Geld verdienen met Google AdSense

Als u een website, een blog of enige andere vorm van aanwezigheid op internet heeft, heeft Google een manier om er geld mee te verdienen. Het wordt Google AdSense genoemd en het is een programma dat probeert iedereen tot een financiële winnaar te maken: adverteerders krijgen nieuwe klanten of verkopen via het Adwords-programma, Google krijgt geld om die advertenties weer te geven en u krijgt geld wanneer mensen erop klikken.

Met behulp van internetzoektechnologie geeft Google advertenties weer die relevant zijn voor de specifieke inhoud van een webpagina. Als iemand bijvoorbeeld op een webpagina staat met het laatste golftoernooi, geeft Google advertenties weer voor golfclubs of golfkleding. Als u eigenaar bent van die site, wordt u betaald telkens wanneer iemand op een van die advertenties klikt. Dit wordt meestal CPC-advertenties (Cost Per Click) genoemd.

Grote voordelen

Geld verdienen met Google AdSenseMisschien merkt u zelfs geen banneradvertenties meer op. Als een internetbewuste samenleving hebben we geleerd ze eruit te filteren. Er is ook software voor het filteren van banners beschikbaar, omdat banneradvertenties erg vervelend kunnen zijn, en dat kan het lezerspubliek van uw website schaden. Google AdSense is echter anders omdat advertenties minder opdringerig zijn dan grote banneradvertenties en omdat de inhoud specifiek relevant is voor de webpagina en daarom meer impact heeft.

Het is ook mogelijk om gezond te leven met Google Ads. Met de juiste combinatie van verkeer, inhoud en gebruikers, kunt u elke maand duizenden euros verdienen. U kunt niet verwachten dat u Google-advertenties op uw site gooit, achterover leunt, ontspant en het geld ziet binnenstromen. Zo werkt het niet. Zoals alles in het bedrijfsleven, kost het uw tijd om een rendement te behalen waar u op kunt rekenen.

Hoe werkt Google AdSense

Als u momenteel een blog of website heeft die elke maand 100.000 bezoekers trekt, is dat elk jaar meer dan 1 miljoen. Overweeg hoe dat verband houdt met potentiële advertentie-inkomsten:

  • U heeft 100.000 advertentievertoningen (weergaven).
  • U heeft een klikfrequentie (CTR) van 1%, wat standaard is.
  • 1% van 100.000 is 1.000.
  • Als de CPC van de advertentie € 0,01 is, verdient u € 10.
  • Als de CPC van de advertentie € 1,00 is, verdient u € 1.000.

Er is een groot verschil tussen de twee, en uiteraard betalen de meeste advertenties niet tegen het tarief van € 1 / klik. De kans is groter dat u ergens tussen die twee een koers ziet, die mogelijk honderden euros per maand oplevert. Hoe duidelijker en breder het zoekwoord van de advertentie, wat de advertentie zelf activeert, hoe lager de CPC – en dat is informatie die u kunt gebruiken.
Inkomen maximaliseren.

Manieren om te verdienen met Google AdSence

Of u nu geld wilt verdienen met de blog of de website die u al hebt, of u wilt een blog maken met als enig doel om AdSense-geld te verdienen, er zijn verschillende manieren waarop u uw inkomsten kunt verhogen:

  • Gebruik zoekmachineoptimalisatie (SEO) om de zoekwoorden in uw inhoud te maximaliseren.
  •  Schrijf meer. Hoe meer u over uw onderwerp schrijft, hoe meer zoekwoorden u kunt gebruiken om naar Google te zoeken en advertenties naar te sturen.
  • Schrijf vaak. Meer inhoud is alles, en hoe verser hoe beter.
  • Plaats nuttige, nauwkeurige inhoud. Wanneer u afval vol met zoekwoorden plaatst, is het moeilijk te lezen en brengt het mensen niet terug. U wilt dat uw site plakkerig is en dus verkeer genereert.
  • Zoek een niche. Praten over voetbal is goed, maar duizenden mensen doen het. Een minder populair onderwerp zoals filmsoundtracks is een ander verhaal.

Creëer niet teveel slecht verkeer. Het is eenvoudiger dan je zou denken om veel verkeer te genereren, maar als het niet gekwalificeerd is en mensen er niet zijn om je inhoud te lezen, is het een flits in de pan. Het heeft ook invloed op uw CTR.
Maak gebruik van Google Analytics. Google geeft u gratis tools om uw website te beoordelen om winst te maken.

Advertenties van concurrenten

Een van de grootste problemen waarmee u te maken krijgt wanneer u advertenties op uw site begint te vertonen, is de concurrentie. Afhankelijk van het soort site dat u gebruikt, kunt u zien dat advertenties worden weergegeven die in directe concurrentie staan met wat u verkoopt of aanbiedt. Als u bijvoorbeeld een site heeft die specifiek is gericht op het verzenden van een bepaald product, bijvoorbeeld Disney-speelgoed of sneeuwbollen, ziet u plotseling advertenties voor die producten die uw bezoekers wegleiden van uw site. Dit is niet goed voor het bedrijfsleven.

Kan hier iets aan worden gedaan? Ja. Google anticipeerde op dit probleem en stelt u in staat om inhoud van maximaal 200 verschillende URL’s te blokkeren. Het is echter een beetje lastig om te weten wie je moet blokkeren totdat je die advertenties ziet verschijnen. Erger nog, misschien zie je die advertenties nooit vanwege de manier waarop Adsense de inhoud weergeeft.

Als Adsense-gebruiker kunt u niet direct op deze links klikken om te zien waar de advertenties naartoe worden geleid. Het is een duidelijke overtreding van de regels voor het gebruik van Adsense, maar je kunt met de rechtermuisknop op de advertentie klikken als je het geluk hebt om hem te zien en de te blokkeren link of URL te ontdekken. Dit hangt af van een beetje geluk.

Misschien is de beste manier om een lijst te maken door op Google te zoeken naar de soorten producten of services die u verkoopt en let op de top 50 verschillende URL’s die verschijnen. Dat is een goede manier om advertentieverkeer te blokkeren van sites die duidelijk met u concurreren.