helaas teleurstellen. Hier werd rekening mee gehouden en de bezoeken aan de website van de adverteerder die zo tot stand komen, zullen niet tot inkomsten voor jou leiden. Logisch ook, de adverteerder wil natuurlijk ook waar voor zijn geld en wil niet talloze keren betalen voor een klik die geen kans op een verkoop oplevert.

Ben jij eigenaar van een website en lijkt het je wel wat om een extra bron van inkomsten op te zetten hiermee, dan is Google Adsense vast en zeker het overwegen waard. Je hebt er, behalve het aanmaken van het account, geen werk aan en iedere klik betekent een vergoeding. Binnen de categorie van het passieve inkomen scoort Adsense hoog, wat ook de betrouwbaarheid van het systeem aantoont. Geld verdienen met Google Adsense is voor iedereen die een eigen website heeft beschikbaar.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!