Home » Online ondernemen » Online Pinterest training Review

Online Pinterest training Review

Leestijd: 22 minuten

Altijd al willen weten hoe je Pinterest kan gebruiken en succesvol ermee kan worden? Dan is de Online Pinterest training Pincreative zeker iets voor jou. Master dit platform met de training!

De kans is groot dat, wanneer je deze review leest, al weet wat Pinterest precies wel en niet is. Toch nog even een korte uitleg. Altijd handig! Pinterest is een combinatie van de twee worden ‘pinnen’ en ‘interest’, beide Engels. Het is een zoekmachine waar je van alles kan vinden over allerlei soorten onderwerpen. Het is wel een zoekmachine die gericht is op plaatjes en foto’s, niet op teksten. Dat maakt dit social media platform zo uniek.

Zelf ziet Pinterest zich als een online zoekmachine waar je van alles kan vinden, niet per se als social media platform waar je ideeën op kan posten en vele volgers kan krijgen, zoals Facebook of Twitter. Toch is dit wel degelijk mogelijk voor je. Sterker nog, het is mogelijk om een inkomstenbron te creëren op dit platform met je plaatjes, foto’s en ideeën.

Maar hoe doe je dit precies? Wellicht ben je al jaren op het platform te vinden en heb je genoeg gepost, maar krijg je totaal geen tractie en blijf je een beetje hangen in het aantal volgers dat je hebt. Een leuke cursus die je alles uitlegt over zakelijk gebruik van het platform vormt dan zeker een uitkomst.

Een zo’n cursus is Pincreative. Dit legt je alles uit over hoe je meer verkeer kan krijgen, producten kan promoten, bezoekers naar jouw eigen website kan krijgen en hoe je dus uiteindelijk zorgt voor een mogelijk leuke inkomstenbron. Ik heb het platform bekeken en vertel je graag hieronder er alles over, zodat je kan kijken of het geschikt is voor wat jij wilt bereiken!

Ga naar de Online Pinterest Training van PinCreative

Inhoudsopgave toon

Pinterest voor zakelijk gebruik? Steeds meer mensen doen het, met succes!

online pinterest training

Niet alleen foto’s van katten en honden worden dus gedeeld op Pinterest, met een inspirerende tekst erbij die jou doet glimlachen, maar zakelijke gebruikers zijn er zat te vinden. Deze promoten producten, hun bedrijf of een account dat ze hebben bij een ander social media kanaal zoals Twitter of Facebook.

Steeds meer bedrijven merken tegenwoordig de kracht van het combineren van de sociale media om zo zichzelf nog meer in de spotlights te zetten en op te vallen. Echter doet niet elk bedrijf het erg efficiënt of met succes. Sommige blijven worstelen om precies de doelgroep te bereiken die ze willen bijvoorbeeld. Anderen blijven hangen op Facebook en Twitter en nog meer snappen het concept en de kracht achter platforms zoals Pinterest simpelweg niet. Dat is erg jammer, want ook dit platform kan voor ieder soort bedrijf genoeg opleveren aan extra bezoekers, meer bereik of juist enkel promotie van een actie of specifiek product. Laat het nou net zo zijn dat Pincreative voor dit soort partijen wellicht wel perfect is voor ondersteuning om meer mensen te bereiken!

Wat is de Online Pinterest training Pincreative precies?

Pincreative is een leuke, leerzame en vooral erg handige training online die jij kan gebruiken wanneer je meer wilt leren over Pinterest en dit platform wilt gebruiken voor een grotere naamsbekendheid. Naast dat je er genoeg gaat leren over alles wat Pinterest te bieden heeft voor iedereen die het platform gaat gebruiken, is het specifiek gericht op marketeers die als doel hebben om bijvoorbeeld hun bedrijf te promoten of juist meer klanten willen werven via Pinterest.

Pincreative levert verschillende manieren om alles te leren over Pinterest en hoe het gebruikt kan worden zodat jij als ondernemer of social media pro niet meer geheel afhankelijk hoeft te zijn van Facebook, Twitter of Instagram en je juist kan richten op een platform dat wellicht iets minder bekend is, maar zeker niet minder lucratief. Er zijn zat mensen die erg succesvol hun bedrijf of product kunnen  promoten op Pinterest, met erg veel winst als gevolg. De kracht van Pinterest en hoe je deze kracht kan gebruiken is dus in het kort wat je gaat leren als je de training gaat volgen. Een training die is gemaakt door een echte expert op het gebied van Pinterest en social media. Hieronder ga ik met je bekijken wie deze persoon precies is en wat haar training zo waardevol maakt voor iedereen die meer kennis wilt over Pinterest.

Ga naar de Online Pinterest Training van PinCreative

Wie is de maker van Pincreative?

Arlette Dijkstra

De maker van dit platform is Arlette Dijkstra, ondernemer in hart en nieren! Zij is al jarenlang op de visuele zoekmachine Pinterest te vinden. Hier promoot je van alles en beheert ze diverse zakelijke accounts of heeft ze die opgezet voor andere gebruikers. Ze promoot natuurlijk ook haar eigen bedrijf en toevallig ook sommige onderdelen uit de cursus kan je hier vinden, met plaatjes erbij!

Zelf komt deze topondernemer uit de ‘baby’ industrie, als ik het zo mag noemen. Na een aantal jaar babymassage docent te zijn geweest en een verleden met een baby-webshop en eigen babymerk te hebben gehad heeft ze hierna zich gericht op social media. Arlette heeft genoeg cursussen voor babymassages gehouden in datzelfde verleden. Tijdens deze jaren is zij ook nog is in contact gekomen met Pinterest en is verliefd geworden op deze visuele zoekmachine.

In de praktijk heeft ze dus alles moeten leren over het platform, maar ze kwam er al snel achter dat het erg veel kon bieden voor iedereen die hun product, webshop of bedrijf wil promoten via plaatsen en ideeën. Ze begon eerst als ‘normale’ gebruiker maar merkte snel dat juist voor zakelijke doeleinden het platform erg geschikt was. Zo kon ze erg gemakkelijk de producten uit haar webshop promoten op het platform met plaatsen en een klein beetje tekst erbij. Ze merkte gelijk dat dit zorgde voor een groter klantenbestand en raakte helemaal verliefd op het platform.

Geïnspireerd was ze zeker!

Arlette was erg geïnspireerd en heeft vervolgens deze cursus in het leven geroepen. Ze stopte met haar webshop en cursus en richtte zich vanaf 2018 volledig op haar passie: Pinterest. Al haar kennis wou ze vanaf dat jaar overbrengen op de ondernemer die het platform wilt gaan gebruiken en deze ondernemer begeleiden naar grote successen met de visuele zoekmachine.

Arlette is niet zomaar iemand met veel kennis over Pinterest die een cursus aanbiedt die ze snel heeft opgezet. Ze heeft tijdens haar jarenlange ervaringen met het platform zelf ook contact gehad met Pinterest en vele Pinterest accounts gestart voor allerlei soorten webshops en bedrijven zoals Mediation moments en het zelfs het erg bekende Chicks love food.

Ervaring heeft deze super ondernemer dus wel degelijk! Of ze dit over kan brengen met de training en wat de training allemaal bevat bekijk ik samen met je hieronder. In de volgende paragraaf komt namelijk de volledige inhoud van de cursus aan bod.

Wat is de inhoud van de Online Pinterest training?

Allereerst en het allerbelangrijkste deel van de Online Pinterest training Pincreative zijn de video’s die je kan vinden op het platform. Deze vormen het grootste deel en hierin kan je alles van A tot Z zien dat te maken heeft met succesvol zakelijk gebruik van Pinterest. Daarnaast zijn er de tools, een e-book, downloads.

In essentie bestaat de gehele cursus uit drie hoofdonderdelen, met daarin in totaal iets meer dan 70 lessen. Die weer zijn verdeeld over diverse modules. Dit ga ik hieronder nog verder verduidelijken, mocht de structuur nu nog wat onduidelijk zijn.

Het belangrijkste is dat er genoeg te ontdekken valt op dit platform en met de content ben je wel even zoet. Ik merkte gelijk dat ik eindeloos  de video’s kon gaan kijken en dit kon afwisselingen met het lezen van het e-book, daarna weer een opdracht kon maken en tussendoor vragen kon stellen aan de community op het platform. Voor mij was het geen probleem dus om uren uit de voeten te kunnen met alle content en ik verwacht zeker dat jou hetzelfde staat te wachten als jij de training hebt gekocht. Content is er genoeg. Maar als we het aanbod specifiek bekijken, is er dan ook echte kwaliteit te zien? Hieronder bekijk ik eerst even het grootste deel: de videolessen.

Extra downloads bij de Online Pinterest training Pincreative

E-book downloads pincreative

Je hebt allereerst het e-book dat gelijk kan downloaden als je wilt. Zelf zou ik dit zeker doen, zelfs wanneer je niet zo’n lezer bent. Er staat namelijk erg veel extra informatie in die niet in de video’s voorkomt of net even wat uitgebreider wordt uitgelegd. Het boek bevat 71 bladzijden in totaal en je bladert er zo doorheen. De titel is trouwens ‘ Boost Jouw Business Met Pinterest’. Dat belooft al veel goeds!

In het e-book wordt duidelijk uitgelegd wat Pinterest precies is, hoe het werkt en ook staat het nog eens vol met allerlei tips en tricks over hoe je het kan inzetten voor je bedrijf. Een handigheid is om gelijk even de tips in te zetten bij je net nieuw aangemaakte Pinterest account of je oude account. Dan wordt het allemaal gelijk een stuk duidelijk wat wanneer en hoe je iets kan gaan inzetten.

Allerlei soorten bijlagen zijn naast het e-book nog eens beschikbaar. Dit zijn onder andere de volgende bijlagen:

 • Pinterest checklist
 • Begrippenlijst
 • Vragenlijst
 • Spreadsheet-zoekwoorden onderzoek
 • Pinterest statistieken

Ieder van de bijlagen bevat erg handige informatie, maar ik vond het vooral erg leuk om te merken dat je, na je aankoop, echt iets ‘fysieks’ kreeg om te gebruiken. Voor mij was het persoonlijk dit extra aanbod dat erg waardevol bleek. Dit soort producten kan je inzetten tijdens de lessen, maar hierbuiten ook nog eens als je zelf aan de slag gaat met Pinterest en je eigen account. Ze vormen een soort houvast als je iets handzaams wilt om te gaan gebruiken. De bijlagen kan je weer gebruiken bij de ‘Master Pinterest als een pro’ die voor het overgrote deel bestaat uit videolessen.

De opbouw van de videolessen in de Online Pinterest training is logisch en gestructureerd

Als je een video opstart dan kom je meestal bij de maker zelf die duidelijk iets verteld over Pinterest terwijl ze met een screencast Pinterest laat zien zodat jij weer precies kan zien waar alle actie zich afspeelt. Dit vond ik zelf erg handig en zeker praktisch omdat ik zo kon zien welke begrippen ze precies bedoelde, met de beelden op de achtergrond. Hierna merk je dat het platform meteen een stuk bekender en vertrouwd gaat aanvoelen.

Onder meer komt dit doordat de informatie in de video’s rustig aan je verteld wordt en je kan ook nog eens alle video’s opnieuw gaan bekijken. Eindeloos en op elk moment dat jij wenst. In het kort brengen de video’s je erg snel via een module structuur naar een expertniveau. Je voelt je dus binnen een mum van tijd een echte Pinterest-pro, met eigen account en waarschijnlijk (mits je alles goed inzet) al een aantal volgers. Je hebt dus gelijk resultaat!

De module structuur die je snel ‘up to speed’ brengt. Allereerst is er ‘’Master Pinterest als een Pro’’

Master Pinterest als een pro

14 modules zijn in totaal tot jouw beschikking om allemaal over te gaan en te bekijken in deze Online Pinterest training. Hierin staan duidelijke en kort videolessen. Je hoeft dus zeker niet urenlang videomateriaal door te spitten om uiteindelijk alleen maar verward en over gestimuleerd met een vol brein achter te blijven.

Door de korte duur kan je gelijk erna de opdrachten bijvoorbeeld gaan maken en daarna weer door met de volgende video. De video’s (en dus de modules) beginnen met een introductie van de maker. Hierna volgt veel verdieping met onder andere video’s die gaan over:

 • Wat is Pinterest precies
 • Een zakelijk account opzetten
 • Pinterest-proof afbeeldingen maken
 • Maak je eigen website Pinterest proof
 • Bepaal een Pinterest-strategie
 • Gebruik een planner tool
 • Marketing, branding, content

En dit is maar een greep van de modules die beschikbaar zijn. Je krijgt, zoals je kan zien zat content waar je nogmaals wel even zoet mee bent en de modules zijn erg praktisch. Een enkeling blijft een beetje te veel hangen in het theoretische, maar voor de afwisseling vond ik dit persoonlijk ook erg fijn.

Als laatste bij dit deel van de Online Pinterest training: de Live sessies. Een up-to-date aanbod aan video’s en updates over Pinterest zelf

Niet enkel vooraf opgenomen beelden zijn beschikbaar voor je om te gaan kijken. Er zijn zelfs live sessies ingericht door de maker. Zeer handig want Pinterest is een social media platform en deze platforms willen soms nog wel eens veranderen qua structuur, vormgeving en mogelijkheden. Zo ook Pinterest. Het Pinterest van nu is zeker niet meer hetzelfde als het jaren geleden was en dit gaat vast  in de toekomst ook nog is veranderen. Daarvoor zijn de live sessies in het leven geroepen zodat juist dit besproken kan worden!

Tot nu toe staan er maar enkele lessen in deze module omdat die nog niet zo erg lang aanwezig is in de cursus. Maar er wordt steeds meer toegevoegd naarmate de tijd vordert en je leert dus Live over de nieuwste updates van Pinterest. Dat is nog eens content leveren, gelijk up-to-date met alle trends en dus toepasbaar!

Ben je dus al een stukje verder met de cursus en de video’s dan is er dus nog steeds veel bij te leren elke dag. De training blijft maar komen met updates en nieuwe content die je gratis erbij krijgt en extra betalen voor deze content is dan ook niet nodig. Ik vond dat erg netjes van de maker. Ze stelt dat ook op de website één keer betalen voldoende is voor levenslang toegang en dit is in mijn ervaring helemaal waar.

Dan is er het derde deel van de Online Pinterest training “Adverteren op Pinterest”

adverteren op pinterest

Alsof een echte Pinterest pro worden met behulp van de lessen uit het eerste deel van de cursus nog niet genoeg was, is er nog een tweede deel aanwezig waarin je alles gaat leren over het adverteren op Pinterest en wat hier allemaal bij komt kijken.

De video’s die we hier zien bestaan wederom uit Arlette zelf die veel gaat vertellen over het adverteren, en daarnaast haar scherm laat zien zodat je precies kan volgen wat ze doet. Wederom erg handig, want zo kan je het eventueel zelf gelijk toepassen. Ze gaat namelijk verschillende instellingen met je doornemen waardoor je erg snel kan beginnen met adverteren op Pinterest. Een enorm duidelijk aanbod is het wederom. Het aanbod bestaan onder andere uit de volgende lessen:

 • Wat gaan we behandelen in deze cursus?
 • De basisinstellingen voor adverteren
 • Gebruik zakelijk account en website claimen
 • Rich pins installeren
 • Pinterest
 • Statistieken lezen
 • Testen, bijsturen en aanpassen

Ga ook adverteren op Pinterest Training

Doorloop alles op jouw manier!

En dit is wederom maar een greep van dit onderdeel. Naar mijn idee is dit deel van de cursus nog een stukje praktischer dan het eerste deel of het e-book. Erg fijn als je hier van houdt, wel raad ik aan om even het eerste deel te doorlopen met daarin de introductie. Eventueel kan je ook alles door elkaar heen kijken als je sommige onderdelen al snapt en zo een eigen ‘cursus’ creëren met een voor jou logische volgorde. Allemaal mogelijk doordat je altijd de video’s kan bekijken en opnieuw kan bekijken. Mocht je dit willen, dan raad ik dat ook zeker aan!

In dit deel wordt ook veel meer duidelijk over de downloads en zet je ze vaak genoeg in tijdens de lessen. De downloads zijn dus zeker niet een extraatje dat je los van de cursus moet zien en enkel later in je eentje kan gebruiken. Juist de downloads helpen je in de diepte te duiken tijdens de lessen. Zo wordt het vast allemaal nog ietsje duidelijker voor je!

De aanwezige opdrachten in de Online Pinterest training maken het allemaal nog een stukje leuker en uitdagender

Video’s kijken kunnen we allemaal natuurlijk, maar opdrachten maken en een stukje uitdaging dat wenst ieder aspirant marketeer of ondernemer bij een cursus waar die veel meer gaat leren. De meeste ondernemers zijn erg hands-on en de cursus is er voor dit type persoon. Opdrachten genoeg die bij elke les gelijk erna te maken zijn. In het begin vond ik ze zeker makkelijk, wellicht wel te makkelijk, maar ik merkte al gauw genoeg dat Arlette het niveau snel opschroeft zodat je echt uitgedaagd wordt met de opdrachten. Nooit worden de opdrachten die je krijgt voorgeschoteld echter te moeilijk en dit ligt onder andere aan de duidelijke uitleg die Arlette geeft via de video’s. De opdrachten sluiten perfect aan en zijn dus niet klakkeloos ertussen gezet.

Heb je trouwens vragen over de opdrachten of iets anders? Die kan je gewoon stellen aan Arlette of aan de community via de site. Zo hoef je nooit lang te blijven steken bij een opdracht die je niet snapt. Al spreken ze naar mijn mening zeker voor zich.

Is de Online Pinterest training en dus de maker ervan betrouwbaar?

Naar mijn mening is dat zeker het geval. Ze oogt niet alleen als een echte Pinterest professional maar heeft hiernaast ook nog eens genoeg ‘’papieren’’ en resultaten in het verleden geboekt met diverse klanten om aan te tonen dat ze echt weet waar ze over praat.

Natuurlijk kom je pas in de cursus zelf erachter dat het om content gaat waar je als aspirant Pinterest-professional echt iets aan hebt. Daarom verklap ik nu alvast dat er eventueel een 14 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie mogelijkheid voor je is als je toch niet helemaal tevreden bent over het aanbod en het wellicht toch wat anders bleek dan je had verwacht. Die kans acht ik zelf zeer klein als je meer wilt leren over zakelijk gebruik van Pinterest, maar toch is de optie altijd een handige stok achter de deur. Over de kosten en deze optie volgt hieronder trouwens nog veel meer.

Ga naar de Online Pinterest Training van PinCreative

Een website die vertrouwen uitstraalt

pinterest training

De maker is dus zeker betrouwbaar te noemen en de website straalt dit ook. Ruimhartig wordt verteld over het verleden van Arlette zelf en waar ze tegenaan liep tijdens haar Pinterest avonturen om uiteindelijk te komen tot het niveau dat ze nu bezit en nog dagelijks inzet. De website is professioneel opgebouwd en werkt helemaal prima. Geen enkele keer ben ik tegen problemen aangelopen, maar mocht je tijdens het gebruik toch merken dat iets niet goed werkt dan staat onderaan de pagina een erg handige contact optie.

Deze contactmogelijkheden stralen natuurlijk ook betrouwbaarheid uit. Net als het feit dat Arlette en haar platform voldoende online te vinden zijn op allerlei soorten social media. Waar ook nog eens veel over ervaringen wordt verteld van gebruikers die je voor gingen. Over die ervaringen vertel ik nu gelijk wat meer.

Betrouwbaar kan je de transparantie van de maker zeker te noemen

Als laatste benadrukt Arlette dat je zelf ook wel de nodige moeite moet steken als jij je doel wilt bereiken met de cursus en je bereik wilt vergroten met behulp van Pinterest. Niks in het leven komt vanzelf en vooral in de sociale media wereld moet je echt je best doen om op te vallen. Er wordt dus niks belooft. Zat andere platforms doen dit nog wel. Ze stellen erg makkelijke resultaten en miljoenen volgers te kunnen realiseren zonder enige moeite van de zakelijke gebruiker. Dit is gewoon erg onrealistisch en zie je bijna nooit gebeuren. Je moet juist knokken voor je plek op iedere social media zoals Pinterest.

Verwacht dus niet zomaar resultaat door enkel je aanmelding bij de cursus. Dit wordt nogmaals ook niet beloofd. Wat wel beloofd wordt is dat alle content ervoor gaat zorgen dat jij meer kennis verkrijgt over hoe je Pinterest zakelijk kan gebruiken en naar mijn idee levert de cursus deze kennis en de bijbehorende tools voor diegene die veel wilt leren ook zeker.

Allerlei meningen zijn online te vinden, op social media en de site van Pincreative zelf. Veel zijn erg positief!

Op de website van Pincreative zelf zie je zat positieve meningen van oud gebruikers die met behulp van alle lessen en de content erg veel succes hebben behaald op Pinterest en zeker veel gehad hebben aan de cursus. Dit kan natuurlijk een vertekend beeld geven omdat enkel positieve berichten geplaatst kunnen worden voor promotie.

Gelukkig is er ook nog ‘normale’ social media en gebruikers daarop kunnen soms nog wel eens verschillen van mening. Toen ik echter even ging rondkijken op Facebook, Twitter en Instagram was ik blij verrast en zag ik genoeg mensen die de cursus erg aanbevelen. Zelfs op Pinterest zelf zijn vele berichten te vinden, bijna allemaal zeer positief.

Waar iedereen vooral erg over te spreken is, is de professionaliteit van de maker zelf en het mega aanbod aan content dat je lang kan bezig houden en veel leert. Ik heb de profielen nog even kort bekeken en inderdaad, het bleken echte Facebook/Twitter profielen en geen nepprofielen. Dat de meningen zo positief zijn geeft veel vertrouwen. Zelf heb ik ook veel gehad aan het platform. Hieronder dan nog even mijn uiteindelijke oordeel en of jij het wel of niet kan inzetten, mocht je nog twijfelen naar alles wat hierboven staat.

Voor wie Pincreative ideaal om te gebruiken, en voor wie juist niet?

Ben jij helemaal weg van Pinterest en al jarenlang op het platform te vinden als ‘’normale’’ gebruiker, dan is Pincreative helemaal iets voor jou, mits je de overstap wilt maken naar zakelijk gebruik van het platform om producten en diensten te promoten. Zoals je webshop bijvoorbeeld.

Voor de gebruiker die Pinterest gewoon leuk vindt en enkel plaatjes wilt plaatsen zonder promotiedoeleinden of met het achterliggende doel om meer bereik te krijgen is Pincreative wellicht wat minder geschikt. Toch zijn hier ook uitzonderingen. Als normale gebruiker kan je de achterliggende elementen van Pinterest ook willen ontdekken. Denk dan vooral is aan Pincreative als handig platform hiervoor. Je leert er, zelfs wanneer je Pinterest ziet als puur vrijetijdsbesteding genoeg en wie weet raak je wel geïnspireerd door alle uitleg en content en heb je voor je het weet al een zakelijk account dat je inzet voor diverse doeleinden.

Voor wie het dan helemaal niet geschikt is, is wellicht diegene die Pinterest zelf helemaal niks vind doordat de mogelijkheden van het platform simpelweg niet passen bij de doelen die hij’/zij voor ogen heeft. Of een persoon die liever schrijft in plaats van plaatjes te maken en die te delen. Voor ieder ander is Pincreative zeker een oplossing als je tenminste in korte tijd veel wilt leren over het platform!

Een leuke community helpt je uit de brand bij (dringende) vragen

pinterest training online

Het blijft gaan om social media bij  de Online Pinterest training Pincreative, daarom is er waarschijnlijk voor gekozen om een soort social media platform te integreren op de site. Een community waar je allerlei vragen kan gaan stellen aan expert gebruikers van Pinterest die zich hebben aangesloten bij Pincreative om meer te leren over de visuele zoekmachine.

Sommige van hen zijn al sinds de start actief en hebben een heel Pinterest verleden met vele zakelijke accounts en grote successen. Deze community members staan altijd klaar voor allerlei soorten vragen die jij kan hebben over Pinterest, zakelijk gebruik, promotie, updates van het platform of tips & tricks. Er wordt gesteld dat je binnen 24 uur een reactie kan verwachten van een van hen. Dit ging  ik is testen en inderdaad. Ik had niet zo’n moeilijke vraag maar toch kreeg ik binnen een aantal uur al een duidelijk antwoord van een andere community member waar ik persoonlijk erg veel aan had.

Op de community staat veel informatie die reeds is gedeeld door gebruikers die vragen hadden over Pinterest en de passende antwoorden. Hier staat dus eigenlijk in vraag en antwoordvorm nog veel meer informatie die je allemaal direct kan gebruiken nadat jij je hebt aangemeld bij Pincreative. Je krijgt dan gelijk toegang namelijk tot de community. Waar je overigens zelf ook mensen kan helpen. Zo wordt het aanbod nog eens stukje socialer en interactiever en leer je snel nog veel meer!

De kosten van Pincreative

Dan een van de meest belangrijke aspecten: de kosten. Hoe zit het daar precies mee? Een eenmalige investering kan je doen als je in een keer van het betalen af wilt zijn. Dan komt de prijs neer op net geen 700 euro (€697). Dit is wel exclusief BTW moet ik erbij vermelden. Hiernaast kan je in drie termijnen betalen van 299 euro exclusief BTW.

Is dit het waard? Dat moet je uiteraard voor jezelf bepalen. Maar wanneer we het vergelijken met de concurrentie, en die is er zeker, dan is Pincreative redelijk goedkoop te noemen, vooral voor wat je krijgt aan lessen, tools, downloads en toegang tot de community.

Helaas geen trial optie

Er is helaas geen trial mogelijkheid bij de cursus aanwezig waardoor je het allemaal even uit kan proberen. Pinterest zelf is wel gratis natuurlijk, je kan dus zat experimenteren en later, wanneer je echt de diepte in wilt gaan duiken de cursus aanschaffen. Arlette heeft ook zat informatie en meningen op haar website staan en alle typen content staat er ook duidelijk zodat je weet wat je koopt vooraf en de kans op een miskoop miniem is.

De video’s kijken en gebruik maken van de tools en echte resultaten boeken vertellen je uiteindelijk het beste of de cursus geschikt was of juist niet. Daarvoor is de 14 dagen niet-tevreden-geld-terug mogelijkheid dus perfect voor. Ik had getest of je binnen de gestelde termijn van 14 dagen echt je geld terug kreeg en inderdaad. Een simpel mailtje bleek voldoende en ik had mijn investering snel  terug op mijn eigen rekening.

Bonussen zijn er ook nog eens voor extra handige tools die je kan inzetten in combinatie met Pinterest

Canva en Tailwind. Twee handige online tools die je kan inzetten voor het creëren van allerlei soorten content op Pinterest. Met Canva kan je bijvoorbeeld makkelijk en via het web posters maken of plaatjes samenbrengen tot een mooi geheel. Een soort ‘photoshop-lite’ is het eigenlijk. Tailwind is dan weer een CSS-framework, handig om social media marketing te versnellen en te vergemakkelijken.

Het platform gaat dus ook nog eens net een stapje verder dan enkel en alleen de visuele zoekmachine Pinterest. Dit terwijl de bonus video’s niet geheel random zijn toegevoegd en zeker juist in combinatie met Pinterest gewoon erg goed werken als extra manier om bijvoorbeeld plaatjes te creëren. Naar mijn mening zijn ze zeker het bekijken waard. Het blijft ook gratis extra aanbod natuurlijk en dat is alleen maar mooi meegenomen! Open de video’s zeker dan ook een keertje!

De voor- en nadelen van Pincreative

Soms wil je in een oogopslag zien of iets geschikt is voor jou. Daarom heb ik hieronder nog kort de voor- en nadelen opgesomd voor je. Hierdoor krijg je een concreet beeld en kan je het allemaal beter afwegen voor jezelf.

Voordelen

De voordelen van de cursus zijn:

 • Pinterest neemt een steeds grotere rol in op het social media platform. Er valt zat winst te halen bij deze visuele zoekmachine en de content van de Online Pinterest training Pincreative sluit perfect aan bij wat je allemaal kan met het platform. Resultaat kan je er dus zeker mee behalen, en snel ook.
 • De videolessen zijn duidelijk, je kan ze ook nog is jarenlang eindeloos terug kijken. Voor het bedrag krijg je namelijk levenslang toegang.
 • De opbouw en structuur van de modules is erg logisch, alsmede de website. Hierdoor hoef je niet lang rond te klikken om de informatie te vinden die je zoekt, maar is die vrijwel direct zichtbaar via een enkele klik op de site.
 • De maker weet echt waar ze over praat. Al jaren maakt ze gebruik van Pinterest op een zakelijke manier en vertelt over al haar ervaringen in de video’s. Ook deelt ze echt goede adviezen.
 • Het aanbod is echt mega. Niet enkel videolessen maar ook nog eens zat tools, een e-book, de community en de live Q&A sessies die zorgen voor up-to-date informatie staan allemaal voor je klaar.
 • De cursus en het aanbod wordt erg vaak voorzien van allerlei updates. Die allemaal gratis zijn. Eenmalig betalen bij je inschrijving en je krijgt alle updates er gewoon bij.
 • De prijs valt relatief mee wanneer je het vergelijkt met de concurrentie.

Nadelen

De nadelen zijn dan weer:

 • Er is geen ‘trial’ optie beschikbaar. Wel een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.
 • Je moet echt Pinterest willen gebruiken en ervan houden om plaatjes te maken, te delen en zo je bedrijf te promoten. Hou je het liever bij tekstuele content? Dan is de cursus minder geschikt voor jou, zelfs al wil je jouw bedrijf meer onder de aandacht brengen. Check dus eerst of Pinterest iets voor je iets of niet. De visuele zoekmachine blijft immers gratis!

Nu dan eindelijk mijn eindoordeel over de training/cursus. Is het ideaal voor degenen die ‘Master’ van Pinterest willen worden?

Voor mij heeft de cursus zat resultaat opgeleverd. Ik had het doel om bekender te raken met het gehele platform van Pinterest en dat is zeker gelukt. De maker is een echte professional op het gebied van deze visuele zoekmachine en verteld erg duidelijk alles wat het voor je kan betekenen. Maar ze doet nog veel meer, namelijk de beste tools en tips/tricks die je gelijk kan inzetten deelt ze met je en krijg je voor de prijs die onderaan de website staat.

Inschrijven gaat super makkelijk en je kan zo beginnen met één van de video’s die allemaal duidelijke uitleg bevatten. Hiernaast zijn er vrijwel eindeloze manieren om te leren en kan je allemaal combinaties maken. Wil je juist meer interactie op een bepaald moment, dan ga je voor de community. Of wil je gewoon een theoretische benadering voordat je video’s gaat kijken en opdrachten gaat maken dan pak je gewoon het e-book erbij en kan je zo bekend raken met Pinterest door gewoon te lezen erover.

Natuurlijk moet je allereerst wel de nodige moeite steken in het platform. Garantie van succes krijg je nooit en er wordt van je verwacht dat je zelf ook echt wilt. Is dat het geval dan kan de Online Pinterest training Pincreative snel zorgen voor bijvoorbeeld een groter bereik of een ander resultaat dat je voor ogen hebt.

Je moet wel zin hebben om plaatjes te maken en te delen. Dat is het hele concept achter Pinterest. Maar wil je dit en zo je bedrijf/webshop of social media account onder de aandacht brengen dan kan dit naar mijn mening zeker via Pincreative. Meldt je dus snel aan als dit goed klinkt, ik was/ben nog steeds erg positief erover!

Ga naar de Online Pinterest Training van PinCreative

Veelgestelde vragen

?Krij ik bonussen bij Online Pinterest training Master Pinterest als een Pro?

ja zeker, er zijn 2 bonusvieo’s, 1 over werken met Canva en 1 over werken met Tailwind en er is een gratis Pinterest handleiding.

Wat kost de Online Pinterest training Master Pinterest als een Pro?

De training kost eenmalig 697 euro, je kan ook in 3 termijnen betalen en er is een 14 dagen niet goed geld terug garantie.

Waar kan ik de Online Pinterest training Master Pinterest als een Pro van Pincreative kopen?

Je kan de training bestellen via deze link. Je ontvangt meteen de inloggegevens zodat je direct kan beginnen

Onze beoordeling

Online Pinterest training Pincreative

€ 697,-
9.7

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

10.0/10

Support

9.5/10

Voordelen

 • Levenslange toegang
 • Gratis updates
 • Alles wordt duidelijk uitgelegd
 • Iedere maand een live sessie

Nadelen

 • Levert op termijn winst op
 • Voor adverteren op Pinterest heb je een budget nodig

Disclaimer
Dit artikel is geen beleggingsadvies of ander financieel advies. Het gaat hier alleen om de ervaringen die als schrijver met de lezers gedeeld worden. Dit artikel is informatief en is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Na het lezen van dit artikel kan de bezoeker zelf beslissen of hij/zij het betreffende product wil kopen of niet.

Plaats een reactie