Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met TikTok

Geld verdienen met TikTok

Leestijd: 6 minuten

TikTok is een echte hype geworden en wint nog steeds meer aan populariteit. Vooral sinds de intussen alom gekende lockdowns vonden steeds meer mensen de weg er naartoe om de verveling tegen te gaan. Maar ook nu nog zien we dat TikTok uitpluizen een dagelijkse gewoonte geworden is, net als het checken van Facebook en Instagram. Genoeg reden dus om aan te nemen dat er ook een mogelijke vorm van inkomen in te vinden is. Geld verdienen met TikTok is zeker mogelijk, al zal het je wel tijd, energie en moeite kosten om er echt een mooie cent aan over te houden. We bekijken samen even wat voor jou de mogelijkheden zijn en hoe je jouw strategie het beste kan aanpakken.

Jouw volgers bepalen jouw verdiensten

Zoals dit bij andere kanalen ook het geval is, staat of valt jouw succes in eerste instantie met je volgers. Je moet er niet alleen genoeg hebben, ze moeten ook nog voldoende betrokken zijn bij jouw verhaal. En laat dat nu de eerste stap zijn die je moet zetten om succesvol geld te verdienen met TikTok, volgers aantrekken en boeien.

Hoeveel volgers heb je nu echt nodig?

geld verdienen met tiktokJe kan stellen dat je over minstens 1000 volgers moet beschikken voordat je ook nog maar kan beginnen denken aan geld verdienen. Logisch ook, als iemand geld wil investeren in jouw account is het zijn bedoeling om een groot publiek te bereiken en dat kan alleen door samen te werken met mensen die hem dat kunnen bieden. Het is ook pas vanaf dat aantal dat TikTok effectief zal overgaan tot betaling. Wist je dat de meest verdienende TikTokkers tot wel een miljoen volgers hebben? Juist, je hebt nog wat werk voor de boeg voor je daarvoor kan beginnen dromen.

Hoe vergroot je de betrokkenheid van jouw volgers?

Online kunnen mensen op zoveel verschillende kanalen leuke content vinden, je zal je dus moeten onderscheiden van de rest en verrassend en boeiend uit de hoek komen. Focus je op een bepaalde doelgroep en plaats content die hen interesseert en waarvoor ze je zullen blijven volgen. Elke dag een video posten over een geheel ander onderwerp, zal volgers doen afhaken omdat ze zich niet kunnen identificeren met jouw account.

Een niche kiezen, zoals dat zo mooi heet, is daarom heel belangrijk. Neem iets waar je zelf gepassioneerd in bent en waar je met veel overtuiging en enthousiasme kan over posten. Reizen, wellness, sport, voeding en dergelijke meer, ieder onderwerp trekt volgers aan als de boodschap goed zit. Neem ook de tijd om te reageren op volgers die op jouw account reageren, interactie is ongelofelijk belangrijk voor een betrokken publiek en een betrokken publiek is ongelofelijk belangrijk om geld te verdienen.

Op welke manieren kan je geld verdienen met TikTok?

Je kan op TikTok op verschillende manieren geld verdienen, we zetten de belangrijkste even voor je op een rij. De keuze is aan jou of je er eentje specifiek uitkiest of dat je je richt op een combinatie ervan.

Livestream

Livestreams posten is wellicht de bekendste en meest gebruikte manier om geld te verdienen. Telkens wanneer jij live gaat, krijgen de kijkers een icoontje te zien in de vorm van een geschenkje. Dit icoontje heeft als doel een donatie te doen aan degene die de livestream post en is onderverdeeld in verschillende emoji’s die elk hun eigen waarde hebben. De emoji’s kunnen aangekocht worden met TikTok munten. Afhankelijk van het aantal donaties en de waarde ervan, zal jij een betaling van TikTok ontvangen.

Influencer

tiktokWie droomt er nu niet van om een bekende influencer te worden en veel geld te verdienen hiermee? Ook TikTok kent zijn eigen influencers die een enorm aantal volgers hebben en dus een aardig bedrag binnenhalen. Iedereen kan het worden, maar makkelijk is het niet.

Om echt te kunnen spreken van een inkomen genereren als influencer op TikTok moet je al gauw een 10.000 volgers hebben die ook actief betrokken zijn bij jouw account. Je hebt een goed en uniek idee nodig om je te onderscheiden van de anderen die je al voorgingen en je zal hard en veel moeten werken om jouw account aantrekkelijk te maken voor bedrijven die influencers zoeken.

Als je account voldoende groot is, maak je kans om door bedrijven gecontacteerd te worden om hun producten of diensten te promoten. Je kan natuurlijk ook zelf initiatief nemen en jouw meerwaarde als influencer kenbaar maken aan bedrijven waarmee je een samenwerking wel ziet zitten. Let op dat je alleen producten en diensten promoot die passen binnen jouw account en waar je zelf volledig achter staat. Geloofwaardigheid is in deze zeer belangrijk.

Merchandiser

Betrokken volgers die als het ware echte fans van jou worden, zullen graag items kopen die met jou verband houden en daar heb jij een kans om geld te verdienen. Je kan bijvoorbeeld t-shirts laten maken met een opschrift dat specifiek naar jou en jouw account verwijst of je kan producten verkopen die een link vormen naar jouw niche. Via een webshop die je zelf opricht, kunnen volgers dan rechtstreeks bij jou aankopen doen.

Sla jouw volgers echter niet om de oren met telkens weer video’s waarin je enkel en alleen jouw webshop promoot, het zal hen gauw gaan vervelen en je hebt kans dat ze afhaken. Beter is het om een link naar jouw webshop te posten onder een video waarin bepaalde door jou verkochte producten te zien zijn. Ben je niet te vinden voor het idee van een eigen webshop met eigen producten? Er zijn genoeg bedrijven te vinden die altijd wel in zijn voor wat extra reclame in ruil voor een vergoeding of gratis producten.

Offline verdienmogelijkheden

Als je voor een merk actief aan het promoten bent op TikTok, kan je ook de vraag krijgen om offline voor hen promotie te maken. Denk maar aan jouw aanwezigheid op een evenement of beurs. Een bekend gezicht dat mensen kennen van TikTok verhoogt de interesse van bezoekers naar het merk en dus ook de kans op een grotere verkoop en bekendheid van de naam. Niet alleen leuk om iets extra te verdienen, je komt ook op plaatsen en bij mensen waar je anders niet zou komen.

Dromen mag, maar reken erop dat je hiervoor echt wel een sterk account nodig hebt en dat je als influencer echt naam en bekendheid moet verwerven voor je hiervoor zal gevraagd worden. Doe dit ook enkel en alleen als je echt in het bedrijf en de producten en diensten die ze aanbieden gelooft, je naam en gezicht zal namelijk nog meer met dat bedrijf geassocieerd worden dan als je enkel online promotie voert.

TikTok is naast een leuke manier om je vrije tijd door te brengen ook een mooie manier om een extraatje te verdienen. Sta je al te popelen om jouw eigen account te maken, leuke en originele video’s te posten en anderen te inspireren? We houden je er alvast niet langer vanaf en met de tips die hierboven beschreven staan, ben je al een heel eind op weg naar jouw eigen TikTok inkomen. Laat je niet ontmoedigen, zet door en leer uit jouw account. Al gauw zal je merken en ontdekken wat werkt en wat net niet en eens je dat onder de knie hebt, zal je jouw account zo zie groeien. Rijk zal je er niet onmiddellijk van worden, maar een extraatje slaat toch niemand af, zeker niet als je dit krijgt voor iets wat je graag doet.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!