Home » Geld verdienen tips » Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube

Leestijd: 6 minuten

De meesten onder ons kennen YouTube wellicht van het bekijken van talloze video’s tijdens onze vrije momentjes. Makkelijk, want op jouw smartphone of laptop kan je waar en wanneer je maar wil genieten van wat anderen uploaden en zo even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Maar heb je er ooit al eens bij stil gestaan dat geld verdienen met YouTube ook voor jou mogelijk is? Niet enkel de rich and famous hebben een eigen kanaal, iedereen kan hier een carrière uitbouwen. Een YouTube kanaal, een camera, een microfoon en de nodige software en je bent zo vertrokken naar jouw eigen online inkomen. Jij als vlogger, klinkt dat niet geweldig?

Jouw eigen YouTube account

geld verdienen met YouTubeHet hele verhaal begint natuurlijk met het aanmaken van jouw eigen persoonlijke YouTube account en kanaal. Doe dit niet impulsief, maar denk goed na over welke boodschap je wilt uitdragen en wat de doelgroep is. Kies dan ook voor een geschikte naam die ervoor zorgt dat mensen je kunnen vinden en je kanaal kunnen gaan volgen. Als je niet gevonden wordt, zal je ook geen geld verdienen en dat is uiteindelijk wel jouw doel.

YouTube kent een enorme hoeveelheid vloggers en het is dus zaak om op te vallen tussen de massa, uniek en origineel te zijn en regelmatig te posten om de aandacht van jouw volgers vast te houden. Geduld is de belangrijkste eigenschap voor een onbekende vlogger die hiermee een passief inkomen wil opbouwen.

Anders is het natuurlijk voor beroemdheden die gewoon al omwille van hun bekendheid volgers en abonnees aantrekken. Jij moet jouw kanaal aantrekkelijk en uniek maken, voldoende gezien worden en zo leuk en origineel uit de hoek komen zodat kijkers zich abonneren op jouw content. Het spreekt voor zich dat je dit niet op enkele dagen voor elkaar krijgt. Ben je echt actief als vlogger, dan zal je na verloop van tijd zien dat de aanbiedingen voor samenwerkingen beginnen binnen te komen en dat je er een mooie cent aan kan verdienen.

Op welke manieren kan je geld verdienen met YouTube?

YouTube biedt een brede waaier aan verdienmogelijkheden die je zelfs kan combineren en net dit maakt het zo interessant. Doe waar je je goed bij voelt en wat aansluit bij jouw kanaal en je zal zien dat je hier vanzelf verder in zal evolueren. We geven je graag de verschillende mogelijkheden mee, aan jou om uit te vissen welke bij jou en jouw kanaal passen. Denk hier goed over na want telkens van strategie veranderen, zal je eerder nadeel dan voordeel opleveren in het opbouwen van een inkomen.

Views

Op jouw kanaal kan je Google Adsense toestemming geven om advertenties te plaatsen. Per view die de advertentie dankzij jou krijgt, ontvang je een vergoeding. Deze vergoedingen liggen eerder laag, maar het kan een mooi extraatje zijn. Voorwaarden zijn hier wel dat je aan 4000 YouTube watch uren moet komen en 1000 abonnees moet hebben. Wat voor sommigen als een nadeel ervaren wordt, is dat je niet kan kiezen welke advertenties toegevoegd worden en je met de keuze van Google Adsense misschien niet helemaal akkoord bent.

Merchandise

Promoten en verkopen van merchandise artikelen is een populaire vorm van geld verdienen met YouTube, maar het kost wel wat geld en tijd. Echt opbrengen doet dit pas als je kan rekenen op trouwe volgers die ook echt de zaken die jij verkoopt en verband houden met jouw kanaal willen hebben. Originaliteit en een herkenbare link naar jouw kanaal zullen hier de sleutel tot succes vormen, denk maar aan uitspraken die je vaak doet op een t-shirt of koffiemok drukken.

Affliate marketing

geld verdienen met vloggenAffiliate marketing is niet alleen een mooie kans om flink wat geld te verdienen, het kost ook relatief weinig moeite. Je moet hier zelf geen producten verkopen of een webshop hebben, je post enkel een link naar de website van een door jou gekozen bedrijf. Afhankelijk van de overeenkomst die jij met het bedrijf hebt, zal je een vergoeding krijgen per view, per klik of per verkoop. Op verschillende platforms worden vloggers en adverteerders met elkaar in contact gebracht, aan jou om die adverteerder er uit te kiezen waarvan je helemaal achter zijn producten of diensten staat en ze dus overtuigend kan promoten. Producten en adverteerders aanprijzen waar je zelf niet in gelooft, doe je beter niet, het komt je geloofwaardigheid niet ten goede. Meer hierover vindt je in ons artikel Affiliate marketing, hoe werkt dit?

Paid memberships

Bij dit verdienmodel laat je de kijkers betalen voor het bekijken van jouw video’s. Laat ons al onmiddellijk zeggen dat dit niet voor de gemiddelde vlogger bestemd is. Je moet een minimum van 100000 abonnees hebben en je bent niet zeker dat deze mensen ook effectief zullen willen betalen om jouw video’s te kunnen bekijken. Een soort van tussenoplossing is dat je wel nog steeds gratis video’s ter beschikking stelt die dan aangevuld worden door betalende video’s. Zo heeft een kijker het gevoel dat hij iets extra krijgt als hij betaalt.

Donaties

Misschien breng je deze term niet direct in verband met YouTube, maar het bestaat en werkt wel degelijk. Je kan in jouw video’s jouw kijkers oproepen om mee te helpen betalen voor een specifiek doel, crowdfunding eigenlijk. In tegenstelling tot vele andere verdienmodellen hoef je hiervoor niet eens heel veel volgers te hebben, maar wel betrokken en geëngageerde volgers. Geef voldoende informatie over waar het geld voor moet dienen en waarom het belangrijk is voor jou en je zal zien dat mensen wel bereid zijn hier aan mee te werken.

Branding

Bedrijven die hun producten of diensten aan een breder publiek willen tonen, kiezen steeds meer voor de inzet van de zogenaamde influencers. Ze gaan actief op zoek naar YouTubers die een thema hebben dat aansluit bij hun doelgroep om zo hun waar via dat kanaal te laten aanprijzen. Naast het thema is hiervoor het aantal volgers en de betrokkenheid ervan belangrijk. Voor deze vorm van digital marketing kan je gratis producten ontvangen of een mooie vergoeding, het ligt er maar net aan wat je kan onderhandelen met het bedrijf. Ben je ervan overtuigd dat je een meerwaarde kan zijn voor een bepaald bedrijf, trek je stoute schoenen aan en contacteer hen zelf om hen te overtuigen van jouw kanaal en de voordelen ervan voor hen.

Geld verdienen met YouTube

Lijkt het je wel iets om op deze manier een mooi extraatje te verdienen? Begin alvast na te denken over jouw toekomst als vlogger en maak een plan op met jouw concrete doelen. De mogelijkheden zijn enorm, het is aan jou om de kansen te grijpen die zich aandienen en vooral om te volharden in jouw opzet. Alle begin is moeilijk en dit zal hier in geen geval anders zijn, maar blijf uploaden, blijf kijkers boeien en kom met verrassende video’s voor de dag en je zal stap voor stap jouw aantal abonnees en volgers zien groeien.

Wil je helemaal goed voorbereid van start gaan? Online zijn verschillende workshops, webinars en cursussen te vinden die je op goede weg helpen. Neem ook een kijkje op populaire kanalen hoe zij het aanpakken, maar let op dat je niet onbewust te veel gaat overnemen. Is het jouw droom om vlogger te worden? Doen, vast en zeker, je hebt geen verplichtingen, kunt het zo ver uitbouwen als je zelf wil en als het helemaal niet voor jou blijkt te zijn kan je er eenvoudig mee stoppen. Al is de kans op dit laatste wel klein eenmaal je de vele kansen hebt ontdekt.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!