Home » Crypto » Moosty’s NFT cursus review

Moosty’s NFT cursus review

Leestijd: 16 minuten

NFT is erg populair, veel personen beginnen daar mee. Maar als je succesvol NFT wilt kopen of verkopen moet je wel weten hoe je dat moet doen. Het is daarom aan te raden om een NFT cursus te volgen als je daar mee wil beginnen of als je je kennis hierover verder wilt uitbreiden. Een goede cursus daarvoor is Moosty’s NFT cursus. In deze Moosty’s NFT cursus review bespreek ik deze cursus.

Het is een zeer uitgebreide en betaalbare cursus waarin je stap voor stap alles leert over NFT en hoe je er geld mee verdient. NFT is een digitale kunst, daarover vertel ik je zo meer. Het handelen in NFT bestaat nog niet zo heel lang, toch is het nu erg populair. Ik ga je er alles over vertellen.

De maker is Maarten Oostland, hij noemt zicht Moosty en is ook bekend van de Moosty Academy. Hij heeft ook een gratis NFT cursus. In deze gratis cursus krijg je alvast een voorproefje van wat je kan verwachten van de cursus. In de gratis versie geeft hij een aantal lessen en allerlei tips.

Download de Gratis NFT Cursus van Moosty

Wie is Maarten Oostland?

maarten moosty oostlandMaarten Oostland is ook bekend van een populaire crypto cursus namelijk De Crypto community. Hier op geldverdienenpagina.nl vindt je ook een uitgebreide Crypto Community review. Deze crypto cursus heeft hij samen met 2 anderen gemaakt.

Naast deze crypto cursus heeft Maarten nog veel meer succesvolle producten gemaakt. Hij is erg ondernemend en heeft dan ook een uitgebreide cv op zijn naam staan.

Hij heeft in Groningen gestudeerd en daarna is hij bij een softwarebedrijf in Hilversum gaan werken. Dat beviel niet helemaal en is toen bij Google gaan werken.

Maar het ondernemersbloed zat toen al in hem, hij wilde graag zelf ondernemen en anderen helpen daar mee. Dat leidde er toen toe dat hij zijn eigen bedrijf Moosty heeft opgericht.

Hij heeft inmiddels al verschillende cursussen gemaakt waaronder de Crypto Community die ik al eerder noemde en een mindset cursus. Hij handelt ook in NFT en heeft daar al mooie winsten mee gemaakt. Dit zette hem er toe aan om ook een NFT cursus te maken, Moosty’s NFT cursus waar deze review over gaat.

Wat is de Moosty NFT cursus?

In deze NFT cursus gaat Maarten Oostland je stap voor stap alles over NFT vertellen. Hij legt uit hoe NFT werkt en hoe je deze succesvol kunt verkopen met winst. Dit verkopen wordt flippen genoemd.

Deze NFT cursus is zeer uitgebreid, er zijn momenteel 10 hoofdstukken met in totaal 35 lessen. De cursus wordt nog steeds verder uitgebreid. Je leert hier de basis voor het handelen in NFT. Ook leer je hoe je je moet voorbereiden en hoe je van te voren onderzoek doet zodat je je NFT’s succesvol kan kopen en verkopen.

Op Discord is er een besloten Moosty Community, als cursist van de NFT cursus krijg je daar ook toegang toe. Je vind hier allerlei personen die ook geïnteresseerd zijn in NFT. Je kan hier vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Maarten deelt hier ook zijn eigen inkopen en verkopen, dus dat is zeer leerzaam.

Momenteel kost de cursus 247 euro en daarmee is het één van de goedkoopste NFT cursussen die er op het moment is. Als je de cursus nu aanschaft krijg je levenslange toegang tot de cursus en tot de community. De cursus en de community bevinden zich in een digitale omgeving, verderop vertel ik uitgebreid hier over zodat je weet wat je kunt verwachten.

Moosty NFT cursus

Ga naar de actie pagina en begin ook met NFT flippen

Voor wie is deze NFT cursus?

Het handelen in NFT bestaat nog niet zolang, daarom is het nu het juiste moment om daar mee te beginnen. Deze cursus is door Maarten Oostland dan ook zo opgezet dat deze geschikt is voor iedereen. Dus ook als je nog helemaal niets van NFT af weet. Alles wordt vanaf het begin stap voor stap uitgelegd in deze uitgebreide cursus.

Met de aanschaf van de cursus ben je er nog niet, als je wilt gaan beginnen met handelen in NFT zul je er eerst moeten kopen, je moet er rekening mee houden dat dit ook een paar honderd euro kan kosten. Er bestaan ook enkele NFT’s die wat goedkoper zijn. Dit kopen moet je uiteraard pas doen als je daar aan toe bent en als je voldoende kennis hebt opgedaan uit de cursus.

Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat je ook toegang krijgt tot de Moosty Community op Discord. Er zijn daar regelmatig personen online die je kunnen helpen met je vragen, en je kunt ervaringen uitwisselen met anderen die misschien al meer ervaring hebben of die net als jij ook net begonnen zijn om NFT’s succesvol te flippen.

Wat is een NFT?

Voordat is verder ga met het bespreken van Moosty’s NFT cursus zal ik je eerst vertellen wat een NFT precies is. NFT staat voor Non-Fungible Token, dit betekent dat dit token niet inwisselbaar is en uniek is. Een token is een reeks tekens, die kan bestaan uit cijfers,, letters of andere karakters. In geval van NFT is deze uniek.

Deze tokens worden opgeslagen in een openbaar blok wat een blockchain genoemd wordt. In mijn artikel over Blockchain leg ik uit wat een blockchain precies is. Kort gezegd zijn het digitale blokken waarin transacties worden opgeslagen. Een blockchain wordt ook voor crypto gebruikt, maar er zijn nog meer toepassingen waarbij het gebruikt wordt.

Iedere NFT heeft een eigenaar, omdat NFT in een openbare blockchain is opgeslagen kan iedereen zien wie de eigenaar is. Iedere NFT is ook gekoppeld aan een bepaald digitaal object. Dit kan een afbeelding zijn maar ook een ander type bestand. NFT wordt ook wel digitale kunst genoemd omdat het token gekoppeld is aan iets wat een bepaalde waarde heeft of uniek is.

NFT kopen of verkopen

De NFT’s worden vastgelegd is een blockchain en omdat deze openbaar is kan iedereen dus zien wie de eigenaar is. Dus als je een NFT koopt of verkoopt ontvang jij een certificaat zodat jij de nieuwe eigenaar bent. Je krijgt dan overigens niet alle rechten over het object, deze blijven bij de oorspronkelijke maker, de creator. Je kan dan wel de NFT met winst gaan verkopen.

Dit gaat op basis van vraag en aanbod, net zoals bij crypto het geval is. De waarde van een NFT kan stijgen of dalen, net zoals een cryptomunt of een aandeel in waarde kan stijgen of dalen. Net als bij crypto moet je de NFT dan op een gunstig moment kopen en op het juiste moment, als de waarde gestegen is, weer verkopen. Dat verreist de juiste kennis en die doe je op in Moosty’s NFT cursus.

Er bestaan ook NFT Marketplaces waar NFT’s verkocht worden. Het is zelfs mogelijk om via Bitvavo NFT coins te kopen, deze kun je naar je NFT wallet overmaken door middel van Bitvavo etherneums. Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto exchange, je kunt daar geheel gratis een account aanmaken en over de eerste 1000 euro betaal je geen transactiekosten. Meld je gratis aan bij Bitvavo.

cursusomgeving

De inhoud van Moosty’s NFT cursus

Als je deze cursus zou kopen ontvang je na het bestellen de inloggegevens per e-mail. Omdat de NFT cursus van Moosty online in een digitale omgeving staat kun je direct aan de slag. Je kan de cursus doen waar en wanneer jij wilt. Ook ontvang je na het bestellen die inloggegevens van de Moosty Community die op Discord staat.

Zoals ik al aangaf bestaat de cursus uit 10 modules met in totaal 35 lessen. We gaan deze modules nu nader bekijken.

1. Vooraf

De eerste module heet Vooraf, hierin gaan we kennis maken met de cursus. Maarten Oostland stelt zich voor en vertelt hoe hij met NFT is begonnen. Hij heeft een bepaalde manier ontwikkeld om het maximale uit NFT te halen, het mooie is dat hij deze manier deelt in de cursus.

Het gaat in de NFT cursus niet alleen om het flippen oftewel kopen en verkopen van NFT, je leert ook hoe ze zelf NFT kan maken en hoe je deze kan verkopen en zo winst maken.

Maarten heeft een speciale manier waarmee hij heel snel NFT’s kan ontdekken die nog niet zo bekend zijn. Deze manier deelt hij zodat ook jij daar je voordeel mee kan doen.

Verder wordt in deze eerste module besproken hoe de Moosty Community op Discord werkt en er worden wat regels en dingen vertelt die je moet weten om te beginnen.

2. Basiskennis

In de tweede module ga je de basis leren. Je leert termen die met NFT te maken hebben. Natuurlijk leer je ook wat NFT precies is. NFT staat voor Non-fungible token, het wordt ook wel digitale kunst genoemd. In mijn artikel Geld verdienen met NFT leg ik uit wat NFT precies is en hoe je daar geld mee verdient.

Maarten deelt in deze module ook NFT’s die succesvol zijn. Zo leer je de verschillen tussen de NFT’s en waarom er grote verschillen in de prijzen kunnen zitten en hoe dat komt.

Er wordt ook aandacht besteed aan het kopen van NFT via een Marketplace. Bij crypto koop en verkoop je via een crypto exchange waarvan Bitvavo de bekendste Nederlandse is. Bij NFT gaat dat dus via een Marketplace. Maarten vertelt uitgebreid hoe dat werkt.

Er is in deze module ook een les die gaat over hoe je geld kan verdienen met NFT games, als je een gamer bent is dat misschien wat voor jou.

Verder in deze module nog veelgebruikte termen en info over OpenSea accounts en Twitter accounts voor NFT.

3. Voorbereiding

In module twee heb je de basis geleerd voor handelen in NFT, deze module is een vervolg daar op en gaat over hoe je je moet voorbereiden als je NFT wil gaan kopen of verkopen.

Voor het kopen van NFT heb je, net als bij crypto, een wallet nodig. Een NFT wallet. De bekendste NFT wallet heeft MetaMask. Maarten vertelt je hoe je deze wallet aanmaakt en hoe je daar je NFT in bewaard en Etherneum transacties maakt.

Als je al een account bij een crypto exchange hebt kun je geld daarvan nar je MetaMask wallet sturen.

In deze module wordt alles over NFT kopen en verkopen vertelt, je leert een MetaMask wallet aan te maken en te installeren. Je leert ook hoe je MetaMask koppelt met OpenSea en hoe je geld stuurt naar je MetaMask wallet zodat je NFT kan gaan kopen.

4. Onderzoek

Voordat je iets koopt is het verstandig om eerst onderzoek te doen naar degene of het bedrijf waarvan je iets wil kopen. Ook bij het kopen van NFT geldt dat. Deze module gaat, zoals de naam al aangeeft daarover. Je leert hoe je op de juiste manier onderzoek moet doen. Ook in de wereld van NFT zijn er scammers dus het is altijd goed opletten, daarom is van te voren onderzoek doen belangrijk.

Maarten deelt in deze module ook zijn eigen methode waarop hij onderzoek doet. Daarvoor heeft hij een checklist samengesteld, die hoef je alleen maar na te lopen, dat scheelt een hoop werk. Daarnaast deelt Maarten ook enkele tools die hij gebruikt tijdens het onderzoek. Met deze tools kun je waardevolle NFT’s vinden.

Er zit veel verschil in de waarde van de verschillende NFT’s, met een tool kun je er achter komen hoe zeldzaam een NFT is. Aan de hand daarvan kan ook de waarde bepaald worden, immers hoe zeldzamer hoe meer waard.

5. Kopen

crypto walletIn deze module begint het echte werk, we gaan nu NFT kopen. Maarten legt in deze module uit hoe dat allemaal werkt en waar je op moet letten. Het is wel verstandig om eerst alle modules van de cursus door te nemen voordat je daadwerkelijk een NFT gaat kopen. Als je alle modules hebt gevolgd heb je ook alle kennis in huis die nodig is om succesvol te kopen.

Je kunt NFT dus kopen op een marketplace. Maarten laat in deze module 2 verschillenden NFT marketplaces zien. Zo zie je het verschil tussen de marketplaces en kun je ook beter een keuze maken bij welke je wilt kopen.

Ook laat Maarten zien dat het kopen van NFT niet perse veel geld hoeft te kosten. Er zijn voldoende NFT’s die goed betaalbaar zijn en later in waarde kunnen stijgen. Je zou dit kunnen vergelijken met alcoins die je goedkoop kunt kopen, die worden soms wel 3 keer zoveel waard. Dat is toch een mooie winst als je ze verkoopt. Bij NFT kan dat dus ook.

Net als bij crypto kun je een NFT weer snel verkopen of je kunt er voor kiezen om deze voor lange tijd te bewaren. Dit wordt in deze module ook besproken. Met het flippen van NFT’s wat ik eerder noemde wordt het snel verkopen bedoeld, men probeert dan de NFT voor het dubbel bedrag als wat men er voor betaald heeft te verkopen.

Verder vertelt Maarten in deze module ook over de transactiekosten die er zijn bij het kopen en verkopen van NFT, men noemt dat ook wel Gas Fee.

6. Verkopen

De vorige module ging over NFT kopen en deze module over NFT verkopen. Maarten Oostland legt je in deze module uit hoe dat gaat en waar je op moet letten. Vooral als je NFT’s wilt gaan flippen is het belangrijk dat je op de juiste manier verkoopt en zo dus winst gaat maken.

7. NFT maken

Als je creatief bent kun je ook zelf NFT maken. In deze module vertelt Maarten hoe je zelf een NFT kunt maken en hoe je deze kunt verkopen. Dit gaat vanaf het maken van een design voor de NFT tot het bekend maken van de NFT en het succesvol verkopen daarvan.

Het zelf maken van een NFT heeft nog een voordeel, omdat jij die gemaakt hebt krijg je elke keer dat de NFT gekocht wordt of verkocht wordt een creators fee. Dus ook al heb je die verkocht en is iemand anders de eigenaar verdien je nog steeds aan je zelfgemaakte NFT. Zo verdien je geld zonder dat je wat er voor hoeft te doen. Je kunt de hoogte van deze fee zelf bepalen, dus als je NFT veel verkocht en gekocht wordt kan dat lekker oplopen.

8. De Moosty NFT Methode

In deze module deelt Maarten Oostland oftewel Moosty zijn eigen methode. Wanneer er strategieën of methodes gedeeld worden is dat altijd heel waardevol, daar steek je veel van op. Ook hier is dat het geval.

Maarten loopt iedere keer 10 punten na bij het kopen van NFT’s. In deze module worden deze 10 punten uitgebreid besproken. Je hoeft alleen maar hetzelfde te doen als je wilt gaan beginnen met het flippen van NFT.

Het is wel altijd aan te raden om ook zelf onderzoek te doen, maar deze 10 punten zijn zeker een goed handvat. Verder wordt in de module het verschil uitgelegd tussen snelle flips en de lange termijn strategie.

9. Staken

Staken is iets wat je misschien al kent van crypto. Bij NFT werkt dit eigenlijk hetzelfde. Het gaat bij staken om een soort rente die je ontvangt als je een NFT een lange tijd houdt.

Bij het flippen van NFT’s verkoop je de NFT snel dus in dat geval is staken niet aan de orde. Mar als je een NFT een jaar of langer vasthoudt dan kun je op deze manier geld verdienen zonder dat je er wat voor doet. Bij crypto werkt dit hetzelfde, als je die voor lange termijn vasthoudt ontvang je ook rente, ook wel staking genoemd, zonder dat je er wat voor doet.

Het flippen van NFT wordt momenteel het meeste gedaan, maar er is dus ook een mogelijkheid om je NFT’s voor langere tijd te bewaren en zo te verdienen. Uiteraard kun je ze later, als je dat zou willen, altijd weer verkopen.

10. Afsluiting

Deze 10 en laatste module bestaat uit 1 afsluitende video. Hierin doet Maarten je een aanbod om zijn cursus, Moosty’s NFT cursus dus, te gaan promoten via affiliate marketing. Dat betekent dat jij de cursus kan promoten bijvoorbeeld via je eigen blog en iedere keer als de cursus via jou verkocht wordt ontvang je daar een commissie voor. Het is zelfs mogelijk om op deze manier het geld wat je voor deze cursus betaald hebt terug te verdienen.

NFT digitale kunst

Ga naar de actie pagina en begin ook met NFT flippen

Bonussen bij Moosty’s NFT cursus

Er is één bonus die je bij deze cursus ontvangt en dat is dan ook meteen een hele waardevolle bonus. Je krijgt namelijk toegang tot de Moosty community.

In de Moosty community zitten personen die net als jij ook geïnteresseerd zijn in NFT. Je kunt hier vragen stellen, antwoorden geven, ervaringen delen en successen uitwisselen. Het is een online community dus je kan er dag en nacht terecht. Ook Maarten zelf is regelmatig in deze community te vinden. Het mooie is dat hij hier regelmatig zijn aankopen en verkopen deelt, dat is heel leerzaam.

Er is ook een chat kanaal waar je gewoon wat kan chatten met elkaar. Het is heel motiverend om aan deze community mee te doen. Je ziet wat anderen doen en kunt er veel inspiratie op doen. Deze community bevindt zich overigens op Discord.

Ervaringen met Moosty’s NFT cursus

Mijn ervaring is dat Maarten Oostland echt aan alles heeft gedacht bij het maken van deze cursus. Het is dan ook een heel uitgebreide cursus. De modules en lessen zitten goed in elkaar. Ik vond het dan ook erg leuk om deze cursus te volgen.

De cursus begint vanaf het begin en is daarmee zeker geschikt voor beginners. Je hoeft nog niets van NFT af te weten. Vanaf de eerste module ga je leren wat NFT precies is en hoe je hier geld mee verdient. Stap voor stap leer je alles over het kopen en verkopen van NFT’s.

Maarten legt alles op een duidelijke manier uit door middel van handige sheets. Je kunt ook meekijken met het beeldscherm van Maarten, zo zie je wat hij precies doet, daar steek je zeker veel van op.

Deze NFT cursus van Moosty is nog vrij nieuw. Om deze reden zijn er nog niet zoveel ervaringen te vinden over deze cursus. In de Moosty community worden wel veel succesvolle verkopen gedeeld.

ervaring 1

ervaring 2

moosty NFT cursus review

Voordelen en nadelen van Moosty’s NFT cursus

Ik zal nu de voordelen en nadelen van deze cursus op en rijtje zetten:

 • Het is een zeer complete cursus die je in je eigen tempo kan volgen, waar er wanneer jij maar wilt.
 • Maarten Oostland heeft veel ervaring met NFT, hij heeft er zelf al veel succesvol verkocht, zelfs één keer met een winst van maar liefst 22.000 euro!
 • De cursus is zeer praktijkgericht, alles wordt duidelijk uitgelegd.
 • Je krijgt toegang tot de Moosty community waar je vragen kan stellen en ervaringen en successen delen of gewoon chatten met anderen die ook geïnteresseerd zijn in NFT.
 • In de community is een kanaal waarin Maarten deelt wat hij zelf gekocht en verkocht heeft.
 • Je kan de methode en strategie die Maarten toepast direct zelf gaan gebruiken.
 • Je blijft altijd toegang tot de online NFT cursus houden en je ontvangt alle updates

Er zijn ook een paar nadelen:

 • Handelen in NFT bestaat nog niet zo lang, daarom is het mogelijk dat er nog niet op alle vragen een antwoord is. Om deze reden zullen de lessen wel steeds worden aangevuld dus dat is dan weer een voordeel.
 • De NFT cursus van Moosty bestaat ook nog niet zo lang en dat zie je terug in de community, deze is nog niet zo heel actief. Maar in de loop van de tijd zal het vast drukker worden in de community.

Hoeveel kost Moosty’s NFT cursus?

Je ziet dat veel van dit soort cursussen als gauw richting de 1000 euro kosten of dat je een duur abonnement moet aanschaffen. Maarten Oostland heeft de prijs zijn cursus laag gehouden, deze kost slechts 247 euro.

Voor alles wat je bij deze cursus krijgt kun je zeggen dat dit een heel scherpe prijs is, ik denk dat dit wel de goedkoopste NFT cursus van Nederland is. Maar wel één die niet onder doet voor andere cursussen. De kwaliteit is erg goed en de cursus is zeer uitgebreid.

Het kan wel zijn dat Maarten de prijs later verhoogt als zijn cursus nog bekender wordt, maar nu kun je deze nog aanschaffen voor de introductieprijs van 247 euro.

Moosty’s NFT cursus doen of niet?

We hebben in deze Moosty’s NFT cursus review gezien dat deze NFT cursus een heel uitgebreide cursus is. Ook hebben we gezien dan deze zeker geschikt is voor beginners en dat voorkennis van NFT’s niet nodig is. Je leert in deze cursus stap voor stap alles wat je moet weten om succesvol NFT’s te kopen of te verkopen.

Je merkt aan alles dat Maarten Oostland verstand van zaken heeft, die zie je in de lessen maar ook in de community. Hij beantwoordt alle vragen op een duidelijke, begrijpelijke manier.

Ook het feit dat Maarten zelf succesvol in NFT handelt en er zelfs wel eens 22.000 euro winst meer gemaakt heeft zegt wel wat. Dan moet je verstand van zaken hebben.

De cursus zit prima in elkaar en is voor iedereen geschikt. Dus wil jij ook succesvol NFT gaan flippen dan is deze cursus zeker een aanrader. Je kunt deze cursus nu voorlopig nog kopen voor de mooie prijs van slechts 247 euro. Dus pak die kans nu het nog kan!

Ga naar de actie pagina en begin ook met NFT flippen

Of Download de Gratis NFT Cursus van Moosty

Veelgestelde vragen

Kan ik korting krijgen op Moosty’s NFT cursus?

Moosty’s NFT cursus is nu verkrijgbaar voor de speciale introductie prijs van 247 euro, dus je hebt dan korting.

Zit ik ergens aan vast?

Nee, Moosty’s NFT cursus is een eenmalige aankoop, het is geen abonnement, je zit dus nergens aan vast.

Zijn er verder nog kosten?

voor de cursus niet maar je moet wel geld beschikbaar hebben om NFT te kunnen kopen. In de cursus vind je tips over hoe je NFT voor lage prijzen kunt kopen.

Onze beoordeling

Moosty's NFT cursus

€ 247,-
9.8

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Support

9.5/10

Voordelen

 • Zeer uitgebreide en complete cursus
 • Zeer geschikt voor beginners
 • Levenslage toegang en updates
 • Toegang tot de Moosty community

Nadelen

 • Nog niet zo druk in de community

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie