Home » Ondernemen » Online Business Starten? 5 Manieren om online geld te verdienen

Online Business Starten? 5 Manieren om online geld te verdienen

Leestijd: 10 minuten

Anno 2022 kan je er haast niet meer omheen: een online business starten of online geld verdienen. Overal waar je komt hoor je wel iemand vertellen over hoe hij of zij is gestart met online ondernemen.

Door deze enorme toename van mensen die beginnen met een online business neig jij er ook steeds meer naar. Je ziet mensen succes behalen, passief inkomen verdienen en de wereld rondreizen terwijl hun bankrekening alleen maar groeit. Jij wilt dat natuurlijk ook, en dat is niet gek!

Je vraagt je nu zeker af, “waar moet ik dan beginnen?”. Maak je geen zorgen, bij Geldverdienenpagina.nl ben je aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we namelijk 5 online business verdienmodellen waar jij VANDAAG NOG mee kunt starten.

Online Business Starten? 5 Manieren om online geld te verdienen

Passief inkomen vs. Actief inkomen

Wanneer jij een online business gaat starten doe je dat waarschijnlijk om financiële vrijheid, financiële onafhankelijkheid of locatieonafhankelijkheid te bereiken. Kortom, je wilt meer vrijheid in je leven. Iedereen heeft een andere ‘why’, maar uiteindelijk worden deze ‘vrijheid doelen’ behaald met een passieve inkomensstroom.

Voordat we dieper ingaan op de verdienmodellen vind ik het belangrijk dat je weet wat passief inkomen is. We maken namelijk onderscheid tussen 2 soorten inkomen:

 • Passief inkomen
 • Actief inkomen

Passief inkomen

Onder passief inkomen verstaan we inkomen dat constant blijft binnenstromen zonder dat je er actief voor hoeft te werken. Je hebt zodanig geïnvesteerd dat je als het ware een geldmachine bezit die 24/7 aan het werk is voor jou.

Passief inkomen is dus een geldstroom die jij hebt gecreëerd die geld opbrengt wanneer jij zelfs slaapt.

Actief inkomen

Onder actief inkomen verstaan we inkomen waar jij voor moet werken. Je levert je tijd in voor geld als het ware. Als jij bij de Albert Heijn vakken vult krijg jij als voorbeeld €8,- euro per uur. Wanneer jij 40 uur hebt gewerkt in een week krijg jij dus ongeveer €320,- euro.

Op het moment dat jij niet op het rooster staat bij de Albert Heijn en niet werkt, komt er dus ook geen geld binnen terwijl een investering dag in dag uit geld oplevert. Zie je nu het verschil tussen passief- en actief inkomen? Zo ja, dan kunnen we beginnen met het interessante stuk. Lets goooo!

Online business om te starten #1: Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een opkomend verdienmodel waarbij je producten van andere bedrijven promoot. Als iemand via jou een aankoop doet krijg jij een deel van de omzet. Dit wordt ook wel een commissie genoemd.

Bij affiliate marketing heb jij vrijwel géén kosten. De enige kosten die jij mogelijk zult hebben zijn kosten om je website online te houden en kosten voor het adverteren van landingspagina’s of blogs zoals deze. Niet elke affiliate marketeer maakt trouwens gebruik van ads, maar bijna iedereen probeert hun website of pagina’s te laten ranken op Google d.m.v. SEO.

Online Business Starten

Voor- en nadelen van affiliate marketing

Voordelen: 

 1. Toegankelijk voor iedereen, je hebt immers geen eigen product of dienst nodig.
 2. Je hebt geen startkapitaal nodig
 3. Je hebt geen kennis van webdesign of marketing nodig aan het begin
 4. Er zal altijd vraag zijn naar mensen die affiliate marketing doen, je zult dus altijd wel ergens iets kunnen promoten
 5. Geen klantenservice

Nadelen:

 1. Het kan lang duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing (Google heeft de tijd nodig om jou te gaan ranken in de zoekresultaten)
 2. Je zult geen vast inkomen hebben. De ene maand verdien je €800,- euro en de volgende maand zou je €4500,- euro kunnen verdienen.

Wil jij nou met affiliate marketing beginnen? Lees dan onze Ultieme Affiliate Marketing Startgids of neem de Affiliate Marketing Revolutie, een ideale cursus voor beginnende affiliate marketeers!

Lees ook mijn uitgebreide Affiliate Marketing Revolutie Review

Online business om te starten #2: Verkopen op Bol.com of Amazon

Producten verkopen op een marketplace is één van de manieren binnen het vak E-commerce om passief geld te verdienen. Je zou bijvoorbeeld kunnen verkopen op Amazon. Dit verdienmodel bestaat uit 3 simpele stappen:

Stap 1: Vind een product dat potentieel veel kan gaan verkopen

Stap 2: Koop een voorraad in via leveranciers en laat het verzenden naar het logistiek centrum van Bol

Stap 3: Maak een listing aan op je verkopersaccount, haal orders binnen en laat Bol.com alles regelen.

Het verkopen van producten via een marketplace heeft enorm veel voordelen ten opzichte van de nadelen. De marketplace waar jij verkoopt (in dit voorbeeld Bol.com) regelt letterlijk alles voor je. Het enige dat jij hoeft te doen is een goedlopend product vinden en naar hun opsturen.

Bol.com biedt namelijk de service dat zij het hele logistieke proces + klantenservice doen voor jou. Hierdoor hoef jij dus niet meer naar deze onderneming om te kijken totdat de voorraad leeg is en je weer een nieuwe moet aanschaffen.

Online Business Starten

Voor- en nadelen van verkopen via een marketplace zoals Bol.com

Voordelen:

 1. Je hoeft geen klantenservice te doen
 2. Je hebt geen opslag- en verzendkosten
 3. De marketplace waar jij op gaat verkopen heeft al miljoenen bezoekers per maand
 4. Je hoeft niets te doen aan marketing
 5. Bezoekers die komen op de markeplace willen al iets kopen, dit noemen we koopgerichte bezoekers

Nadelen:

 1. Als jij een kleine testvoorraad hebt ingekocht en het product verkoopt niet, zit jij daarmee opgescheept
 2. Je betaald Bol.com een percentage van de omzet

Verkopen via een marketplace biedt zoals je ziet vele voordelen met zich mee en is een ideale manier van passief inkomen. Wil jij nou beginnen met verkopen via Bol.com of Amazon? Dan zou ik zeker een kijkje nemen op Plazatalk van Bas Urlings. Hij heeft inmiddels al meer dan €14.000.000 omgezet via marketplaces en dat wil hij graag ook aan jou leren!

Je kunt ook via deze link GRATIS zijn fysieke boek “Nu of Nooit op Amazon” krijgen.

Online business om te starten #3: Begin een Social Media Marketing Agency (SMMA)

Tegenwoordig moet je als ondernemer te vinden zijn op het internet. Of je nou een online- of offline bedrijf hebt, je moet gewoon op internet te vinden zijn, punt uit.

“If your business is not on the internet, then your business will be out of business” – Bill Gates, 5 okt. 2018.

Volgens Bill Gates gaan alle bedrijven failliet die niet focussen op hun online-kant. Hier ben ik het helemaal mee eens. Het internet wordt namelijk steeds groter en een steeds belangrijker onderdeel van ons leven. Hier kun jij heel mooi op inspelen door een Social Media Marketing Agency op te zetten, dit wordt ook wel SMMA genoemd. Als jij dus een eigen marketing bureau start zal er altijd, maar dan ook echt altijd vraag zijn naar jouw diensten.

Nu vraag je je zeker af of dat niet een vorm van actief inkomen is. Je antwoord op je vraag: ja en nee. Wanneer jijzelf de marketing en campagnes gaat regelen voor klanten is het inderdaad actief inkomen. Je wordt dan namelijk betaald voor het werk dat je doet.
SMMA kan ook in passieve vormen komen. Dit doe je door simpelweg alle taken uit te besteden. Vanaf dat moment regelt je team dus alles wat er gedaan moet worden en jij stuurt alleen maar een factuurtje naar de klant.

“Uitbesteden is in elke onderneming de sleutel tot succes, pas het dus niet alleen maar toe in SMMA, maar doe dit in elk bedrijf die je op dit moment hebt. Hierdoor kun jij je focussen op de belangrijke dingen om te groeien. Je bent dan niet meer aan het werk binnen je bedrijf, je werkt dan aan je bedrijf. Snap je dat verschil?”

Voor- en nadelen van SMMA

Voordelen: 

 1. SMMA is ongelimiteerd schaalbaar, er zal namelijk altijd vraag zijn naar jouw diensten
 2. Je hebt maar enkele klanten nodig om een passief inkomen van €10k+ te genereren. Bedrijven betalen hoge prijzen voor de online marketing van hun bedrijf.
 3. Er is geen startkapitaal voor nodig. Als klanten jou hebben betaald zou je gelijk alles kunnen uitbesteden.

Nadelen: 

 1. Om klanten binnen te halen moet je enige ervaring hebben met sales
 2. De concurrentie is erg hoog. Waarom zouden ze voor jou kiezen en niet voor een van de tientallen anderen?

Starten met een Social Media Marketing Agency is anno 2021 een mogelijke goudmijn. Sta jij op het punt deze goudmijn te benutten?

>Bekijk hier het gratis webinar van de Agency Masterclass<<

Of lees mijn SMMB Masterclass review

Online business om te starten #4: Jouw eigen webshop met Dropshipping

Dropshipping, ik weet bijna 100% zeker dat je hier ooit mee in aanraking bent geweest. Je hebt misschien al een eigen webshop of niet. Misschien heb je wel al die advertenties op YouTube, Facebook en Instagram gezien. Hoe dan ook, dropshipping is ooit bij jou in de buurt geweest. Tegenwoordig komen de dropship guru’s namelijk als paddenstoelen uit de grond en dat is logisch omdat dropshipping het meest gekozen online businessmodel van 2020 is.

Bij dropshipping run jij een webshop zonder voorraad. Wanneer jij een product verkoopt aan een klant stuur jij die bestelling door naar jouw leverancier en de leverancier stuurt het product op naar de klant, deze leveranciers zitten bijna altijd in China. De levertijden zijn dus eigenlijk absurd lang, gemiddeld 14 dagen. Dit is vergeleken de standaard 1-2 werkdagen bij Nederlandse webshops veel te lang. Op deze manier ontstaat er dus een driehoek tussen klant, verkoper en leverancier die enorm winstgevend kan zijn voor de verkoper aangezien er op best wel kosten bespaard wordt. Helaas snijdt het mes aan twee kanten en worden de klanten hierin benadeeld.

dropshipping business model

Dropshipping is vooral onder de jongere ondernemers enorm populair vanwege de aantrekkelijke winstmarges en lage drempels waar ze overheen moeten om te starten met het runnen van een webshop.

Voor- en nadelen van Dropshipping

Voordelen:

 1. Geen inkoopkosten, je koopt namelijk pas een product in wanneer je die al hebt verkocht
 2. Het complete logistiek proces wordt uit handen genomen door de leverancier
 3. Extreem lage opstartkosten

Nadelen:

 1. Lange levertijden
 2. Je bent afhankelijk van veel externe factoren
 3. Momenteel is er enorm veel concurrentie

Dropshipping is momenteel een van de meest gekozen online ondernemingen onder jongeren en steeds meer ouderen gaan inzien dat er veel geld mee valt te verdienen. Als jij direct wilt beginnen met dropshippen is er eigenlijk maar 1 cursus waar je écht wat aan hebt, en dat is die van Joshua Kaats. Deze cursus heb ik zelf ook gevolgd en hierin leer je letterlijk van A-Z hoe je een dropshipping business opzet.

>>Klik hier om je aan te melden voor het gratis webinar waarin Joshua jou alles vertelt over Dropshippen<<

Online business om te starten #5: YouTube Cashcow Channels

Geld verdienen met YouTube is iets waar iedereen ooit over heeft gefantaseerd. Grote vloggers verdienen bakken met geld en hebben het leven waar ze altijd al van hebben gedroomd. Voor veel mensen is dit niet weggelegd, omdat ze graag anoniem blijven en niet met hun kop op het internet willen staan.

Gelukkig is daar een oplossing voor! Voor dit verdienmodel zijn 2 namen bedacht: YouTube Automatization en Cashcow Channels. Laten we in dit voorbeeld het houden op Cashcow Channels, de meest gebruikte naam in Nederland.

Cashcow Channels zijn kanalen op YouTube die puur zijn gefocust op het genereren van omzet door zoveel mogelijk views te pakken. Deze kanalen doen dat door video’s te maken of laten maken die door iedereen bekeken worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Top 10 duurste huizen van de wereld
 • De meest verbazingwekkende feitjes over Donald Trump
 • 1 Hour relaxing music for sleeping

Al deze soort video’s pakken super veel views. En zoals je weet betaalt YouTube jou voor het aantal views die jij krijgt op video’s.

De truc van dit verdienmodel om er veel mee te verdienen is het uitbesteden van taken. Je laat dan alle video’s maken en wanneer ze klaar zijn upload je die op je kanaal. Eenmaal als de video is geüpload blijft het geld genereren omdat ze keer op keer bekeken kunnen worden, dat is het fijne aan Cashcow Channels!

Voor- en nadelen van Cashcow Channels

Voordelen: 

 1. Je hebt niet veel startkapitaal nodig om de eerste video’s te laten maken
 2. Dit verdienmodel is ongelimiteerd schaalbaar, je zou bij wijze van een miljoen video’s kunnen uploaden die dag in dag uit views pakken
 3. Je blijft volledig anoniem omdat je niet met je gezicht op beeld komt
 4. De winstmarges zijn ongeveer 90% omdat je bijna geen kosten hebt

Nadelen:

 1. Niet elke video slaat aan en het is dus mogelijk dat sommige bijna geen views pakken

Het runnen van een Cashcow Channel is een bijzonder pittige business, maar wanneer je het onder de knie hebt zal je de vruchten ervan kunnen plukken!

Als jij wilt beginnen met het verdienen van geld via Youtube is er in Nederland maar één cursus die jou dit aanleert: De Cashcow Academy van Jelline Brands.

In samenwerking met hen mogen wij jou €200,- euro extra korting geven bovenop de actieprijs met de code: Jordi200

>>Klik hier om direct naar de Cash Cow Academy te gaan en start met geld met verdienen via YouTube<<

Nawoord

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel en kan je verder met het beslissen in welk online businessmodel jij je wilt gaan verdiepen.

Een online onderneming starten is deze dagen makkelijker dan ooit door alle informatie en kennis die online te verkrijgen is. Hopelijk doe je er iets mee!

Voor nu wil ik je bedanken voor het lezen van deze blog en ik wens je nog veel succes met jouw ondernemers journey 🙂

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie