Home » Geld verdienen blog » Geld verdienen met instagram

Geld verdienen met instagram

Leestijd: 6 minuten

Weet jij hoeveel uur je dagelijks spendeert op jouw social media pagina’s. Veel meer dan je wellicht denkt. Je wil niets missen van waar iedereen uit jouw omgeving mee bezig is en je wil zelf ook iedereen laten meegenieten van jouw dagelijkse leven. Tijdens de pauze, als je naar tv aan het kijken bent, als je ergens moet wachten, allemaal momenten waarop we haast automatisch naar onze social media grijpen. Maar wat als je diezelfde social media nu kan inzetten om er geld mee te verdienen? Klinkt dat niet geweldig, ja toch. Geld verdienen met Instagram, velen deden het je al voor dus waarom zou jij ook niet je kans wagen? Met al enkele uurtjes per dag kan je een mooi passief inkomen opbouwen. Wil je weten hoe je dit kan doen? Lees snel verder.

Jouw Instagram account

Om geld te kunnen verdienen met Instagram moet je natuurlijk beschikken over een eigen account. Ofwel heb je er al eentje en kan je direct aan de slag, ofwel heb je er ooit wel eentje gehad en is het zaak om deze terug te activeren, ofwel moet je er nog eentje aanmaken. Een account aanmaken gaat heel eenvoudig en snel en je kan direct beginnen met posten. Even een profiel aanmaken, je gegevens invullen en je bent klaar voor je eerste post.

Maak je account aantrekkelijk en overzichtelijk

geld verdienen met instagramAls je doorheen Instagram scrolt, zal het je opvallen dat veel mensen zowat over alles posten, dat leuke reisje, dat uitstapje met vrienden, een lekkere maaltijd, foto’s van de kindjes enzovoorts, je ziet het allemaal passeren. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar als het jouw bedoeling is om geld te verdienen, is een andere aanpak toch aan te raden? Breng structuur aan in jouw account en zorg voor posts die mensen echt willen hebben gezien.

Kies voor jouw eigen unieke thema en doelgroep

Werken binnen een bepaald thema, ook wel niche genoemd, zorgt ervoor dat je volgers aantrekt die hierin interesse hebben en dus ook een grotere betrokkenheid zullen tonen en laat net die betrokkenheid belangrijk zijn in het succes dat je al hebben om geld te verdienen. Ga voor jezelf na welke doelgroep je wil aantrekken en welke de posts zijn die je hiervoor nodig hebt. Het zal ook op basis hiervan zijn dat bedrijven of personen die jouw social media willen inzetten jou zullen selecteren.

Trek betrokken volgers aan

Je hebt vast ook al wel accounts gezien met duizenden volgers en dat is goed als het gaat om er geld mee te verdienen, maar het aantal volgers op zich zegt niet veel. Om geld te kunnen verdienen met Instagram moeten jouw volgers vooral betrokken zijn. Dit wil zeggen dat ze niet alleen jouw posts zien voorbij komen, maar dat ze die ook leuk vinden en erop reageren. Volgers kopen is dus geen goed idee omdat die weinig of geen betrokkenheid zullen tonen.

Betrokken volgers aantrekken doe je aan de ene kant door aantrekkelijke posts te maken, maar aan de andere kant ook door zelf betrokkenheid te tonen op de accounts van jouw volgers. Als die zien dat reageert op hun inhoud zullen ze ook sneller geneigd zijn om dat bij jou te doen en zo gaat de bal goed aan het rollen. Bedrijven die social media willen inschakelen, zullen niet onder de indruk zijn van een enorm aantal volgers zonder betrokkenheid. Vraag gerust ook om jouw posts te delen, de kans is groot dat je ook hierdoor nog extra volgers zal aantrekken.

De verschillende manieren om geld te verdienen met instagram

Geld verdienen met Instagram kan je op verschillende manieren doen, het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar uitgaat. je kan natuurlijk ook de verschillende manieren combineren en zo het meeste uit jouw account halen.

Eigen producten of diensten verkopen

Heb je zelf een bedrijf dat producten of diensten verkoopt, dan spreekt het voor zich dat je door gerichte posts met de juiste tekst en hashtags jouw zichtbaarheid kan vergroten bij een groot publiek. Of het nu gaat om een e-book, online workshops of een webshop, Instagram kan je vast en zeker aan extra klanten helpen.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing ga jij advertenties plaatsen voor bedrijven en zo hun producten of diensten onder de aandacht van jouw volgers brengen. Als jouw volgers via aan link op jouw profiel de website van de adverteerder bezoeken, krijg jij daar een vergoeding voor. Zoek voor adverteerders die passen binnen jouw doelgroep om de kans te vergroten dat ze ook interesse hebben in de adverteerder. Je kan dit voor verschillende bedrijven doen en zo een mooi en constant passief inkomen opbouwen waarvoor je zelf niet veel hoeft te doen.

Influencer worden

Bij de term influencer denk je misschien dat dit vooral is weggelegd voor bekende mensen, toch kan ook jij influencer worden. Hiervoor heb je een account nodig dat een welbepaalde doelgroep heeft en een voldoende grote betrokkenheid. Bedrijven zullen jou vervolgens contacteren om hun producten of diensten aan te prijzen in jouw posts. Als je hiermee begint, zal je als vergoeding vaak de producten zelf gratis ontvangen, eenmaal je hierin verder evolueert en jouw account voor het bedrijf waardevoller wordt, zal je hier ook geld kunnen voor vragen. Hou er rekening mee dat je pas vanaf een 10000 actieve volgers echt mooi vergoedingen zal aangeboden krijgen.

Stel jouw doelen op en ga ervoor

instagram online verdienenGeld verdienen met Instagram doe je niet van vandaag op morgen, er gaat heel wat tijd en energie aan vooraf om een mooi inkomen op te bouwen.Tijd en energie die je geen windeieren zullen leggen, eenmaal de trein vertrokken is, kan je echt wel een mooi inkomen opbouwen. Maak voor jezelf een plan op met duidelijke doelen en ga na hoe je die het beste kan bereiken. Maak een account, kies een thema, trek betrokken volgers aan en zorg ervoor dat je opgemerkt wordt.

Na verloop van tijd zal je ondervinden dat je aanbiedingen krijgt om jouw account in te zetten voor bedrijven die hun doelgroep willen vergroten. Heb geduld en geef niet op, vaak heb je maar één echt goede post nodig om van start te kunnen gaan en jouw meerwaarde te kunnen aantonen. Ook als je niet direct succes hebt, is het zaak om door te zetten. In paniek allerlei zaken aan jouw aanpak en inhoud veranderen, zal je meer kwaad dan goed doen. Op die manier zal je volgers kwijt geraken die niet meer in jouw nieuwe aanpak geïnteresseerd zijn en zal je helemaal van vooraf aan moeten beginnen.

Blijf doorzetten en ga geld verdienen met instagram

Als je volhoudt en volhardt, zal dit na verloop van tijd lonen. Voorspellingen over hoe lang dit duurt, zijn helaas niet te maken. Alles hangt af van hoe goed jouw account scoort en hoe snel bedrijven de voordelen van een samenwerking met jou opmerken. Laat je dus ook niet overhalen om volgers te kopen om het allemaal wat sneller te doen gaan, het zal je veel geld kosten en niets opbrengen. Er bestaan zelfs al programma’s die de “valse” volgers kunnen opmerken en bedrijven zetten dit steeds meer in als ze overwegen om met iemand in zee te gaan.

Ben je op zoek naar een extra inkomen en wil je de uurtjes die je normaal doelloos op social media doorbrengt laten renderen? Instagram is en blijft een populaire manier hiervoor en ook jij kan hier jouw deeltje van meepikken. Geld verdienen met Instagram kan je op ieder moment en van waar dan ook doen en net dat maakt het zo leuk.

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie